Sexuella övergrepp och konsekvenser

Jag behöver lite hjälp här.

Många som blivit sexuellt utnyttjade får problem med höfter, ben och fötter. I min dotters fall så får hon kramp mellan varven och hon har konstant låsningar. Ibland svullnar fötterna.

I morse mailade en läsare mig. Lite senare ringde hon upp. Det visar sig att hon jobbar inom psykiatrin i en annan del av Sverige och undrade om dottern har provat ett så kallat tyngdtäcke. Det har hon inte och jag har alltid trott att dessa täcken var främst för ADHD-diagnostiserade, men så är det tydligen inte.

Tricket är att man måste få ett sånt här täcke utprovat och det är bara sjukgymnaster och arbetsterapeuter som kan göra det. Det stora problemet för mig är dock att hitta en sjukgymnast som känner till att sexuellt utnyttjade kan få dessa problem och som kan hjälpa oss med en remiss.

Var i Stockholm kan man hitta en sån person? Helst kvinnlig.

 1. Finns på Claes Ohlson oxå ! ❤️

 2. hebba skriver:

  Jag har ett för min bipoläritet jag bara beställde utifrån 10–15% av kroppsvikten. Tror inte det är mer komplicerat än så!

 3. Malin skriver:

  Hej!
  Jag måste få tipsa om http://mondian.se/. De är så hjälpsamma. De skickar och man få prov sova i täckena. Passar inte vikten får man prova en annan tyngd. Själv provade jag tre innan jag hittade det perfekta för mig. Aldrig några sura kommentarer utan så Hjälpsamma!
  Bland det bästa jag lagt pengar på!!!

 4. Marie skriver:

  Dom finns ju att köpa på hälsokostaffärer och även på andra ställen. Kostar från 1500kr typ

 5. Terese skriver:

  Det är säkert olika inom olika Landsting och Regioner. Jag bor i en annan del av Sverige, men jag har precis varit till en arbetsterapeut på vår vårdcentral för att diskutera om barnen kan få tyngdtäcken föreskrivna på grund av sömnbesvär. Mina barn har inte några diagnoser men har båda måttliga sömnbesvär som påverkar dem. Var osäker på om det skulle vara tillräckligt men det var inte några problem alls. Så det behöver inte alltid ligga diagnoser eller allvarliga besvär bakom. Tänkte att ni kanske inte behöver leta med ljus och lykta efter en speciell arbetsterapeut men viktigt såklart att det är en som dottern känner förtroende för.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..