Dans-SM i Västerås

Jahapp, då var det dags igen. Talibanen tävlar i Hiphop Solo och i grupp men här är alla andra discipliner med också: Disco, Slow, Engelsk Freestyle m fl.

Talibanen tävlar och jag är lagledare. Det här med att jag inte är jätteförtjust i musik på hög volym, och kanske särskilt discodunk, är väl kanske inte så optimalt. I synnerhet inte när musiken spelas i ett visst BPM-tempo för att alla ska kunna ha samma förutsättningar. Men, det är så galet roligt med alla superduktiga tjejer … för att inte tala om danslärarna och föräldrarna. Superkul och galet bra gemenskap.

Danslärare Vendela, dansskolans ägare Malin och danslärare Josefin. Några i järngänget bakom skolan. 

Well, ljuset kanske inte är jättebra när det ska fotas men kul har vi! 

Det är flera tusen som tävlar här från onsdag till söndag.

Talibanen började sin ”danskarriär” med att tävla i disco men efter några år gick hon över till hiphop, som passar henne bättre. 

Vi hade tur igår och fick många pallplatser. Konkurrensen är mördande så tjejerna blir ju hur lyckliga som helst. Det här är en bedömningssport så marginalerna för att vinna är ofta väldigt små. Ett bredare leende kan vara avgörande om tekniken/utförandet på dansen är ”för lika”. Många tårar blir det och i början tyckte jag inte alls om det. Att tävla i dans. Men, jag har med åren insett att det åtminstone i talibanens fall har varit mer givande än negativt.

Vi bor på Elite Stadshotellet. Superfin gammal byggnad men aptrist rum. Så här pigg är man efter timmar av discodunk! Var tvungen att pensionärsvila innan middagen igår.

Ny dag, nya tag. Fräsch som en nyponros …

… not.