ANNONS

Om att skaffa sig en bra advokat

/

För att hänga med i denna långa historia så krävs lite bakgrund. Om du har en mobil så gå upp i vänstra hörnet, klicka på strecken och välj Åtalet & Rättegången. Från en dator: klicka högst upp i menyraden på Åtalet & Rättegången.

När polisen en septemberdag 2017 meddelar mig att jag är anmäld för grovt förtal tar jag det med jämnmod. Jag blir ombedd att infinna mig på polisstationen några dagar senare för ett första förhör. De frågar om jag vill ha en advokat. Jag avböjer artigt och svarar att jag inte har något att dölja och att jag står för vad-nu-än-förtalet-innehåller, även om jag inte erkänner något brott … och tack-så-mycket-vi-ses-på-fredag.

Efter samtalet ringer jag Wilmer-Malin och berättar vad som är i görningen och hon gastar rakt ut: ”Du skaffar en advokat NU …. du går INTE dit utan advokat!”

Förvånad lägger jag på men inser att hon nog har rätt. Jag ringer upp Advokatfirman Elisabeth Massi Fritz AB. Detta då de hade representerat min dotter tidigare. Känner att det är det mest logiska med tanke på grunden till varför jag är anmäld. Får till svar att, då jag inte är ett brottsoffer utan en misstänkt, kan de inte representera mig. Tyvärr. Jag undrar om de kan rekommendera någon riktigt bra hot shot-advokat som är duktig på förtal och får till svar att jag ska kontakta Elisabeths bror, David Massi. Jag ringer hans kontor, förklarar mitt ärende och rösten i luren ber mig vänta. Det går ett par minuter och jag hör en mansröst: ”Hej Mona, David här, jag tar det!”

IMG_3158
Först efter samtalet googlar jag hans namn och inser att jag nu har införskaffat mig en rejäl brottmålsadvokat. En advokat som håller på med riktigt tunga grejer. Skicklig som få. Jag känner mig som en jävla förortsfru från finhooden som hamnat helt åt helskotta. Har aldrig i hela mitt liv varit kriminell och nu är jag alltså en anmäld brottsling med en av Sveriges tyngre advokater bakom ryggen. Häpp.

… fortsättning följer en annan dag.

7
109

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00