Om att bli polisanmäld

En fem år lång historia kommer nu att delas upp i flera inlägg och däremellan kommer vanliga vardagsinlägg och reklaminlägg att göras. Skvallerormar och skitsnackare kan yla bäst ni vill, det här är mina ord, min sanning och lagens sanning. Varje inlägg som rör den här historien är skrivet allteftersom det har uppstått … därför en naturlig anledning till att det blivit just flera inlägg.

Ni som har hängt här länge vet vad som inträffade i mitt liv för några år sedan. Avgrunden öppnade sig och jag föll ned i ett svart hål och trodde att jag aldrig skulle kunna kravla mig upp igen.

Nu i april 2019 var det exakt 5 år sedan livet aldrig mer blev sig likt. Jag gick ut ganska omgående här i bloggen och berättade att något överjävligt hade hänt och att jag inte mådde så bra, men att jag inte kunde gå in på detaljer just då. Där och då tog min tidigare jefligt roliga blogg slut. Jag tappade all förmåga till att se något kul i livet över huvud taget. Gick in i en tung depression som varade länge. Att jag överlevde berodde endast på mediciner mot panikattacker och svår ångest … och på mina vänner. Det var riktigt illa ett tag. Men, i bloggen var jag, av hänsyn till en polisutredning/förundersökning gentemot någon, tvungen att hålla färgen.

Ganska precis två år efter att jag skrev om hur jag mådde lade jag ut det inlägg som förklarade vad som vad som hade hänt. Jag bestämde mig för att blotta mig fullständigt och låta övriga världen ta del av min skuld och skam över att jag varit en dålig mamma som aldrig såg något. Jag hoppades också kanske lite på att någon annan möjligen varit i samma situation som jag … vilket jag fick enormt mycket bekräftelse på i form av ett osannolikt antal mail. Det fanns fler som aldrig hade sett. Det var fler som var värdelösa.

Att jag valde just i maj 2016 gå ut med vad som skett två år tidigare var för att dagen före hade åklagaren bestämt sig för att det inte skulle gå att föra det hela till åtal då det skulle bli ord mot ord. I Sverige åtalar man inte om man inte ser en god chans att vinna då en rättegång kostar mycket pengar för samhället. Jag blev enormt besviken men den berörde hade aldrig för avsikt att ”sätta dit” personen i fråga utan det handlade mer om att få det hela dokumenterat hos olika myndigheter för andra personers eventuella framtida räkning. Hade viljan funnits där så hade mer detaljer avslöjats och det hela fått en annan utgång.

När jag publicerade inlägget om vad orsaken till att jag mått så dåligt var, visste jag inte att det polisanmäldes dagen efter … även om jag i inlägget skrev typ ”… be my guest!”.  Jag kände att jag var tvungen att stå för varje ord, även om det satte mig själv i dålig dager.

Hösten 2017 landar jag på Arlanda efter en mässa i Norge. Sätter på mobilen och upptäcker ett textmeddelande från någon som presenterar sig som polis och som vill ha kontakt med mig. Jag får panik då jag tror att något hänt min äldsta dotter. Ringer upp och polisen berättar att de vill ha in mig på förhör eftersom jag är anmäld för grovt förtal. Jag hade länge varit mentalt förberedd men blev sjukt förvånad när jag fick reda på att anmälan gjorts redan 1,5 år tidigare. Jag gissar att polismyndigheten har plenty av viktigare saker att göra än att arrestera en medelålders bloggerska.

Hur som. Grovt förtal är allvarliga grejer. Typ ett av det allvarligaste åtalspunkter som finns i vår svenska lagbok. Få vet det. Straffsatsen är upp till 2 års fängelse. Jag är kolugn. Varenda rad jag har skrivit står jag för och allt är spunnet ur den förtvivlan och skam jag har känt.

Jag skaffar mig en grymt bra advokat och blir inkallad till Polisen på förhör vid flera tillfällen. För varje gång jag skriver om objektet i bloggen så renderar det i en anmälan. Jag får till slut 12 anmälningar på mig.

För att jag har hängt ut en man som pedofil.

… fortsättning följer en annan dag.

 1. Jag har mängder med ord att skriva i detta ämne men idag hittar jag inte dem. Så jag skickar en stor kram och tack för att du öppnar upp ett ämne som inte lyfts allt för ofta! ❤️

 2. Det gör ont att läsa att du tycker att du var en värdelös Mamma som inte såg😢.
  Det här är ju inget man tittar efter, då man inte tror att det finns sådana odjur som kan utsätta små barn för såna vidrigheter😟.
  Den enda som ska känna sig värdelös är odjuret, som dessutom utsätter din dotter för ännu ett övergrepp, genom att anmäla dig i ett desperat försök att behålla sin heder. I mina ögon blir det bara ett bevis på ”hens” skuld.
  Din dotter är en stark och beundransvärd kvinna, som vågade berätta och öppnade ögonen på alla de som blundat och alla de som inte vetat att det förekommer. Hon har gjort skillnad och den är enorm❤️. Så många fler som vågar kliva fram och också berätta, istället för att lida i tysthet❤️.
  Din dotter är helt fantastisk 💖 och det är du också 💕😘

 3. Skickar en jätte stor Styrke kram ❤❤❤ till dig och din familj
  Är skrämmande vilket rättssystem vi har !
  Inget tvivel om att du är en bra mamma
  Och beundrar dig att i allt detta att du håller ingång med din blogg , vid din sida optiker resorna mm det visar vilken bra människa du är , vet att det är lätt att säga , men döm dej inte så hårt ❤❤
  Massor med kramar 💖💖💖💖

 4. Var snäll mot dig är min första tanke. Som barn blir man proffs på att dölja. Du är en fantastisk person och förälder. Jag skickar massor av kärlek till dig och din dotter. Må karma bita ” vidret” i röven riktigt ordentligt.

  Kram Anne

 5. Som jag minns det så gick du aldrig ut med namnet. Kom anmälan från förövaren? Naturligtvis kan de som vill gräva fram vem det är. Vederbörande känner uppenbarligen utpekad. Det som hänt är den ultimata mardrömmen. Kramar till dig!

  1. Jag har aldrig gått ut med namn, ett medvetet val. Jag bytte dessutom mitt eget namn två år innan jag gick ut med första inlägget…

   … tack.

   1. Allt detta känns så fruktansvärt för oss som läser din blogg❤️
    Extra obehagligt är det att en av dina läsare har begått det värsta brott jag kan tänka mig. Eller är det någon som skyddar honom, hur fan man nu kan göra det?!

    Allt gott till dig och din fina dotter! Önskar så att ni får må bättre nu❤️

  2. Mona skrev i bloggen vem (utan att skriva just namnet) som förgripit sig på dottern och vilken relation den personen har till hennes dotter. Även om hon inte skrev ut namnet så räcker det för att personen ska känna sig utpekad och för att andra kunde lista ut vem det är. Tyvärr är detta tillräckligt för att det ska räknas som förtal.

   Sedan kan man diskutera om det är förtal eller inte, men eftersom personen inte blivit dömd för det h*n blev anklagad för så kan h*n få Mona anmäld för förtal. Snett så det skriker om det!

 6. Styrkekramar Mona. Jag hade gjort samma sak för min dotter alla dagar i veckan. Och även om du är anmäld så stod du upp och visade världen vems sida du stod på..dvs din dotters. Så agerar en modig, klok och stark mamma.

 7. Skulle du bli åtalad så vet du att du gjort rätt och gjort allt du kunnat för din dotter. Det kan ingen ta ifrån dig. Många kramar ❤️❤️❤️❤️🙈

   1. Jag har inte alls hängt med i svängarna ser jag. Läser ofta din blogg men inte riktigt haft tid den senaste tiden. Så är det tyvärr när man har ett barn som har ett extremt sällsynt syndrom. Man hinner inget annat än att jobba och kriga för sitt barn. Man tycker inte att man ska behöva vara på sjukvården och kriga för att få rätt vård men så är det tyvärr i Sverige. Det enda som fungerar är kardiologen som alltid går att få tag på och ställer upp när vi vill kolla hans aorta som växer alldeles för fort. Man gör allt för sina barn och krigar och krigar, men ändå känns det som att det inte räcker ibland. Så jag förstår att du krigar och gör allt för din dotter och du har gjort helt rätt. Det kan ingen ta ifrån dig ❤️ Ta hand om dig och var rädd om dig och dina kära 😘. Många kramar ❤️

 8. Alltså, det är så jävla galet alltihopa. Han går fri men du fälls. Det finns liksom inga ord. Blir bara galet arg. 😡
  Du har gjort helt rätt i mina ögon. Franför allt allt så vet båda dina döttrar att du slåss för dem och det är viktigast.

 9. Så många kramar jag sänder till dig Mona. Jag hoppas verkligen du är nere i mina trakter snart så jag kan bjuda dig på en fika och påminna dig om att du inte alls är värdelös som inte såg. Du har och har alltid haft hjärtat på rätt ställe. Du har hjälpt så otroligt många människor med att vara så öppen som du har varit.
  Du har hjälpt mig med. Jag hade inte varit här om det inte varit för dig och din blogg. Du och dina fina läsare fick mig att kämpa vidare. Jag lever på grund av dig, och dina läsare. Så nästa gång du känner dig värdelös blind, så kom ihåg det. <3

 10. Nu vet jag ju inte allt, men det är ju helt fucking galet att du blir anklagad och dömd för förtal för något som är sant. Blir så trött och känner sån maktlöshet över saker ibland. Men du står upp för din dotter vad som än händer, det har du iallafall! All styrka till er! ❤️

 11. Jag tänker att om samvetet är rent bryr jag mig inte vad folk säger om mig😳 så någon behövde vända blicken från sig , vilket nu blir tvärtom.
  Tror på karma😝

  Har följt dig länge och minns så väl när du berättade. Som mamma kunde jag känna din sorg och ilska.
  Att du blivit fälld är helt otroligt och säger en del om vårt samhälle…..

  Massor med styrkekramar💞

 12. Så här är det för mig, efter att jag läst från första början:
  Jag, som morsa och farmor hade aldrig någonsin gett upp! Jag hade tagit all jävla skit, jag hade kämpat, jag hade gjort allt, precis allt – OM någon i min närhet hade blivit utsatt för det din dotter blivit! Jag lovar att jag kunnat göra vad som helst (och det inkluderar allt vad som skulle hända mig), men jag hade aldrig någonsin gett upp. Aldrig! Strunt samma vad jag själv hade fått utstå, jag hade tagit det! Allt i förhoppning att någon gång, någon hade förstått, att någon som har makten att avgöra, någon som har kunskapen och empatin, någon som för en gångs skull ställer sig upp och säger ”detta är åt helvete, så kan vi inte låta det fortgå…”
  Finns det någon sån där ute i makthavarnas hierarki som vågar ställa sig upp och säga rakt upp och ner allt det vi här tycker är självklart?
  Jag tror inte det, tyvärr!
  Därför säger jag till alla er som är drabbade, alla ni som känner någon, som känner att det inte står ”riktigt till”, alla som ”bara” misstänker – ge er tillkänna, ta kontakt med skolkuratorer, vuxna i er närhet, de ni känner förtroende för – GÖR NÅGOT! Man kan anmäla helt anonymt bara man har en misstanke, man kan göra skillnad.. Man/vi kan rädda nån!

 13. ❤️ var inte för hård mot dig själv – att förlåta är stort. Att förlåta sig själv menar jag då.
  Inte stänga o gå vidare utan mer acceptera, förlåta och lägga åt sidan.
  Att tugga om o om igen kommer löser inget. Hjälp J att komma förbi, släppa o se nuet. Stanna inte kvar om hon vill vidare. Skriv av dig, låt oss få förstå och dela smärtan – då gör den mindre ont. 💕

  1. Tyvärr, ett stort sådant, blir det ofta så när offret väntar många år med att berätta. Då finns det inte längre några bevis och det blir ord mot ord. Utan bevis – inget åtal

 14. Du är ingen dålig mamma, den stämpeln får du ALDRIG sätta på dig själv.
  Tänker på er ❤️💪🏻💪🏻💪🏻❤️

 15. Samhället anser att kriminella män är mer skyddsvärda än kvinnor och barn. Jämställdheten lyser fortfarande med sin frånvaro.

 16. All styrka till dig och din dotter. Åtalet mot dig måste riva upp många gamla sår hos er båda. Hopas ni kan gå vidare på något sätt och att allt elände ”tar slut” (missförstå mig rätt)

 17. All styrka till dig! Så viktigt att lyfta dessa ämnen.

  Jag såg inte heller. Försöker lägga skulden där den ska vara och inte på mig själv. Allt för att finnas för mitt barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..