Skolavslutning och middag med vänner

IMG_0868
Igår slutade talibanen nionde klass. 
IMG_0820
Här i hooden har vi alltid avslutningarna i kyrkan. Skolan är liten och det finns bara två parallellklasser av varje årsklass. Ähum, heter det så? Äh, ni fattar vad jag menar. 
IMG_0924
Obligatorisk uppställning för fotografering. 
IMG_0873
Sen var det utdelning av betyg. Talibanen har varit duktig, 320 poäng av 340 möjliga. Jag är galet stolt över henne.
IMG_0926
Sen var det en timmes gråtkalas. Alla tycks tro att dom aldrig mer kommer att ses … eftersom de plötsligt glömt bort att de dels bor nära varandra hela gänget och dels att många söker till samma skolor.

De fortsatta avslutningen hemma hos en klasskompis och jag åkte och hämtade upp 27-åringen på hennes jobb. 

IMG_0953
Sen åkte vi vidare in till stan för att äta middag med Lina och Belle.
IMG_0954
Kicki, som är vår fjärde musketör kunde inte komma då hon jobbade med Peter Stormare och nån annan hot shot-skådis från USA. 
IMG_0958
Linus och jag tävlar ju om några växter. Vi plockade skott från en palettväxt för några månader sen (ska skriva ett separat inlägg om det) och hennes har inte … ehh … vuxit så mycket, medan min växer så det knakar. Jag skrattade så jag kissade på mig när jag såg bilden på hennes.
IMG_0013
Min är mycket större än vad bilden visar. Konstig vinkel.
Skärmavbild 2019-06-11 kl. 21.27.19
27-åringen fick ett skott av mig i förra veckan och hennes är nu dubbelt så stor som Linas. 
IMG_0960
När vi skulle gå därifrån tittade jag ner på Linas fötter. ”Vafasen har du på dig?! Exakt sådana hade jag på mig när jag gick på dagis!” för typ 45 år sen …
IMG_0963
Jag kunde inte sluta att skratta. Det var bara svampskogen som fattades. Älskar hennes kontraster: ena stunden skogsmulle och nästa stund make up-artist i glamourvärlden. Men, det är Linus i ett nötskal. Hon är dock mer skogsmulle än ytlig.

Det var för övrigt kul att 27-åringen äntligen fick träffa dom. Belle var i och för sig med på den andra rättegångsdagen (de andra tjejerna kunde inte komma) men 27-åringen var inte i mentalt bra status då, så hon hade bara svaga minnen av att Belle var med.

LOADING..