Tips på bra foundations

Jag får lite frågor då och då om hudvård och smink. Kan absolut inte ett skit mer än vad som funkar för mitt fejs men tänkte dela med mig lite av det jag tycker är bra. 

IMG_1066
Tänk att man skulle behöva bli medelålders innan man kom på hur ens hy funkar. Att man kanske inte ska ha samma foundation (eller dag-/nattkräm) på sommaren som på vintern eftersom huden byter behov efter säsong. 
IMG_1038 2
Dessa är mina favoriter. Vissa av dom har jag använt i flera år och andra är nya favoriter.

 1. Skin Ceuticals Mineral Radiance UV Defense är egentligen ingen foundation utan en dagkräm, men den får hänga med här ändå eftersom den är färgad och så bra. Den är tunn och har dessutom ett SPF på 50. Passar alla hudtyper, även för den som har en känslig hud. Det här märket är mitt absoluta favoritmärke och jag använder mycket i hela deras hudvårdsserie. Dyrt men satan i gatan vilka resultat man får och som tur är så är det drygt! HÄR
 2. BareMinerals, Complexion Rescue är en flytande foundation på stift, som är aningen mer täckande. Har ett SPF på 25. Den här ”bygger” man upp. Det vill säga, den är mediumtäckande från början men man kan bygga upp den till mer täckande. På rea just nu för 356 kr, HÄR
 3. Physicians Formula, är inte en foundation utan en primer (som man alltså lägger under foundation) men jag har den som foundation då den ger ett fantastiskt lyster. Älskar den! 170 kr. HÄR
 4. Physicians Formula, The healthy foundation. En GALET bra foundation med SPF 20 och min absoluta favorit just nu. Superlätt och ger en superfin ”glow”. På höst/vinter/vår, om man vill ha en mer täckande så är det bara att ösa på mer. Dessutom är den riktigt billig; 170kr. HÄR
 5. Idun Mineral, Pure Mineral Illuminating. Också en superfavorit som är tunn och ger en jättefin lyster. Iduns hudvård och smink är särskilt framtaget för mycket känslig hud. 299 kr, HÄR.
 6. Jane Iredale, Liquid Minerals. En tunn foundation med bl a aloe vera. Jämnar ut linjerna och man ser fräsch ut. Innehåller dock inget SPF-skydd. 585 kr, HÄR.
 7. .FÄRG, Mineral Liquid Powder Foundation. En lite mer täckande foundation som är oljefri och bra för oss med stora porer och för de som har en fet t-zon. Man får en superfin sammetsfinish. Innehåller inte något SPF-skydd. 395 kr, HÄR.
 8. Lumene, Nude Natural Glow Fluid Foundation. SPF 20 och my God så fin lyster man får. En tunn men ändå täckande foundation. Perfekt om man är ute efter en mer naturlig look. 129 kr nu på rea, HÄR.
 9. Vita Liberata, Beauty Blur. En tunn foundation som ger en superfin jämn lyster. 489 kr, HÄR.

Alla ovan är riktigt, riktigt bra men den som överraskat hårt är nummer 4. Hade aldrig kommit på tanken att prova den om det inte var för att min kompis Lina, som är make up-artist, var helt lyrisk när vi åt middag här förleden. Sen gör det ju inget att den är billig. Återkom gärna med vad ni tycker, eller om ni har något annat bra märke.

 1. Ulrika skriver:

  Hej! Häromåret när du gjorde reklam för Iduns mineralpuder tipsade jag dig om Tikeis mineralpuder. Mycket billigare och minst lika bra. Jag har använt Tikeis puder i flera år och tänker aldrig aldrig byta tillbaka till flytande foundation. Man kan köpa prover för 10 kr/st tills man hittar rätt nyans och det är ett svenskt familjeföretag utanför Helsingborg som inte gör något väsen av sig öht. Och nej, jag känner inte dem och får inte en krona för att jag tipsar. tikei.se

  1. Hmm, hur fasen har jag kunnat missat det! Har ett svagt minne av namnet. Måste googla … tack!

   1. Neapea skriver:

    Använder också Tikei och ääälskar, har alltid kört bare minerals innan men detta är såååå mkt bättre (och billigare)!!

 2. Fru K skriver:

  Jag har ingen som helst koll på något. Använder enbart något täckande stift för att dölja mina mörka ringar under ögonen. Har i alla år använt Shiseido men sist jag skulle köpa på Arlanda så fanns det inte utan jag kom därifrån med Lancome. Men inte riktigt rätt färg.
  Hit me med alla tips man kan tänkas behöva för just mörka ringar.

  1. Mörka ringar under ögonen är ett jädra gissel för många. Tyvärr svåra att korrigera bort med concealer för oss lite äldre om man inte vill ha heltäckande smink. Lätt att man lägger den fel så det ser än värre ut om man inte är megahaj på make up. Känns som om jag testat varenda hypade concealer och kräm på marknaden 😅 MEN, När jag testade ”tear through” (fillers) första gången så grät jag nog en skvätt av lycka för jäklar vilken skillnad det gjorde och för mig var det värt varenda krona..

   1. Testa att behöva sminka över en blåtira, då kan vi snacka utmaning! Jag vurpade, slog i huvudet vilket resulterade i bula och blåtira, så ut som en enögd tvättbjörn. Inte lätt att sminka över, då det såg ganska påmålat ut.

    1. HELVETE, jag trodde att jag hade svarat dig! Jag pratade med tjejerna och visade och deras åsikt var att det inte går att sminka över ett så svart blåmärke utan bara låta det vara….=(

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..