ANNONS

Det här med att åldras och ta till vara på vardagen

/

Jag har inga problem med att åldras … eller jo, kanske lite … men mer för att jag låtit många år gå utan att ta tillvara på nuet. Är asdålig på att leva idag istället för igår eller i morgon. Känner att jag är på livets andra planhalva och att jag måste dra lite i handbromsen. Nu har jag förmånen att kunna blogga och inte ha ett 9-5-jobb, vilket ger mig rätt stor frihet. Jag packar webbordrar när jag känner för det och oftast blir det på kvällarna, eller mycket tidigt på morgnarna. Allra helst gör jag det på helgerna, om jag ska vara ärlig. På förmiddagarna innan resten av familjen vaknar till liv.

Hela den här rättegångshärvan har fått mig att inse på allvar att livet är för kort för att ägnas åt saker jag inte vill ägna mig åt. Eller vara i miljöer där det är negativ energi. Jag är oerhört tacksam att bloggen sett till att jag kan bestämma hundra procent över mitt eget liv och inte styras av en massa trista ”måsten”.

Vill jag vara ledig en onsdag, så är jag det. Vill jag vara ledig en månad, så kan jag det … ähum … kanske inte från bloggen då’ra, men ni fattar. Jag har det bra. Trots all skit. Efter rättegången bestämde jag mig för att varje dag göra en sak som gör mig extra glad. Allt från att fika/äta middag med någon man inte sett på länge, till att ta hand om mig själv fysiskt. Jag kanske till och med har börjat fundera på om jag ska göra något åt min slappa kropp. Alla tjatar ju jämt om att det är så bra, att man mår kalas och bla bla bla. Träna är det värsta jag vet och jag har gjort några försök genom åren men inte hittat något som jag tycker är kul. Tänker fortsätta att fundera … innan jag gör något drastiskt, hehe.

IMG_9888
Härom dagen åkte jag till Irradiakliniken och gjorde en så kallad Hollywood-behandling. Även om jag sköter mitt ansikte med bra hudvård hemmavid så märks det senaste årets rättegångsstress. All ångest och skit sätter sig alltid i mitt ansikte. När jag bokade LPG-behandling åt 27-åringen passade jag på att scrolla runt på deras hemsida för att hitta något som passar mig. Är inte riktigt redo för LPG än plus att, har man väl börjat måste man underhålla det. 
IMG_9892
Eftersom jag har solat sönder mitt ansikte under många år så kommer nu notan för det. Jag har stora pigmentförändringar i ansiktet och det poppar upp mer och mer för varje vecka … känns det som. Mörka fläckar i spridda skurar på kinderna. 
IMG_9893
Om det ändå hade varit i form av fräknar, då hade jag blivit glad men nu ser jag bara smutsig ut.
IMG_9898
Viktoria lade på en mask i form av aktiv kol. Just kol i ansiktsvård är ingen nyhet, det har man pysslat med i tusentals år.
IMG_5548
Kol innehåller ämnen som djuprengör och fungerar som en magnet som drar till sig smuts och annat skit man har i ansiktet. Nu pratar vi inte grillkoll eller bricketer här utan kol som hettas upp i syrefattig miljö så att koncentrationen av rent kol ökar. Kol används även i läkemedelsindustrin då det har en antibakteriell läkande verkan och är inflammationshämmande. Mycket vanligt på akutmottagningar vid förgiftningar. Galet intressant hur naturens produkter kan omvandlas för olika syften. 
IMG_9897
Viktoria lät masken verka i några minuter och under tiden riggade hon all apparatur. Fram med en dammsugaraktig slang som hon placerade strax ovanför ansiktet. Den skulle suga in alla partiklar från kolet när lasern satte igång.
IMG_9905
Sen drog hon igång själva lasern. Små elektriska ljusstötar som blästrade bort masken. Har alltid trott att laser ska göra skitont så därför har jag aldrig vågat prova tidigare, men det kändes bara som små stickningar. Viktoria berättade att hennes liv i den här branschen började med att hon gick en hudterapeututbildning och skulle därefter köpa en lasermaskin för att ta bort tatueringar. Det är ju en stor business men det slutade med att hon köpte hela Irradiakliniken. Vid sidan av är hon en professionell och välkänd uppfödare av Bostonterriers. Ähum, jag som trodde att jag hade tusen järn i elden.

När kolet väl var borta gick hon över ansiktet igen med lasern och blästrade bort alla orenheter i form av gamla och döda hudceller. En inte så ljuv doft av bränt fläsk uppstod, men det var samtidigt en skön känsla. Man får en jämnare hy och en fin lyster och Viktoria passade även på att ta bort en del röda ytliga blodkärl. Eftersom jag som sagt har en del pigment så ska jag tillbaka för microneedling. Nu när jag läst på lite mer om laser så är jag förvånad över hur mycket man kan fixa med det. Har varit galet rädd för att det ska göra ont så nu öppnas en helt ny värld med vad man kan göra, hehe. Man kan fixa acneärr, stora porer, ta bort tatueringar och till och med fixa tinnitus … och har män problem med snorreborren så kan man lasra det också!

Efter behandlingen så åkte jag vidare. Trodde att jag skulle vara rödflammig i hela fejset men det syntes inga spår efter lasern över huvud taget. Perfekt. 

IMG_9926
Talibanen slutar nian om nån vecka och i nästa vecka är det ”Niornas Bal”. Jag är med och organiserar det hela och kommer vara med under kvällen. Klänningen vi köpte och som vi sydde in, måste sys in mer så vi åkte till vår lokala skräddare här i hooden. 
IMG_9991
Han är grym på att fixa och även om vi är sent ute så lovade han att klänningen skulle vara klar i tid. 
IMG_9932
I tre veckor har jag tittat på vår gräsmatta … som bara växer och växer. Jag älskar att klippa gräset men eftersom jag är toksvag i armarna så måste jag ha hjälp att dra igång gräsklipparen.
IMG_9992
I veckan lyckades jag tajma väder och taliban. Hon fick dra igång den åt mig. 
IMG_9995
Älskar att den här tomten bara är på typ 400 kvm mot 1000 kvm på vår förra tomt. 
IMG_0001
Mycket nöjd efteråt. Finns inget som är så avslappnande som att klippa gräs: man hör inte mobilen, man kan fisa hur mycket man vill och bara njuta av livet i största allmänhet.
IMG_0005
I helgen hade jag planerat att ta bort alla vinterkläder och hämta upp sommarkläderna från källaren men råkade glömma bort det här med dans-SM. Får bli en annan dag. Gör ni också så: plockar undan säsongens kläder? Även om jag har ett klädrum så får det inte plats om jag inte gör så. 
IMG_0003
Förresten, fick hem min läppstiftshållare i veckan. Sjukt nöjd. Har beställt en till. Nu kan man se exakt vad det är för färger man har. Och japp, jag använder alla mina läppstift.
IMG_9931
Förresten, ni som är glutenintoleranta; har ni testat Wasas havssaltsknäcke? SJUKT gott!

Nu ska jag ner i källaren och packa ordrar. Roligaste söndagsnöjet ever!

16
78

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00