ANNONS

När världen är så jävla liten

/

Härom dagen får jag en kommentar i bloggen där någon undrar varifrån Nisse kommer.

Jag var lite småstressad när jag svarade så jag mindes inte just då var orten i Sverige hette men skrev typ: ”… samhället hette nåt köksmärke …” och så skrev jag ”uppfödaren” med citationstecken:

När vi väl bestämde oss för att köpa så hängde vi på Blocket rätt mycket. Jag fick många varningar för uppfödare och blandraser av er läsare, men vi såg ju att det fanns seriösa annonser där också.

IMG_6083
Men, när maken såg den här bilden i en annons som en privatperson lade upp så smälte vi. Fullkomligt. Vi messade fram och tillbaka och efter nästan två veckors velande så bestämde vi oss. Fyra timmars färd bort från Stockholm fanns han. När vi kom dit höll vi på att smälla av. ”Uppfödaren” hade ett litet boende och berättade att hon fött upp flera kullar. Den sista kullen hade bara Nisse kvar.
IMG_5953
Mest troligt var han väl den fulaste. Det var så grönjävligt skitit överallt. Bajs på tidningar lite här och där. Hundkiss runt om på väggarna och jag ville bara ut därifrån fort som fan. (Ja, vi mailade Länsstyrelsen.)

I bilen på vägen hem tog vi upp ICA-påsen som uppfödaren skickat med oss. I den låg en liten minifilt med dofter så att han skulle känna sig trygg … sa hon. När jag öppnade påsen höll jag på att dö. Stanken av urin var outhärdlig så vi stannade vid en bensinmack och slängde den. Talibanen fick sitta med honom under sin tröja, mot magen, hela vägen hem. Men, vi sladdade först förbi en zooaffär för att köpa hundschampo och öronrengöring eftersom han luktade pyton och var galet smutsig i sina öron.

Nu har det gått 4 år och jag, som aldrig skulle köpa hund eftersom de dör och man blir så ledsen … har jag ju sett på kompisar, är Sveriges största fjant. Det här med att jag tyckte att det var äckligt och ohygieniskt med hundar i sängen … host host … gissa vem som ligger tätt intill mig varje natt … Jag, som aldrig brytt mig en sekund över hundar ”på stan” tittar nu på ALLA hundar. Eller som maken sa en gång: ”det kan komma en hur snygg tjej som helst men inte fan kollar man på henne, det är hunden man tittar på”.

Nisse är mitt allt. Jag har blivit en löjlig jefel men han ä r verkligen det.

IMG_2808
Han har en väldigt märklig blandning och jag brukar säga att han är en ”gang bang delux”: Schipperke, Pomeranian, Papillon … och …. *trumvirvel*: Cockerspaniel! De hade nog kul på den festen, haha!

Nå väl, jag svarar på kommentaren och det visar sig att hon som skriver har Nisses ena bror!

image2
Säg hej till Diesel. Han bor i Alingsås. VAD är oddsen för att hans matte skulle hitta mig?! Helt galet. Och kolla olikheterna, men ändå likheterna. Jag är så himla glad och så fort jag har vägarna förbi Alingsås så ska de få träffas.

Älska internet.

9
116

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00