ANNONS

Danshelg

/

IMG_9761
Igår morse åkte jag och mina nya glasögon till talibanens dansskola för terminsavslutning. Nästa helg är det SM i Västerås, men dansskolan stänger nu för de 2000 elever som inte är tävlingsdansare. Terminen avslutas alltid med en helg där alla elever uppträder inför familj, vänner och bekanta. Vi kör tre shower lördag och tre shower söndag. Ca 20 nummer i varje show och numren är varvade med nybörjare/icke tävlande och de som tävlar och kanske kan lite mer i vartannat nummer. 
IMG_9805
Malin Kindahl, som äger dansskolan, har vuxit upp i den då det var hennes föräldrar som startade den för över 65 år sedan. 
IMG_9806
När Malin var ung så var reglerna i Sveriges dansskolor rätt tuffa. Var du inte smal, snygg och asduktig på att dansa, så fick du inte vara med. Hon bestämde sig tidigt för att, om hon ärvde dansskolan så skulle reglerna ändras. Hos henne får ALLA vara med och ALLA får tävla, oavsett. Hon driver skolan för att stärka självkänslan hos elever och hon ser till att lärarna verkligen s e r alla elever. 
IMG_9604
Jag och Håkan, Malins man, är ansvariga för fiket så tidigare i veckan var vi och handlade grejer.
IMG_9599
IMG_9612
Många av oss föräldrar till tävlingseleverna bakar eller står i fiket under helgen. 
IMG_9763
IMG_9764
Jag är ansvarig för att organisera allt såsom schema och vem som bakar vad, och sen styra upplägget. Som tur är så är alla tävlingsföräldrar galet trevliga så vi har alltid kul tillsammans. 
IMG_9765
Håkan, tillsammans med en annan tävlingspappa; Erik, är ansvariga för korv- och rosförsäljningen. Två dårar men vi har så galet kul tillsammans. 
IMG_9798
IMG_9796
Shownumren är superproffsiga och det är mycket valuta för biljettpriset. Dessa nummer skulle lätt platsa på nån krog inne i city.
IMG_9794
Igår var det extra kul av två anledningar: Malin och hennes bästa kompis Linda … samt Hannah, en f d elev på dansskolan (för hundra år sen) och numera nära vän till Malin, dansade. De har aldrig hänt tidigare och var skitkul. Publiken gick i taket när de rev av sitt nummer. 
IMG_9824
Den andra anledningen var det här. Sorry för taskiga kort men jag har screnshotat från en videofilm. På dansskolan har vi en danslärare som heter Dina. Parallellt med dansjobbet har hon pluggat till sjuksköterska. Igår hade skolan satt ihop en grattis-till-examen-film med massa bilder från alla hennes år på dansskolan för att överraska henne. Hon ska flytta till Örebro och börja jobba där.
IMG_9826
Precis när hon trodde att det var över så kom det här upp på filmduken.
IMG_9827
Det syns så jäkla dåligt men till vänster ser man hennes fästman krama henne. Hon blev totalt golvad och 500 personer i publiken, plus ett gäng dansare på scenen, grät hejdlöst.

Snack om en fantastisk lördag!

Idag är det sista showdagen. Problemet är att det är EU-val idag och just precis där vi har vårt fik ska man rösta. Det betyder att det kommer in folk som säkert vill ha fika … utöver våra föräldrar, vänner och släktingar. Det betyder att det kommer gå åt jefligt mycket mer fikabröd så just nu är jag på väg till Martin & Servera för att köpa på mig så att det räcker.

Allt medan ni ligger och trynar där hemma!

5
65

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00