Skön söndag och snygga bryn

Eftersom talibanen och maken var upptagna på annat håll så spenderade jag större delen av gårdagen med äldsta dottern.

Vi började dagen med att åka till Bryn-Jenna ute i Tumba. Hon har semitatuerat båda mina och dotterns ögonbryn och då och då måste man fylla på. I mitt fall blir det lite oftare eftersom jag är så fet precis där de börjar, vid näsroten. Då lossnar ”tatueringen” efter nåt halvår. 

IMG_0238
Jag är lite pipig av mig så jag ber alltid om att få vara först.
IMG_0233
Flera av mina vänner har varit där och ingen av dom tycker att det gör ont, men jag tycker att det känns ända ner i Fiffi. Å andra sidan har det mest troligt att göra med att jag ALLTID glömmer bort restriktionerna om att INTE dricka kaffe eller RedBull innan eftersom risken för blödning är större då. Vad drog jag i mig timmen innan igår … samt på vägen ut till henne …..?! Samma sak varenda gång så då får jag skylla mig själv för att man även blir lite känsligare.
IMG_0244
Skalpellerna är vassa som sa*an.
IMG_0316
Hon ristar hål i huden … 
IMG_0297
Sen drar hon på med färg och låter det torka in en stund. Första gången jag gjorde det här så trodde jag att det här var slutresultatet och höll fan på att smälla av.
IMG_0329
Sen torkar hon bort överskottet som inte har fastnat i risporna. Här ser man förresten mitt högra ogjorda bryn. 
IMG_0365
Hon rispar och färgar ett par gånger till innan det är klart. 
IMG_0372
Jag blir galet nöjd varenda gång.
IMG_0402
Nu kommer dom vara mörka nån vecka framåt, sen är dom perfekta. 
IMG_0385
Sen var det dotterns tur. Det är över ett år sen hon var hos Jenna och hon har samma hudproblem som jag; det försvinner efter drygt ett halvår. Dessa bryn är målade.
IMG_0390
Jenna börjar med att torka bort hennes egenifyllda bryn.
IMG_0392
Det finns flera metoder av det här men jag föredrar ”Taffy” då dom har finast färger. Många blir röda i brynen efter ett tag, men det blir man inte av Taffy-färgen.
IMG_0391
Och liksom med allt annat så är det viktigt att man går till någon som är bättre än bra. Jag började gå hos Jenna efter rekommendationer från proffs så det här med att hon ligger ända ut i Tumba (30 minuter från mig i Bromma … för er som bor ute i landet.) är det värt alla dagar i veckan. Jenna är även lärare själv av den här metoden så hon ä r verkligen grym. 
IMG_0416
Så här ser man ut när man är klar!
IMG_0411
Dottern blev supernöjd. As usual. 
IMG_0381
Medan hon låg där så gjorde jag en fuling, hehe. Ni som följer mig på Instagram såg. För nån månad sedan firade Jenna 5 år på salongen och hade då 25% på alla behandlingar om man gjorde bokningen den dagen. Jag bokade in dottern och mig redan då men har varit tvungen att boka om ett par gånger. Ovan skylt sparade hon och den gäller egentligen inte men jag gjorde en videoinspelning när hon stod böjd över dottern … där jag sa nåt i stil med: ”... men du, då kan väl mina följare få rabatt?” Hon kunde inte göra annat än säga ja eftersom jag spelade in henne. Fick dåligt samvete efteråt eftersom det här inte är ett samarbete över huvudtaget och jag så gott som tvingade henne men hon förlät mig. Gå in på hennes hemsida och när du bokar så skriv typ: ”genom Mona” … eller nåt, då ser hon och när du betalar så får du 25% rabatt. Hon lovade att ha koll.

I höst ska jag däremot göra ett samarbete med henne för hon har tagit in en ansiktsbehandling från Tyskland som är baserad på örter och som tydligen ska vara helt jäkla enastående eftersom man tokfjällar bort övre hudlagret.

 1. Sanna skriver:

  Visst gör det apont!! Jag låg och ojjade mig, hade aldrig pallat med en tatuering!

 2. Malin skriver:

  Medicinsk kommentar: varken kaffe eller redbull ökar risken för blödning. Däremot Ipren, pronaxen och Treo ska man undvika dygnen innan. Men det är ju inte direkt ett kirurgiskt ingrepp så det är knappast någon större blodförlust det handlar om😛

  1. Se där ja, bra att veta. Men du, varför säger alla utövare att man ska undvika det?

   1. Monika skriver:

    För att man ska ligga still på britsen och inte hoppa omkring som ett speedat asplöv kanske? Vore ju trist om de slant och man fick ögonbryn upp till hårfästet.

  1. Ipren och Pronaxen är inte blodförtunnande, men bl.a treo, magnecyl, bamyl är det (innehåller acetylsalicyrsyra).

   1. Camilla, läs i Fass innan du kommer med tokigheter.

    Det är inte bara acetylsalicylsyra som ökar blödning, även NSAID-preparat sim Ipren (ibuprofen) och pronaxen (naproxen) gör det. Därför står det också i bipacksedlar och i informationen i Fass bla att den som har haft magsår/dår på tokvfingertarmen eller lider av sjukdom/tillstånd med ökad blödningsrisk ska undvika att ta NSAID-läkemedel.

    1. Exakt. Äter du blodfögtunnsnde medicin som Waran eller
     Warfarin är Pronaxen och Ipren och Ibuprofen inte bra att ta vid värk eller feber. Dessa gör att PK värdet blir högre vid mätning, dvs blodet koagulerar saktare och vid stor blödning ökar risken att man förblöder. Bara för att det är receptfritt är det inga sockerpiller man stoppar i sig. Det gäller att tänka sig för och även be apotekspersonalen om råd ibland.

    1. Alltså, det finns tre läsare som ALLTID har stenkoll på saker och ting: du, Charlotta och Norpan. Alltid lika glad när ni kommenterar.❤️

     1. Livet blir lättare om man är glad och positiv.
      (Mina dagar kan vara mörka också men man vinner inget på att vara negativ och sur i livet, det är skillnad om msn har djup sorg och inte kan se ljusglimtarna i livet.)
      Kram🌞❤

     1. Hur kan du vara så säker på att dom alltid har rätt? Idag kan man googla sig fram till det mesta och få tillförlitliga svar om man läser på ”rätt sidor”, men ibland ser verkligheten annorlunda ut, allt är inte svart eller vitt. Jag har svårt att tro att dom har erfarenhet, kunskap eller utbildning om allt dom svarar på, när dom tydligen alltid har rätt? Men det är ju bra att du blir så glad över deras svar, då behöver ju ingen annan kommentera.

    1. Du har säkert rätt, men jag vidhåller ändå att blödningsrisken är betydligt större med acetylsalicylsyra. Läser man bipacksedeln på vilket läkemedel som helst finns ju alla biverkningar med. Jag tror nsaid är bättre vid kortare behandling om man har blödningsrisk 🙂
     Trevlig helg

 3. Bea skriver:

  Gjorde oxå mina bryn idag, hos en som använder Phi brow👍 Gjorde hos en som gör med Taffymetoden och kan tyvärr inte hålla med om det röda. Mina bryn är förstörda, röda/orangea. Ser förfärligt ut👎 Förstår att det är olika från utövare till utövare. Men dina ser inte röda ut så Jenna verkar duktig. Tur för det är inte kul att gå runt som ett trafikljus🤣 Nu väntar jag bara på att mina Phibrow ska läka och hoppas på att denna tjej har lyckats ”rädda” mina bryn.

  1. Mirka, Trettonbarnsmamman råkade ut för samma sak … hos nån annan..

   1. Bea skriver:

    Var det Taffymetoden eller någon annan? Vet du om det röda/orangea har försvunnit med tiden?

    1. Vet inte, vet bara att Jenna kör Taffy på mig, och jag har perfekt färg!

 4. Skulle precis skriva samma sak som Mia. Du har en väldigt vacker dotter! Hoppas hon mår ”bra” efter omständigheterna

 5. Mia skriver:

  Hon är galet vacker din äldsta!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..