Taxi – fast bättre än så

Ett samarbete med BOLT

Jag åker inte jätteofta taxi eftersom jag tycker att det är snordyrt. När vi var i London i december så åkte jag Uber för första gången och tyckte att det var smidigt. Fick senare höra av en svensk Uber-chaufför, som jag träffade annat sammanhang, att deras villkor inte är jättebra så då bestämde jag mig för att aldrig mer åka med dom.

För några veckor sedan träffade jag på en branschkollega som berättade att Uber fått en konkurrent på den svenska marknaden; Bolt. En ung  student i Estland startade det och företaget finns nu world wide och lanserades i Sverige nu i april. Deras chaufförer har högre ersättning plus att de har kampanjer och många bra erbjudanden för oss kunder.

Jag har passat på att åka en del med Bolt och senast nu i Paris och det var sjukt enkelt. 

IMG_8168
IMG_8202
Älskar för övrigt att man kopplar sitt bankkort till appen, så dras resorna per automatik. Du hoppar bara in …. och ut! Plus att du alltid vet vad resan kostar INNAN du bokar.

Alltså, det här är så galet, GALET, bra och nu kan jag erbjuda mina läsare i Stockholm bra rabatt (förlåt resten av landet, men Bolt kommer till er, så småningom) eftersom jag blivit en av deras ambassadörer.

Ladda ner Bolt-appen och använd koden MONAS så får du 200 kr rabatt på första resan!

Berätta gärna för mig sen om vad ni tycker.

 1. Sanna skriver:

  Eva, hur fel som helst! Kollektivavtal innebär inte att det tillämpas. Om du som förare inte inbringar pengar så det täcker alla kostnader står du på gatan direkt. Varför tror du att chaffisar på 75-80 år jobbar, även hos Taxi Stockholm? Pensionen räcker inte! Kräver du som anställd garantilön står du också på gatan. Du måste ha missat allt bråk om just avtalslönen – som bara finns i teorin samt bråk om att Taxi Stockholm ville stoppa alla över 70 år från att jobba hos dom – vilket inte går eftersom pensionen är för dålig. Min man körde för just Taxi Stockholm i ca 20 år, 6 dagar i veckan, 12 timmars pass. Hans pension är urkass, utan mig hade han stått i matkön hos Vid din sida! Snälla, ta reda på fakta! ALLA dessa bolag har fruktansvärda slavavtal som det inte pratas om, folk behöver ett jobb.

  1. Mm, det där vet jag också men orkade inte ta upp det. Det tråkiga är att en av våra gamla på VDS har just varit taxichaufför..så just hemlöshet kan drabba precis vem som helst. En av Wilmer Kaffebars stammisgäster gick från Taxi Stockholm (efter 27 år) till Uber och sen över till Bolt, som han tycker är bäst. So far.

 2. Eva skriver:

  Jag väljer alltid Taxi Stockholm för det är vad jag har förstått det enda bolaget som har kollektivavtal och därmed ger sina chaufförer tjänstepension. Med andra ord deras anställda kommer du inte möta hos Vid din Sida.
  Jag tycker att det är jätteviktigt när jag kontrakterar någon både privat och yrkesmässigt att företaget är sjyst mot sina anställa och säkerställer pensionsinbetalningar. Det borde alla göra!

  1. I hear you … och håller med, men efter att ha lyssnat på en dokumentär om taxibranschen, däribland Taxi Stockholm, så är jag inte längre dom trogna..

 3. Sanna skriver:

  Uber har rabatter lite då och då. Bolt har 200 i rabatt för alla vid första resan. Priserna ligger lika. Nya Bzzt taxi är fiffigt i stan, en trehjuling med tak om man är max 2 pers. Dom nyttjar jag ofta. Uber har taxikrav på förarnas körkort men det har inte Bolt vilket märks på chaffisarna, alltid sena och hittar inte.

 4. Taxijakt.se är samma, fast med alla vanliga taxibolag! Supersmidigt och fast pris😃

  1. Se där ja, aldrig hört talas om tidigare! Har förarna bra villkor?

 5. ¿ skriver:

  Bolt har inte ens kollektivavtal

  1. … och det har Uber? Not. Och vem vet, Bolt har trots allt bara funnits i Sverige i några veckor. Till skillnad från Uber, som haft låååång tid på sig att ordna det. Om de velat. Just saying.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..