Pigmentfläckar

Jag försöker ju göra något åt mina pigmentfläckar som jag har i fejset. Hade jag vetat  för 35 år sen vad solning skulle leda till hade jag never ever visat trynet i solen. Fifasen som jag ångrar det idag.

Jag går ju och fixar fillers/botox hos Jenny på ArtFace men allt som inte hon har, gör jag annorstädes och nu har jag, tack vare 27-åringen, hittat en salong som jag kommer bosätta mig hos. Nummer ett på min kravlista är alltid kunskap/professionalitet men strax efter det så är ”känslan” galet viktig. Jag var på en klinik för några månader sen, skrev aldrig om det, och fy fanken vad inte trevligt det var där. Dom ville bara sälja på en behandlingar och energin i lokalerna var asdålig. Gjorde två behandlingar med några veckors mellanrum, bara för att ge det en chans eftersom de var starkt rekommenderade men nä, får man ingen feeling så skiter jag i det. 

IMG_5910
När jag kom till Irradiakliniken första gången kände jag direkt när jag klev in att det var bra energier. Blev ju också så jäkla, jäkla, glad när jag upptäckte att ägaren, Viktoria, är en long time läsare här inne. Världen är mycket mindre än man tror.

Åter till pigmenten. Hade bokat in mig in mig för en microneedling med PRP-behandling. Jag bad sjuksköterskan Camilla förklara exakt vad det var frågan om så att jag kunde berätta för er. Läs det här för det är rätt intressant.

IMG_5837
”Microneedling är en kosmetisk behandling som i första hand används för att minimera tecken på åldrande, reducera fina linjer och rynkor, minska porstorlek, förbättra hudstrukturen, jämna ut hudtonen och behandla ärrvävnad och hyperpigmentering (åldersfläckar). Behandlaren använder en kassett med nålar för att nålar för att öppna upp microkanaler i huden. Den mekaniska skadan i sig stimulerar den egna kollagen och elastin produktionen. För att uppnå vissa effekter eller förstärka används serum som sen slussas ner i huden. Det kan vara fukt (hyaluronsyra), vitaminer, mineraler, allt för att hjälpa huden att få mer lyster, minska rynkor eller andra tecken på åldrande.

Vi har i stället för en vitamincocktail använt platelet rich plasma (PRP). PRP har länge använts inom idrottsmedicin vid olika typer av skador. Fördelarna med PRP är plasman innehåller tillväxtfaktorer för uppbyggnad av kroppens celler och vävnader. För att få ut plasman tas blod från den som ska ha behandlingen och blodet centrifugeras sen för att separera plasman från de röda blodkropparna. PRP kan injiceras i huden eller arbetas in med microneedling.

Skillnaden med PRP microneedling och vanlig microneedling är bl.a. att den är helt naturlig. Inget annat än ditt kroppsegna tillförs under behandlingen. Genom att tillföra tillväxtfaktorer lägger vi i en extra växel för att påskynda elastin och kollagen produktionen och stöttar uppbyggnaden av ny fin hud.

Så behandlingen har 2 grundfunktioner, mekanisk skada och sen prp som bygger upp och bidrar till cellförnyelse fortare.”

IMG_5830
Camilla tömde mig på lite blod som hon sedan centrifugerade för att separera plasman från blodet. 
IMG_0748
Så här ser det ut när det är klart. 
IMG_0707
Viktoria visade mig bilder på andra som fått samma behandling. 
IMG_0700
Som den skata jag är så passerade inte hennes blingsandaler obemärkt förbi. Lucky her att hon har större fötter än jag, annars hade dom fått följa med mig hem. 
IMG_0704
IMG_0702
Den här behandlingen gör man mellan en och tre gånger beroende på hur kass hy man har. Enkelt förklarat så har man en pennliknande grej och den har massor av nålar.
IMG_0721
Så här ser pennan ut, eller ”kassetten” som den egentligen heter. Viktoria för den över hela ansiktet, sticker i huden och då uppstår hål. Eller som Camilla uttryckte det; ”man vill ha en kontrollerad bra skada”.  Tack vare hålen tränger plasman in i huden.
IMG_0727
Man kan väl säg att man inte är jättesnygg efteråt. Det gör inte ont men det bränner. Om man har ett party inplanerat så kan man mest troligt glömma det … åtminstone samma dag. 
IMG_0732
Efter nålningen får man en avkylande mask. Galet skönt. 
IMG_0733
Lite röd kan man väl säga va?!
IMG_0737
Efter masken blir man insmord med en kräm som ska påskynda läkningen. Inga syror får användas i ansiktet under den närmasten veckan. Aningen jobbigt för mig eftersom jag använder syror i stort sett varje dag!
58161194005__E88163E8-64B2-45EB-8317-552951AF6689
En stund senare i bilen hade det lagt sig lite grand. Så pass att jag kunde röra mig bland folk utan att det var jobbigt. 
IMG_0777
Översta hudlagret är puts väck och jag märker redan en förbättring. Vet dock inte hur många gånger jag måste göra det för att fläckarna ska försvinna helt. För min hy är den här microneedle-/PRP-behandlingen en dubbelkombo: i första hand för att få bort pigmentfläckarna och som en bonus får man en i övrigt fin hy. Har en tid inbokad om ett par veckor. Det här är också ett alternativ för de som inte vill hålla på med fillers och botox och eftersom det är ens egna plasma så är risken för infektion i stort sett uteslutet.

Jag är en ytlig jefel och kommer aldrig sluta med sånt här. Har sedan talibanen var liten, talat om för henne att det här med solning inte är särskilt bra och att hon aldrig får använda lägre solskydd än 30 … så med lite tur kommer hon slippa att se ut som om hon har fläcktyfus i ansiktet.

27-åringen fortsätter med sina LPG-behandlingar hos Irradiakliniken och hon säger att det kommer hjälpa henne mycket med de låsningar och problem hon har i höfter och ben efter vad hon blivit utsatt för. I dag börjar hon för övrigt en ny vända med avancerad traumaterapi.

 1. Åsa skriver:

  Jag har gjort PRP-behandling två gånger nu, en i höstas och en i våras. Min behandlare här i London använder sprutor. Det lär ta 6 veckor tills man börjar se den riktiga effekten, man bildar ju inte helt nytt kollagen över natten:-). PRP-behandlingen har också den fördelen att den är så mycket billigare än fillers eftersom man själv står för råmaterialet:-) Min hy har blivit mycket jämnare och huden under ögonen mindre insjunken. Min bekymmersrynka får jag nog fortsätta behandla med botox eftersom den inte beror på minskad kollagenproduktion utan för stor muskelaktivitet.

  1. Åh, jag har gjort den varianten med sprutor också. För några år sen. Skulle följa upp med två behandlingar till men något i livet hann emellan så jag glömde bort det.

 2. Eva skriver:

  Oh herregud! Kan det verkligen vara bra med alla dessa behandlingar och sticka i ansiktet så🙈
  Du borde nästan se ut som en tonåring vid det här laget nu, haha😂
  Jag hade nog aldrig vågat. En ansiktsbehandling en gång om året på sin höjd går bra🙈😂
  Men man ska aldrig säga aldrig

  1. Nä fan, vill i n t e se ut som en tonåring, haha! Däremot vill jag ha bort dom där fula fläckarna. Det värsta är att när jag använder brun utan sol så förstärks dom och jag ser på riktigt smutsig ut!

 3. Bea skriver:

  Vad kostar kalaset?🤗

  1. Vanlig microneedling 2350 kr och kombon, som jag gjorde, 3500 kr.

 4. Jennie skriver:

  Huden blev kanonfin efter behandlingen! All styrka och kärlek till dig och 27-åringen! 🙏🏻❤️💪🏻

 5. Helena skriver:

  Hade jag råd,kanske jag skulle göra detsamma..tills dess,om,så är jag nöjd med mitt 60 åriga fejs 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..