Alltid VidDinSida

Igår tillbringade jag kvällen i soppköket.

IMG_0017
Jag åkte in lite tidigare till stan och drog i mig en låda med edamamebönor till middag. Lärde mig att äta det för nåt år eller så och skulle kunna äta det varje dag. Galet gott!
IMG_0032
Bästa Kia var kock för kvällen och jag assistent. Pasta med kassler i en sjukt god sås.
IMG_0030
Vi hade slut på steksmör så det blev till att ta rota runt lite i kylen och använda engångsförpackningar.
IMG_0023
Innan vi öppnade för våra gäster provade vi nya arbetskläder. Det är hyfsat slitigt i soppköket så arbetskläder behövs.
IMG_0027
Susanne, Glad-Stina och Sara. Guldbrudar. 
IMG_0038
Jag älskar verkligen dom här tjejerna. Fyfasen så himla kul vi har.
IMG_0040
Det här är nog det enda stället där jag aldrig tänker på vad som försiggår i mitt vanliga liv. Även om det är förjävligt att vi har hemlösa, som är helt vanliga människor utan några alkohol- och drogproblem, så är dom genuina och vi skrattar mycket tillsammans.
IMG_0035
Igår spelade Jarmo piano för oss. Skitduktig. Han sjöng också men … ähum … han har ingen höjdarpipa direkt så vi skrattade så vi tjöt. Ni som följer mig på Instagram hörde ju!
IMG_0039
Det här kanske inte ser jättegott ut men ujujuj så gott det var.
61488429_840825996272781_4856120505687605248_n
I stort sett alla var framme för en andra runda. 
IMG_0043
Är så himla tacksam för att Stina drog in mig i det här. Det här är människor som jag lätt skulle kunna umgås med utanför VDS. 
IMG_3930
… och utan den här bönan hade inget av det här funnits. Jeanette lever och andas VidDinSida. Helt galet att hon lyckats med något så stort tillsammans med alla volontärer. Nästa vecka är det dags för ett nytt besök i riksdagen. Med lite tur så kanske dom vaknar till liv och gör något åt våra hemlösa snart.
IMG_0056
Det vankas ju midsommar snart och Stina har fixat ett jättefint midsommarfirande ett par dagar före riktiga midsommarafton. Kan jag så hänger jag på. Våra gamla blev jätteglada så det kommer bli superkul. 
IMG_0051
Måste förresten berätta något om den här dårfinken. Hon startar varje dag, VARJE DAG, med en kopp kaffe och två tomater. När hon går och lägger sig har hon tryckt i sig ett kilo, ETT KILO, tomater. Varenda dag, året om … de senaste tre åren!
IMG_0048
Alltså på riktigt: ett kilo tomater per dag. Kan det verkligen vara bra?

…. och on top of that så har hon ett gäng höns också.

IMG_0021
Hörni, om ett par timmar bär det av till Västerås. Talibanen ska tävla. SM i Dans hela helgen och jag är lagledare. Älskar det. Bara ett problem: är inte jätteförtjust i musik och i synnerhet inte på hög volym.

Not so bra kombo!

 1. Malin skriver:

  Hej,
  Har precis landat i sängen efter 2 dagar med discodunk på SM. Iom att du alltid brukar boka hotell i god tid, nästa år går SM i Eskilstuna. Lycka till imorgon!

  1. Hehe, jag bokade Elite i Eskilstuna i går förmiddag! Ligger också i sängen, slut i pallet! Vi behövde inte vara här igår så vi kom först idag! Ser du mig i morgon så kom och säg hej! … tack snälla, och detsamma!

   1. Malin skriver:

    Haha, Enköping? Du menar Eskilstuna va?😊

 2. Maria skriver:

  Hej Mona! Jag är frisör, undrar om det är så att ni skulle vilja att jag kom och klippte dom hemlösa ngn ggn? Maria

 3. Ida skriver:

  Måste bara fråga var rattmuffen kommer ifrån😍
  Kram

  1. Åh, förlåt för att jag inte har svarat. Varje gång jag sätter mig i bilen tänker jag att jag måste komma ihåg att svara dig, sen glömmer jag det! Dessvärre minns jag inte. Googlade runt som en galning. Är det just orange du vill ha? Om så, så kan du få min eftersom jag snart byter färg på bilen!

 4. Eva skriver:

  Underbart det ni gör! Alla gör vi något för någon. Det känns så bra att hjälpa!

  Och receptet tack på den sjukt goda såsen🤗

 5. Biggan skriver:

  När man är bloggskadad. Sonahjärtat frågar vad en Taliban är. Jag svarar utan att tänka. Det är ett namn. Vet en tjej som heter det 🤣😂 (jag förklarade förstås sen vad det är) Lycka till på tävlingen. Det viktigaste är att ha kul! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..