Dörrar i Paris

Ni som läst mig länge vet att jag är galen i dörrar. I varje land jag befinner mig i så fotar jag dörrar. Det är aldrig någon i min umgängeskrets som har förstått varför … och inte jag heller, men jag är extremt fascinerad av dom!

IMG_8674 2
IMG_8675
IMG_8686
IMG_8310
IMG_8195
IMG_8173
IMG_8118
IMG_8112
Visst är dom fina?!

 1. ”dörren” är du -mångfacetterad, inbjudande till ditt, väktare, skyddare, prålig, storslagen , sluten men också med underliggande löften om öppet hus då det är läge. Ögonen är inte själens spegel- dörren is.
  😎

 2. I den översta dörren är det Keruber, små fina vaktare

  De är beskrivna i Hesekiels bok, men även i flera andra fornorientaliska religioner. De beskrivs som en blandning mellan djur- och människogestalt, och i senare kristen änglamytologi anses de vara den näst högsta ordningen av änglar, efter serafer.
  Keruber uppträder i Gamla Testamentet som väktare, där de till exempel vaktar paradisets portar och förbundsarken, samt som bärare av Guds tron. Keruber beskrivs i Hesekielboken (kapitel 1 och 10) i ”en syn” som att de där har fyra ansikten: ett människoansikte, ett lejonansikte, ett tjuransikte (i Hesekiel 10:14 i stället ett ”kerubansikte”) och ett örnansikte , vilket också inom astrologi svarar mot zodiakens s. k. fasta teckenelement vattumannen, lejonet, oxen samt skorpionen/örnen.
  Dessutom har de i beskrivningarna fyra vingar med en mänsklig arm under var och en av dem. Med ett par av vingarna sluter de sig intill varandra, och med det andra paret täcker de sina kroppar. De har raka ben, med en kalvs klövar som fötter, och de glimmar som om de var av metall. De har varsitt flammande svärd. Keruberna omges av ögon och ikläds oftast en dräkt av påfågelfjädrar för att symbolisera intellektet.

 3. Hej, jag hittade en Tan Can från 2017, vågar jag använda den?

 4. Jättefina! Själv är min fascination trappor. Familj o vänner blir tokiga på mig som skall fotografera trappor i tid otid.

 5. Håller med dig!
  Jag har ingen förståelse för de som går på museum 😂 jag älskar fina hus, katedraler och dörrar. Barcelona var himmelriket för mig 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..