Vänskap

IMG_5427
På Synoptiks huvudkontor, eller ”Servicekontor” som de väljer att kalla det, jobbar Deniz. Hon är bl a ansvarig för Optiker utan gränser-projektet men har fram till denna resa till Bolivia aldrig varit med.

Jag har som sagt varit med på fyra resor nu och jag klickar alltid med alla som följer med, men alltid lite extra med någon speciell. Den här gången var det Deniz. Har ju träffat henne flera gånger på kontoret, men vi har aldrig umgåtts även om vi gillat varandra. Hennes roll på resan var att dokumentera så mycket som möjligt för Synoptiks räkning och vi kunde efteråt konstatera att hon helt klart behöver vara med på varje resa framöver. 

IMG_5841
Jag har lätt för att tycka om människor men lite svårare för att släppa in dom helt och hållet. Men, trots hundra års åldersskillnad så blev vi väry close friends på stört. Deniz kommer från Södertälje, en stad strax utanför Stockholm och är syrianska. Kallar sig själv en ”ortenbrud”. Hon har frångått alla traditioner och lever ett liv som hon själv valt. Liksom jag så älskar hon ensamhet och tycker om att umgås med sig själv. Idag bor hon norr om Stockholm, ganska nära mig, i en bostadsrätt som hon sparat som en gnu för att kunna köpa. Hon har en magisterexamen i engelska och i statsvetenskap … och är smart som få. Sjukt rapp i käften och vi munhuggs kärleksfullt. Hon är min ”syrianska snorch” och jag är hennes ”brommakärring”.

Deniz har ett jättefint halsband som hon aldrig tar av sig. En guldfågel. Det började med att hon såg min superfina fågel som Silver-Madeleine gjort åt mig och ville ha den eller något liknande, och så hittade hon den här. Varje gång jag träffar Deniz kan jag inte sluta att titta på den. Den väckte mitt ha-begär och jag googlade sönder internet utan framgång. Tokslut precis överallt. 

IMG_7106
… så när jag träffade henne nu i påsk blev jag så sjukt jäkla glad över att hon lyckats hitta en till mig!
IMG_7108
Kolla så fin!
IMG_7102
Efter två veckor med henne i Bolivia så fanns det helt klart en present hon behövde. Min fotsvettssprej till my Stinky Feet-friend!❤️

 1. Ulrika skriver:

  Kan du kolla var hon hittade halsbandet? Har letat på nätet men hittar inget, vill ha silverfärgat. 😉

 2. Ullis skriver:

  Googla Edblad dove, jag tyckte där kom upp ganska många som säljer smyckena. Bl.a Ellos

  1. De (Edblads)har en annan duva också, men inte den här…

 3. Linda skriver:

  Fågeln är från Edblad? Finns örhängen o armband i samma serie. Guld, rosé o silver. De har sååååå mkt fint

  1. Japp, tokslut tyvärr. Vetefan hur Deniz lyckades trolla fram en.

   1. Anna skriver:

    Åk till Edblads outlet som ligger utanför Norrtälje, mycket fina grejer. Brukar ‘råka’ cykla förbi där då o då

 4. För helvete……. Södertälje är en egen stad, ingen förort til Stockholm. Bor i Södertälje kommun och måste rätta dig här!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..