ANNONS

Dans-SM i Västerås

/

Jahapp, då var det dags igen. Talibanen tävlar i Hiphop Solo och i grupp men här är alla andra discipliner med också: Disco, Slow, Engelsk Freestyle m fl.

Talibanen tävlar och jag är lagledare. Det här med att jag inte är jätteförtjust i musik på hög volym, och kanske särskilt discodunk, är väl kanske inte så optimalt. I synnerhet inte när musiken spelas i ett visst BPM-tempo för att alla ska kunna ha samma förutsättningar. Men, det är så galet roligt med alla superduktiga tjejer … för att inte tala om danslärarna och föräldrarna. Superkul och galet bra gemenskap.
IMG_0129
Danslärare Vendela, dansskolans ägare Malin och danslärare Josefin. Några i järngänget bakom skolan. 
IMG_0094
Well, ljuset kanske inte är jättebra när det ska fotas men kul har vi! 
IMG_0087
Det är flera tusen som tävlar här från onsdag till söndag.
IMG_0098
Talibanen började sin ”danskarriär” med att tävla i disco men efter några år gick hon över till hiphop, som passar henne bättre. 
IMG_0119
IMG_0105
IMG_0107
Vi hade tur igår och fick många pallplatser. Konkurrensen är mördande så tjejerna blir ju hur lyckliga som helst. Det här är en bedömningssport så marginalerna för att vinna är ofta väldigt små. Ett bredare leende kan vara avgörande om tekniken/utförandet på dansen är ”för lika”. Många tårar blir det och i början tyckte jag inte alls om det. Att tävla i dans. Men, jag har med åren insett att det åtminstone i talibanens fall har varit mer givande än negativt.
Vi bor på Elite Stadshotellet. Superfin gammal byggnad men aptrist rum. Så här pigg är man efter timmar av discodunk! Var tvungen att pensionärsvila innan middagen igår.

Ny dag, nya tag. Fräsch som en nyponros …

… not.

0
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00