När alla s e r likadana ut

Det är måndag och jag vill prata osthyvlar. 

IMG_9470 2
Fram till igår hade jag fyra osthyvlar. Slängde två svarta och den röda är på väg till sällare marker också.

Är det bara jag som tycker att osthyvlar suger? Den svarta där är svinbra, men det finns ingenting på den som talar om varifrån den kommer och jag köper svarta på svarta, men so far är det bara den där som är bra.

Så, veckans i-landsproblem är alltså osthyvlar. Where to find a good one?! Förresten, varför finns det inga osthyvlar i USA?

Och kan fiskar fisa?

  1. Anna skriver:

    Alltså. Hade samma problem som du.
    Snavade över en osthyvel som var extra snygg i Norge. Köpte den. DEN VAR FRUKTANSVÄRT BRA!
    Nästa besök köpte jag två till av lite olika modell och de är PRECIS LIKA BRA.

    De är oerhört, seriöst, ofattbart bra dessa hyvlar!
    Nu är det ju så, att osthyveln uppfanns av en Norrman så det kanske inte är så konstigt att de här hyvlarna är bra? Jag gick just ned och kollade i köket, det står ”Björklund Norway” på hyvlarna, så ut och köp dem – om de inte funkar köper jag dem av dig på stört! 🙂

    –> http://www.alltikok.se/produkt/bjorklund-osthyvel-tunna-skivor/ (snabb googling gav denna träff)

  2. Viveka skriver:

    Min bästa är en svart plasthyvel inköpt på ICA för en billig peng!

  3. Malin skriver:

    Samma här. Jag har en osthyvel, med rosa handtag som jag snodde från pappa när jag flyttade hemifrån. Den är bäst.

    Sen har sambon en vit, som också är okej, dock tycker jag sen skär lite för tjocka skivor.

    Sen har jag typ tre andra som är svindåliga, som enbart korvar sig…

  4. Plasthyvel ska det va! På vårt lokala mejeri, Gäsene mejeri, finns det hyvlar med olika skärpa beroende på vilken ost man har.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..