ANNONS

En intressant fråga från en läsare

/

Nettan kom med den här kommentaren apropå mitt inlägg om Lars Adaktusson och Ebba Busch Thor igår:

En tanke som slog mig gällande samvetsfrihet, gäller det bara läkare som utför abort eller alla läkare? T ex om en person dör och möjlighet finns att återuppliva den personen så står det i så fall läkaren fritt att välja att inte återuppliva den personen för att läkaren anser att naturen har haft sin gång? När har läkaren rätt att utöva sin samvetsfrihet, varför begränsa samvetsfriheten enbart till läkare, borde då inte alla få ha samma rätt, t ex om servitrisen inte vill servera socker till barn, har hen då rätt att neka en beställning? Frågorna är inte riktade enbart till dig men det är mycket som är viktigt att diskutera.

Samtidigt är Monikas kommentar vettig:

Det är inte ett dugg svårt, klarar man inte av att utföra sitt jobb får man välja ett annat yrke. En brandman kan ju inte välja att låta bli att släcka en brand på ett fängelse bara för att det sitter mördare där.

Själv skulle jag ha uppenbara problem om jag t ex jobbade som kurator och det kom en sexförbrytare. Aldrig i helvete att jag skulle vilja ha med den personen att göra.

16
86

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00