Du som tror att VidDinSida är politik

Jag har minst en läsare här inne som gått på medias drev om att VDS skulle ha ett samröre med SD. Tycker att alla som eventuellt tvekar ska läsa dagens debattartikel i Expressen, HÄR..

Sen kan ni fundera lite till. Jag blir fullkomligt jävla rasande när jag hör att folk sprider dessa rykten och kan bara hoppas att dom själva aldrig hamnar i samma situation som de gamla vi försöker hjälpa.

Vem som helst med ett ordnat liv kan hamna på gatan. Det är dessvärre ”enklare” än vad många tror.

 1. Linds skriver:

  Betvivlar inte att organisationen gör en bra verksamhet för dem de hjälper.
  Frågan är varför man utestänger vissa och låtsas vara så dåligt insatta i politiken. Det tror jag inte man är. Det är så enkelt för SD att låta som de ör pensionärsvänliga. När de faktiskt röstat igenom försämringar gång efter gång med högern…

  https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/54792-bara-vid-din-sida-om-du-ar-svensk/

  Som sagt. Ifrågasätter inte kvaliten på insats. Men tanken bakom och att man stänger ute vissa pensionärer.

  1. Jeanette har valt att koncentrera sig på en specifik grupp hemlösa. Om du hjälper fridlysta sköldpaddor betyder det att du kan ställas till svars för att inte hjälpa utrotningshotade gorillor då? Du kan för övrigt läsa mitt inlägg om VDS idag tycker jag. Och du, vad är det för påhopp med att säga att vi ”låtsas vara dåligt insatta”? Vi kommer ALDRIG att blanda in politik i vår verksamhet. Om en person håller på att drunkna, inte fan frågar jag om han/hon röstar på MP, SD eller nåt annat, innan jag bestämmer mig för att hjälpa.

 2. Ebba skriver:

  Glöm då inte Socialdemokraternas bruna rötter eller att Miljöpartiet kommer ur GrönFascism och för att inte nämna Kommunisterna. SD är Sveriges andra största parti, så vad menar PK-folket?

 3. Pi@ skriver:

  Jag fattar inte vad politisk tillhörighet spelar för roll när man hjälper de som har det sämre.
  Man predikar om allas lika värde.. jo tjena, det gäller bara om du dissar SD och är en fiiin människa.

 4. Malin skriver:

  Som Nina skrev här ovan – varför ställer man då grupper mot varandra? Alla borde väl vara välkomna? Sen drar jag öronen åt mig när det finns kopplingar till SD.

  Men huvudargumentet för att jag ännu inte ger något bidrag är att Vid Din Sida inte har ett 90-konto. För mig som bidragsgivare är det viktigt att veta att pengarna kommer dit de ska och inte hamnar i någon annans ficka. Har man ett 90-konto visar det att man är seriös och tål att kontrolleras. Nu kommer du säkert säga att allt fungerar som det ska och det gör det troligen – men då borde det inte vara ett problem att skaffa ett riktigt konto.

  1. Malin. Vad många tycks glömma här är att vi, till skillnad från andra verksamheter, är en idéell förening. Vi jobbar gratis, vi har valt att hjälpa en grupp i samhället som inte får någon som helst hjälp. Vill människor tro att vi har nån form av samröre med SD, så får ni tro det. Vi kommer alltid att förbli politiskt obundna och viktigt att veta är att vi har inga som helst skyldigheter då vi inte får statliga bidrag, som andra får. Vi kämpar på med de medel som kommer in från privatpersoner och vi koncentrerar oss bara och endast på att ge våra gamla kärlek, mat och några timmars värme ett par dagar i veckan. Utöver SL-kort, några nätter på hotell vid akuta behov samt kläder. Vill folk tvivla på oss, so be it. För övrigt är det revisionföretaget PwC som sköter våra räkenskaper. Inget källarföretag direkt. Har mycket svårt att förstå den här frågeställningen om att vi nekar andra hjälp. Vi har extremt små resurser i form av lokal och annat så om vi då valt att foka på hemlösa pensionärer utan alkohol- och drogproblem så varför ifrågasätta det?

 5. Nina skriver:

  Håller inte riktigt med dig då hon själv ställer utsatta grupper mot varann i sina egna texter som du delat. Vore bättre att fokusera på det goda jobbet ni gör.

  1. Åh, jag håller inte alls med dig. Jeanette lyfter en osynlig grupp som det finns NOLL resurser för i samhället.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..