Sexuella övergrepp och konsekvenser

Jag behöver lite hjälp här.

Många som blivit sexuellt utnyttjade får problem med höfter, ben och fötter. I min dotters fall så får hon kramp mellan varven och hon har konstant låsningar. Ibland svullnar fötterna.

I morse mailade en läsare mig. Lite senare ringde hon upp. Det visar sig att hon jobbar inom psykiatrin i en annan del av Sverige och undrade om dottern har provat ett så kallat tyngdtäcke. Det har hon inte och jag har alltid trott att dessa täcken var främst för ADHD-diagnostiserade, men så är det tydligen inte.

Tricket är att man måste få ett sånt här täcke utprovat och det är bara sjukgymnaster och arbetsterapeuter som kan göra det. Det stora problemet för mig är dock att hitta en sjukgymnast som känner till att sexuellt utnyttjade kan få dessa problem och som kan hjälpa oss med en remiss.

Var i Stockholm kan man hitta en sån person? Helst kvinnlig.

 1. Linnea skriver:

  Hej, jag jobbar inom psykiatrin och förskriver tyngdtäcken inom landstinget. En diagnos behöver det inte vara för att få ett förskrivet, kan hjälpa mot sömnproblem, stress, ångest, spänningar osv. Täckena finns i olika vikter 4-14 kg så det bästa är att försöka få kontakt för utprovning för att veta vad som passar. Finns även en del dagprodukter som tyngdväst, filt, tyngdkrage. Sent svar så ni kanske löst problemet men annars borde väl Vc hjälpa med remiss!!

 2. Jag har fått båda mina tjedjetäcken och kedjeväst genom remiss från min läkare på psyk till kommunens arbetsterapeut. Klarar mig inte utan dem. Så tacksam att jag får låna! Lycka till!

 3. Finns på Claes Ohlson oxå ! ❤️

 4. hebba skriver:

  Jag har ett för min bipoläritet jag bara beställde utifrån 10–15% av kroppsvikten. Tror inte det är mer komplicerat än så!

 5. Malin skriver:

  Hej!
  Jag måste få tipsa om http://mondian.se/. De är så hjälpsamma. De skickar och man få prov sova i täckena. Passar inte vikten får man prova en annan tyngd. Själv provade jag tre innan jag hittade det perfekta för mig. Aldrig några sura kommentarer utan så Hjälpsamma!
  Bland det bästa jag lagt pengar på!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..