ANNONS

Gröna fingrar

/

Minns ni att jag och Beauty-tjejerna spenderade ett ladda-batterierna-dygn på Fredriksborg Hotel för några veckor sedan?

IMG_4958
När vi skulle gå så frågade Linus om inte hon kunde få ett skott från en jättefin växt som stod i ett av fönstren … det fick hon, och då hakade jag också på.
Img 4950.jpg
Hotellet ägs av Jessika och Pontus så vi bestämde att våra växter skulle heta det och att vi skulle tävla om vem som fick den att växa bäst. 
IMG_4960
Växter är inte min starkaste gren men jag vet ju att man ska stoppa skottet i ett glas vatten och vänta på att det ska komma rötter, för att sen plantera i jord. 
Skärmavbild 2019-04-15 kl. 20.35.42
Efter nån vecka skickar Linus mig ett foto och jag blir skitstressad. Ska precis dra till Bolivia och vara borta i två veckor. Planen var att plantera Jessika när jag kom hem. Aldrig att jag skulle våga låta henne vara i makens vård. Hans gröna fingrar är om än möjligt svartare än mina.
IMG_5398
Dagen före jag åker tar jag upp skottet och kollar. Helvitti, det har kommit små rötter plus att bladen har börjat ramla av. Nu får jag panik på riktigt.
IMG_5391
Klockan är 20.55 på söndagskvällen och jag kastar mig i bilen för att köpa jord i nån öppen matbutik. De två närmaste har stängt men den tredje har öppet. Bingo.
IMG_5394
Överlycklig hittar jag gjord och skyndar mig hem.
IMG_5397
IMG_5399
Ner i källaren och rota fram en kruka, i med jord och skott. Nästa förmiddag åker jag ut till flygplatsen. Berättar för maken att det är skilsmässa på allvar om han inte får den att överleva under min frånvaro.
IMG_7012
Men, han lyckas. Trots att han messar och hotar att dränka den om jag inte berättar var mina bilnycklar är.

Jag ska vinna det här. Måste först slå vad om något bra med Linus först.

23
91

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00