Får man bli jefligt irriterad på en läsare?

Alltså. Man kan tycka vad man vill om innehållet i mina inlägg, det står var och en fritt. Ibland undrar jag dock varför man tar sig tid att skriva korkade kommentarer som t ex igår; då läste jag i en blogg ”Tack nu räcker det, nu tänker inte jag läsa dig längre”.

Funderade en stund kring personens val av att upplysa bloggaren om beslutet. Varför skriver man det? Vad ska blogginnehavaren göra åt saken? Det händer att läsare skrivit så hos mig också och då brukar jag bara svara typ: ”tack för din tid här” för så mycket mer kan jag ju inte göra om någon har bestämt sig. Sekunden efter att jag publicerat min kommentar så är människan borta ur mitt minne. Såvida det inte är nån som alltid varit negativ i sina kommentarer, år ut och år in och sen säger ”tack och hej” men glömmer att jag ser ip-nummer och fortsätter att skriva, fast under annat namn. Då ler jag lite.

Jag driver inte en blogg för att ha medhåll överallt, jag skriver om det jag känner för, sen om det landar bra eller dåligt hos läsaren är inget jag kan styra. I alla falla så länge jag håller mig inom ramen av vad som anses vara ”normalt”. Jag är ingen rasist, jag hänger inte ut funktionsnedsatta eller skriver om religion och politik (om det inte handlar om fattiga pensionärer eller något jag för stunden surnar till över). Jag är hyfsat mesig när det kommer till heta ämnen. För jag vill inte ha en massa elaka påhopp, vare sig mot mig eller läsare emellan. Så sjukt onödigt.

Man behöver inte hålla med mig, däremot så behöver man hålla en god ton. Som någon klok en gång sa till mig; ”Se det som ditt vardagsrum … du bestämmer vilka som får vara där och hur man beter sig. Punkt.”

Liksom ingen annan människa är jag inte perfekt. Vore ju himla tråkigt om man vore det. Något som däremot gör mig galet jävla förbannad är när jag ser människors kommentarer i olika bloggar. När man är uppriktigt elak. But why? Och ibland kan jag bli irriterad över folk som kommentarer utan att ha koll på läget. Jag har alltid en mening med mina inlägg. Oavsett om jag undrar i fall fiskar kan fisa, eller hur vi hanterar fattiga pensionärer. Jag är dock väldigt oorganiserad när det kommer till inlägg i den mening att jag har t ex kompisar som har ett bestämt schema om vad det ska skrivas om. Så jobbar inte jag. Alls. Jag är impulsiv. Sätter mig framför min laptop och har just i stunden bestämt dagens ämne. Är snabb som attan med att sätta en rubrik och det är den som helt och hållet styr innehållet. Många branschkollegor har problem just med rubriksättande men så fort jag har gjort det så flyter innehållet på. Nackdelen med att jag är snabb är att jag aldrig korrar ett inlägg. Antingen lägger jag upp det på en gång, eller så schemalägger jag det och sen går jag vidare med annat. Jag har dock tur: ni läsare brukar vara snabba när jag har skrivit något fel och är schyssta och påpekar det så att jag kan ändra.

Men, bara för att jag är impulsiv så betyder inte det som sagt att det inte finns en tanke bakom. Som mitt inlägg härom dagen om LPG-behandling kontra sexuellt utnyttjande. Givetvis fattar vem som helst att dessa båda ”ämnen” normalt sett inte ses i samma sammanhang men nu fanns det som sagt en tanke bakom. 27-åringen hade upplyst mig om något och jag skrev om det. Oj så arg Marianne blev på mig: 

Skärmavbild 2019-05-21 kl. 07.50.33
När jag läser hennes kommentar brinner det i skallen på mig. För, liksom läsarens rätt att blir arg, så måste jag ha exakt samma rätt. 
Skärmavbild 2019-05-21 kl. 07.51.28
För den som känner mig så syns det tydligt att jag är beyond förbannad i mitt svar. Jag tänker helt enkelt att det är väl för fan SJÄLVKLART att jag inte lallar runt med ett inlägg för att promota en skönhetsbehandling i samma mening där jag pratar om sexuellt utnyttjande. Sen vet de som läst mig länge att 27-åringen på intet sätt vill figurera i min blogg, men när det har med det hon varit utsatt för så får jag skriva. Med viss begränsning. Just för att upplysa världen om hur vissa saker fungerar för en drabbad. När det dessutom är så att det finns ett oändligt, OÄNDLIGT, antal sexuellt utsatta som aldrig tagit tag i sina mörka minnen utan bara tryckt undan allt och gått vidare i livet. Förr eller senare poppar det upp, oftast när de ska föda barn. Mer om det i annat inlägg.

Genom alla mina inlägg om pedofili så har jag fått hur många mail som helst från utsatta. I stort sett alla som skrivit har aldrig tagit hjälp utifrån för att må bättre och komma vidare i livet. Jag har även fått många mail från mammor som liksom jag inte såg. Eller från utsatta döttrar med mammor som valde att blunda.

Jag har ingen utbildning, kan inte ett skit egentligen, men jag lyssnar på de som skriver till mig men framför allt lyssnar jag på min dotter. Jag lär av henne och kan jag/hon bara hjälpa en enda utsatt, eller en förälder, så är jag glad. Det är fortfarande tabu att prata om sånt här och för mig är det fullständigt oacceptabelt. Vi måste verkligen lyfta det här för problemet är enormt. E n o r m t.

Men det ska viskas. Om ens det.

 1. Jarmo skriver:

  Nu vet du varför det finns ”vuxenskor” med kardborreband! Mona är bäst! Kramilainen!

 2. Carro skriver:

  Heeeeej dåååååå Marianne!!👋👋

  Men Norpan, jag dör vad kul!! 😂😂😂😂😂 Ja mycket kan man hitta tydligen!😂

  Men vet du vad Mona. Man har rätten att brinna av ibland! Man ska inte behålla ilska i bröstkorgen. Sen håller du en fin balans. Nu har inte du så mycket tråkiga kommentarer men de bloggare som har det och försvarar sig och attackerar t.om i förväg blir jag trött på även om jag förstår att de blir less. Men jag tror att man matar trollen med sin egen ilska och uppenbara irritation och det är ju inte bra och då gäller det att kontrollera sin känsla och använda förnuftet. Inte lätt jag vet men det går!

  Sen är det bra att du lyfter detta ämne! Jag är fan stolt över er för att du och din dotter gör det!! Stor eloge till er!🙏❤️

 3. Jag hade aldrig läst om detta före du skrev om det och för mig var det en sådan ögonöppnare. Har alltid haft så mycket låsningar i höfter och värk i benen. Tack!

 4. Som svar på rubriken så säger jag, absolut det har du all rätt till. Som andra klokt skrivit, det finns människor till allt.

 5. Norpan skriver:

  Det som är så humoristiskt med kommentarer som: ”Nu har jag fått nog och slutar läsa dig”, är att de några minuter senare kan gå in och svara på kommentarer till sin egen kommentar, om de blir ifrågasatt om just varför 😆.
  Jag älskar din blogg just för att den är så varierande, man vet aldrig vad som väntar när man öppnar den. Som en påse Gott & Blandat, man vet inte vilken godis man får när man stoppar ner handen 😃💕.
  Nu när jag skrev det, så kom jag ihåg att jag skrivit det förut en gång….undra vad det var för inlägg?🤔
  Kommer samtidigt att tänka på ett oerhört roligt inlägg från dig, när du landat i Norge för en mässa. Det är en bild på din hand, som håller i en isskrapa och jag tror att rubriken löd ”Saker man kan hitta i sin f***a”. Du hade suttit utan mobil och således inte sett alla kommentarer om din felskrivning, herregud vad jag skrattade och SOM du skämdes😂😂😂…. undrar om inte isskrapan var rosa?🤔
  He he nu tänker du ” Vilken tur att det bara finns EN Norpan” 😏❤️😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..