Skolavslutning och middag med vänner

Igår slutade talibanen nionde klass. 

Här i hooden har vi alltid avslutningarna i kyrkan. Skolan är liten och det finns bara två parallellklasser av varje årsklass. Ähum, heter det så? Äh, ni fattar vad jag menar. 

Obligatorisk uppställning för fotografering. 

Sen var det utdelning av betyg. Talibanen har varit duktig, 320 poäng av 340 möjliga. Jag är galet stolt över henne.

Sen var det en timmes gråtkalas. Alla tycks tro att dom aldrig mer kommer att ses … eftersom de plötsligt glömt bort att de dels bor nära varandra hela gänget och dels att många söker till samma skolor.

De fortsatta avslutningen hemma hos en klasskompis och jag åkte och hämtade upp 27-åringen på hennes jobb. 

Sen åkte vi vidare in till stan för att äta middag med Linaoch Belle.

Kicki, som är vår fjärde musketör kunde inte komma då hon jobbade med Peter Stormare och nån annan hot shot-skådis från USA. 

Linus och jag tävlar ju om några växter. Vi plockade skott från en palettväxt för några månader sen (ska skriva ett separat inlägg om det) och hennes har inte … ehh … vuxit så mycket, medan min växer så det knakar. Jag skrattade så jag kissade på mig när jag såg bilden på hennes.

Min är mycket större än vad bilden visar. Konstig vinkel.

27-åringen fick ett skott av mig i förra veckan och hennes är nu dubbelt så stor som Linas. 

När vi skulle gå därifrån tittade jag ner på Linas fötter. ”Vafasen har du på dig?! Exakt sådana hade jag på mig när jag gick på dagis!” för typ 45 år sen …

Jag kunde inte sluta att skratta. Det var bara svampskogen som fattades. Älskar hennes kontraster: ena stunden skogsmulle och nästa stund make up-artist i glamourvärlden. Men, det är Linus i ett nötskal. Hon är dock mer skogsmulle än ytlig.

Det var för övrigt kul att 27-åringen äntligen fick träffa dom. Belle var i och för sig med på den andra rättegångsdagen (de andra tjejerna kunde inte komma) men 27-åringen var inte i mentalt bra status då, så hon hade bara svaga minnen av att Belle var med.