ANNONS

Om att bli polisanmäld

/

En fem år lång historia kommer nu att delas upp i flera inlägg och däremellan kommer vanliga vardagsinlägg och reklaminlägg att göras. Skvallerormar och skitsnackare kan yla bäst ni vill, det här är mina ord, min sanning och lagens sanning. Varje inlägg som rör den här historien är skrivet allteftersom det har uppstått … därför en naturlig anledning till att det blivit just flera inlägg.

Ni som har hängt här länge vet vad som inträffade i mitt liv för några år sedan. Avgrunden öppnade sig och jag föll ned i ett svart hål och trodde att jag aldrig skulle kunna kravla mig upp igen.

Nu i april 2019 var det exakt 5 år sedan livet aldrig mer blev sig likt. Jag gick ut ganska omgående här i bloggen och berättade att något överjävligt hade hänt och att jag inte mådde så bra, men att jag inte kunde gå in på detaljer just då. Där och då tog min tidigare jefligt roliga blogg slut. Jag tappade all förmåga till att se något kul i livet över huvud taget. Gick in i en tung depression som varade länge. Att jag överlevde berodde endast på mediciner mot panikattacker och svår ångest … och på mina vänner. Det var riktigt illa ett tag. Men, i bloggen var jag, av hänsyn till en polisutredning/förundersökning gentemot någon, tvungen att hålla färgen.Ganska precis två år efter att jag skrev om hur jag mådde lade jag ut det inlägg som förklarade vad som vad som hade hänt. Jag bestämde mig för att blotta mig fullständigt och låta övriga världen ta del av min skuld och skam över att jag varit en dålig mamma som aldrig såg något. Jag hoppades också kanske lite på att någon annan möjligen varit i samma situation som jag … vilket jag fick enormt mycket bekräftelse på i form av ett osannolikt antal mail.

Det fanns fler som aldrig hade sett. Det var fler som var värdelösa.

Att jag valde just i maj 2016 gå ut med vad som skett två år tidigare var för att dagen före hade åklagaren bestämt sig för att det inte skulle gå att föra det hela till åtal då det skulle bli ord mot ord. I Sverige åtalar man inte om man inte ser en god chans att vinna då en rättegång kostar mycket pengar för samhället. Jag blev enormt besviken men den berörde hade aldrig för avsikt att ”sätta dit” personen i fråga utan det handlade mer om att få det hela dokumenterat hos olika myndigheter för andra personers eventuella framtida räkning. Hade viljan funnits där så hade mer detaljer avslöjats och det hela fått en annan utgång.

När jag publicerade inlägget om vad orsaken till att jag mått så dåligt var, visste jag inte att det polisanmäldes dagen efter … även om jag i inlägget skrev typ ”… be my guest!”.  Jag kände att jag var tvungen att stå för varje ord, även om det satte mig själv i dålig dager.

Hösten 2017 landar jag på Arlanda efter en mässa i Norge. Sätter på mobilen och upptäcker ett textmeddelande från någon som presenterar sig som polis och som vill ha kontakt med mig. Jag får panik då jag tror att något hänt min äldsta dotter. Ringer upp och polisen berättar att de vill ha in mig på förhör eftersom jag är anmäld för grovt förtal. Jag hade länge varit mentalt förberedd men blev sjukt förvånad när jag fick reda på att anmälan gjorts redan 1,5 år tidigare. Jag gissar att polismyndigheten har plenty av viktigare saker att göra än att arrestera en medelålders bloggerska.Hur som. Grovt förtal är allvarliga grejer. Typ ett av det allvarligaste åtalspunkter som finns i vår svenska lagbok.

Få vet det. Straffsatsen är upp till 2 års fängelse. Jag är kolugn. Varenda rad jag har skrivit står jag för och allt är spunnet ur den förtvivlan och skam jag har känt.

Jag skaffar mig en grymt bra advokat och blir inkallad till Polisen på förhör vid flera tillfällen. För varje gång jag skriver om objektet i bloggen så renderar det i en anmälan. Jag får till slut 12 anmälningar på mig.

För att jag har hängt ut en man som pedofil.

… fortsättning följer en annan dag.

56

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00