ANNONS

Sexuellt utnyttjade … och låsta ben

/

Av uppenbara anledningar så besitter min äldsta dotter mycket kunskap inom sexuella övergrepp, pedofiler, deras beteende, konsekvenser etc. Hon har under många år slukat all info som går att få via nätet. Hon är en djup källa av kunskap idag. Tyvärr, kan man väl säga som mamma. Önskar att hon aldrig behövt skaffa sig den kunskapen.

Hon lär mig mycket. Bl a att det, enligt studier, inte finns NÅGRA utsatta barn som ”tjallar” på sin förälder, eller förövare som är på ”nära” håll. Barn är för lojala. Hon har också lärt mig att det finns många olika typer av pedofiler. För några år sedan tvingade hon mig att läsa en bok, skriven av psykoterapeuten Börje Svensson; ”De mest hatade”. När hon la den framför mig, ganska tidigt efter att hon berättat vad hon varit utsatt för, så stirrade jag på henne och sa: ”kommer jag sluta att hata X om jag läser den där? …. i så fall tänker jag INTE läsa den!” På den tiden, när allt var ganska nytt, hatade jag honom. Det övergick så småningom till djup besvikelse … men ett hat mot själva handlingarna.

”Nä, det kommer du inte!” svarade hon. Jag läste. Och kräktes. Men insåg faktiskt där och då att INGEN pratar om oss runt omkring ett offer eller framför allt runt pedofilen. Dennes fru/partner. Den skulden många ger dom/oss. Det är för mig helt obegripligt hur man kan anklaga en pedofils fru (för det är ju oftast män som är pedofiler) för något partnern har gjort. Well, såvida partnern inte stannar trots vetskap. Då ska dom ifrågasättas. In hell.

Dottern berättar då att enligt vetenskapliga studier så är det tyvärr så att många fruar väljer att stanna. Många ser mellan fingrarna. Låtsas som om det inte har hänt, eller i värsta fall: händer just precis då. Allt handlar om psykologi. Jag har inga studieskulder så jag kan för mitt liv ALDRIG komma att förstå det.

Men, det var inte det jag skulle prata om. Det händer mycket i ett offers kropp efter dessa upplevelser och något som tydligen är mycket vanligt är att offer får problem med sina ben och höfter. Spänningar. Låsningar. Tänker man efter så är det ju rätt självklart. Kroppen fungerar även som så att den har ett så kallat muskelminne”. Eftersom min äldsta dotter läser bloggen så vill jag, av hänsyn till henne, inte precisera i detalj n ä r muskelminnet aktiveras men ni kan ju föreställa er.

Hur som. Förutom hennes numera f d kille så får ingen röra henne bortsett från min man. Han är nämligen galet bra på att massera och då dottern har spänningar och knutor över hela kroppen så får hon massage av honom flera gånger i veckan. Det finns dock ett område han inte fixar: benen. De är stenhårda. Pga av all skit. Hur mycket han än försöker så går det inte och då är han sjukt hårdhänt (eftersom hon har en sinnessjukt hög smärttröskel … pga allt).

Jag har läst en del om LPG-behandling. Alltså en maskin man ”masserar” benen med (och hela kroppen för den delen) och på så sätt får bort galet mycket slaggprodukter. Har aldrig provat själv men har många vänner som säger att deras celluliter försvunnit och att benen blir skitsnygga. Ska över huvud taget vara väldigt effektivt och inte nåt vanligt ”skönhetshittepå”.

Funderar en kväll över det där. Tänker att det kanske skulle hjälpa henne. Googlar. Älskar Google. Upp dyker en klinik där jag känner igen namnet. Jag går ju till Jenny på ArtFace för fillers och Botox en gång om året och kommer aldrig att sluta att gå hos just henne för det, men har inget emot att göra andra behandlingar, som Jenny inte har, hos andra seriösa utövare. Det finns en del ställen i Stockholm som har gott renommé men jag är typen som även går efter atmosfär och rekommendationer.

Får som sagt upp ett namn jag känner igen. Min huvudguru när det gäller att ha koll på seriösa kliniker är Hudvårds-Lena aka Skin Ceuticals-Lena. Ringer henne och frågar om kliniken. ”Skitbra rykte i branschen.” Bra, tänker jag och bläddrar i minnet eftersom det skaver.

IMG_8044
Går in på hemsidan och kollar runt. Då känner jag igen en nuna. Victoria. Hon äger kliniken och är en av mina long time readers här inne. Det är dock flera år sedan jag träffade henne, då på ett bloggevent jag hade på Viking Line.

Viktoria avgjorde saken. För hon var skittrevlig. Och Lenas rekommendation. Och betygen på Google. In och boka tid. LPG för 27-åringen. Nu i veckan som var. Är lite osäker på om Viktoria fortfarande läser bloggen men när vi ses blir det kramkalas. Hon hänger kvar här inne. Halleluja så kul.

Men, besöket börjar med att vi parkerar bilen. Irradia-klinken håller till i ett område i stan som heter Hjorthagen. Har varit i krokarna och hämtat varor från en leverantör en gång för hundra år sedan men känner i övrigt inte alls till det. När jag stannar bilen säger 27-åringen: ”mamma, det är jättebra energier här”. Hon är extremt känslig och känner av ett ställe på 0,2 sekunder … om det skulle vara något. Hon trivdes t ex aldrig i vårt gamla hus pga av att hon tyckte att det var dåliga energier. Det här berättade hon inte för mig förrän allt med hennes förövare uppdagades och det är en av anledningarna till att vi sålde huset. (Förövaren och jag har aldrig bott tillsammans i huset så det hade inte med honom att göra.) Under de 7 år som passerat efter att hon flyttat hemifrån var hon ytterst sällan hemma och hälsade på. Bara när det var födelsedagar eller jul. Aldrig annars. Nu förstod jag plötsligt varför.

IMG_9166
IMG_9167
Vi kliver in på kliniken och möts av en trevlig kvinna. Hon visar sig heta Paulina och var den som skulle utöva LPG:n.
IMG_9179
27-åringen får fylla i lite uppgifter och Paulina hör sig för om dotterns allmäntillstånd. 
IMG_9181
(Älskar hur hon sitter ner och verkligen fokuserar på dottern/kunden.) Hon frågar hur ofta 27-åringen tränar (hon kör yoga och tränar flera dagar i veckan), hur mycket vatten hon dricker … och en massa annat. Så fort folk pratar om träning och hälsa så får jag alltid lock för öronen. Märkligt, hehe.
IMG_9168
I stället koncentrerar jag mig på inredningen och atmosfären.
IMG_9184
Den känns mycket välkomnande. Det känns som ett varmt ställe. Jag är inte typen som känner av energier och sånt, men jag känner ändå när atomsfären är bra. Well, det kanske är samma sak, vad vet jag. Har som sagt varit på flera ställen genom åren. Bra ställen, professionella ställen men det här var något extra. Kände mig konstigt glad. Supermärkligt. 
IMG_9186
Rätt var det är hoppar det fram ett ufo från ingenstans. Det visar sig vara Viktoria … som precis hade avslutat en kund. Viktoria är hudterapeut och specialiserad inom laser. Jag har ju inget filter så jag frågade henne varför man så sällan hör om Irradia-kliniken i sociala medier med det visade sig att de inte behöver göra så mycket reklam för sig. De kör mun-till-mun-metoden. En stund senare kommer en ny kund till henne och den kunden blir någon form av ”kvitto” på att jag hamnat på helt rätt ställe för framtida behandlingar. Stämningen var beyond trevlig. Det märks att kunder trivs här. (Nä, det är inget samarbete.)

Men, innan vi åkte hem så skulle 27-åringen göra en LPG-behandling. 

IMG_9187
Medan hon bytte om passade jag på att fota maskinen. Den såg fullkomligt livsfarlig ut. Viktoria berättade att kliniken alltid har det senaste inom ALLT maskinellt som har med hudvård att göra. 
IMG_9197
Blicken drogs till en hylla och jag undrade vad i helskotta bakkavlar hade där att göra men tydligen rullar man dom över huden och de har en supereffekt mot slagg och celluliter. Herregud, jag kan ingenting om sånt här. 
IMG_9198
Den här manicken för man över kroppen. Man har på sig nån sorts kroppsstrumpa och jag tänkte att, om jag nånsin ska göra det där så hoppas jag innerligt att den är jävligt töjbar.
IMG_9193
Maskinen kan ställas in i olika styrkor och det visade sig att Paulina kunde ha på högsta styrkan på en gång eftersom dottern är tålig som få mot smärta. 
IMG_9188
”Mamma, du skulle skrika som en gris om du gjorde det här!” Men, Paulina förklarade då att man jobbar bara med den styrka som kunden tycker känns bra. Ju fler gånger man gör det, desto mer klarar man av. 
IMG_9208
Efter nån timme var hon klar och då körde hon med ”koppning”. Alltså, jag har trott att man har glasburkar, som värms upp och som man sen trycker på huden men det här var en silikonhistoria som är supereffektiv. Dottern ska gå några gånger tills knutarna och spänningarna löses upp. På kuppen kommer hon få snygga ben. 
IMG_9183
Kan lätt säga att jag ska börja gå här. Lade upp nåt på Instagram när jag var där och det visade sig att åtminstone e n av mina följare där går hos Irradia. Vore kul om någon här inne i bloggen också gör det, hojta i så fall och tala om vad jag ska börja med! Eller om ni rent allmänt skulle rekommendera en behandling ni har gjort och som är bra för huden och kroppen.

Uppdatering: 

Jag fick nedan av en läsare och mitt hjärta går fan sönder. TÄNK om vi kunde prata mer om sexuellt utnyttjande. TÄNK om det inte var så stigmatiserat. TÄNK så många utsatta som kanske skulle förstå varför deras kroppar beter sig som de gör!

Skärmavbild 2019-05-19 kl. 11.14.42

14
80

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00