ANNONS

Sexuella övergrepp och konsekvenser

/

Jag behöver lite hjälp här.

Många som blivit sexuellt utnyttjade får problem med höfter, ben och fötter. I min dotters fall så får hon kramp mellan varven och hon har konstant låsningar. Ibland svullnar fötterna.

I morse mailade en läsare mig. Lite senare ringde hon upp. Det visar sig att hon jobbar inom psykiatrin i en annan del av Sverige och undrade om dottern har provat ett så kallat tyngdtäcke. Det har hon inte och jag har alltid trott att dessa täcken var främst för ADHD-diagnostiserade, men så är det tydligen inte.

Tricket är att man måste få ett sånt här täcke utprovat och det är bara sjukgymnaster och arbetsterapeuter som kan göra det. Det stora problemet för mig är dock att hitta en sjukgymnast som känner till att sexuellt utnyttjade kan få dessa problem och som kan hjälpa oss med en remiss.

Var i Stockholm kan man hitta en sån person? Helst kvinnlig.

46
70

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00