ANNONS

Även solen har sina fläckar

/

IMG_9594
Min bil är inte ens ett år gammal och jag är petig som fasen med att sköta om den. Varje månad handtvättas den och jag har varit noga med att välja ett så miljövänligt företag som möjligt. I Bromma Blocks garage finns ett företag som brukar ta hand om min bil. Jag är lika nöjd varje gång.

Härom veckan hade jag tid för invändig tvätt. Första gången. Jätteglad när jag hämtade den. Åkte raka vägen till en matgrossist, handlade en massa grejer till dansskolans elevshowshelg, som vi hade för nån helg sedan. Jag brukar vara ansvarig för fiket och det var galet mycket som vi behövde handla in. Jag och Håkan, dansskolägarens man, kör det här racet tillsammans, så han var också med och handlade.

Vi delar upp varorna i våra bilar och jag åker hem. Det här var på en torsdag. Elevshowerna skulle vara på lördagen. Torsdagen är ganska kall vädermässigt så jag låter mjölken stå kvar i bilen över natten. Fredag morgon går jag ut och hämtar påsarna då det skulle bli varmare väder. Står i och packar upp tre påsar med mölkpaket. Ser då att ett av paketen har läckt lite i påsen. Suck. Torka sig lite … och sen in i kylen.

Lördagen kommer. Jobbar hela dagen i fiket. Åker hem vid 17.30-tiden och känner en vidrig stank i bilen. Fattar ingenting.

Söndag morgon, på väg tillbaka, är stanken galet stark. Jag stänger av näsan, parkerar bilen, jobbar i fiket. Söndag kväll packar vi ihop. Trötta som fasen, avslutar kvällen med middag med danslärarna.

Måndag morgon sätter jag mig i bilen och är då fullständigt övertygad om att nån jefla ekorre lagt sig i motorhuven för att dö. Kunde fan knappt andas. Av en händelse är jag tvungen att hämta något i bakluckan. Öppnar … och ramlar nästan baklänges. Fattar ingenting. Luktar överjefligt illa. Lyfter på ett lock i golvet och ser att mina två extra golvmattor fortfarande ligger inplastade där. Min bil är ju hyfsat ny. Tar upp dom och upptäcker att plasten, som legat mot botten, är blöt.

Då brinner det i skallen på mig. Jäkla tvättställe: dom har ju använt nån kemikalie och sen har det inte torkar innan de har lagt tillbaka de inplastade mattorna. Det måste ha uppstått nån reaktion.

Arg som fan går jag in och letar upp mailadressen. Vet att det inte är någon idé att prata med dom på plats då deras svenska inte är jättebra. Hittar adressen och mailar. Ber att de ska återkomma till mig typ rapidosnabbt då jag knappt kan köra bilen för at det luktar så illa.

Timmarna går. Inget svar. Inget telefonnummer heller. Nu är jag sur som fasen. Sätter mig i bilen och drar till Bromma Blocks. Kör ner i garaget och bort till Ecoshine-hörnan. Ser att det bara är en person på plats men jag parkerar och går ut. Försöker förklara men får till svar: ”sorry, no speak svenska”.  Jag tecknar åt honom att han ska lukta i bakluckan, vilket han gör. Han ryggar tillbaka och säger ”boss tomorrow”.

Jag tackar, sätter mig i bilen och ska köra ut från garaget när jag ser en bil jag känner igen. Malin, som äger dansskolan. Kör fram till henne precis när hon hoppar ur bilen. Hon frågar hur läget är och jag svarar att jag är svinsur, och förklarar varför. Hon går fram, öppnar bakdörren och backar.

”Åh jävlar vad det stinker!”

”Jag vet, fatta hur förbannad jag är!”

Hon börjar sig fram igen och sniffar närmare.

”Det här är sur mjölk!”

”Va, jag har inte haft mjö …. HELVETE, fan också …!” … och så berättar jag om den läckta mjölken.

”Oj oj, vet du, jag och Evelina (hennes dotter) råkade ha ut mjölk i Håkans bil och det gick inte att få bort lukten och jag har för mig att han fick sälja den! Ring honom och kolla hur det var, det var så länge sen.

Då blir jag grinfärdig. Min fina bil som jag är så jäkla noga med och som inte ens är ett år gammal.

Kör ut från garaget och ringer honom. ”Alltså, det är jävligt svårt att få bort mjölklukt men kom förbi här, jag har en luftrensare som du kan ha där bak så länge.”

Nu har det gått två veckor jag och jag måste ta tag i det här. Jag har försökt att skrubba rent med vatten och YES, men det hjälper inte.

Please säg att nån av er läsare har ett bra trick?!

30
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00