ANNONS

När man är en superlistig fru

/

IMG_7845
Det har knappast undgått någon här inne min kärlek för min hyfsat nya bil (ja, jag ska få backspeglarna målade svarta nu i vår/sommar). Inte heller att jag är gift med norra Europas största slarver. Som har en egen bil.

När jag köpte min bil upplyste jag maken om att han möjligen fick åka med som passagerare men kunde glömma att få köra den. Han åker hemifrån vid 07.00 varje morgon och har som rutin att äta frukost i bilen på väg till jobbet. 

IMG_4655
Därför ser bilen ut därefter också och jag får utslag på hela kroppen de gånger jag tvingas sitta i hans bil.

Dessvärre var jag tvungen att låta honom låna min bil vid ett tillfälle i höstas och jag hotade honom med landsförvisning om jag hittade så mycket som en enda smula. Kan säga att han nästan fick packa väskorna.

Hur som. Det här har blivit en grej mellan oss. Att han inte får låna den. Jag drar iväg med Optiker utan gränser/Synoptik till Bolivia och han tror att han ska få åka Mini Cooper i två veckor eftersom den är så rolig att köra.

I don’t think so.

För, givetvis gömmer jag bilnyckeln. Och extranyckeln.

Hinner knappt ut till Arlanda innan det försa SMS:et kommer. ”Var är nyckeln?!” Jag svarar inte. Innan jag kliver på planet var jag tvungen att ringa om en annan grej och han frågar igen. Jag svarar att ”Oj, det hörs jättedåligt nu, måste nog lägga på ..hejdå!”

Han messade ett par gånger till under veckorna och vid ett tillfälle försökte han få talibanen att luska ur mig var nyckeln fanns. Sen gav han upp.

Efter att ha skumpat på hårda bussäten och i taxibilar som knappt har hållit ihop under ett par veckor var jag svårt sugen på att köra bil när jag kom hem. Hann knappt ställa in resväskan innan jag frivilligt anmälde mig till att åka och handla trots överjävlig trötthet efter 24 timmars resande.

Var jag gömt nyckeln? Well, på det enda stället i huset där jag visste att varken han eller talibanen skulle leta.

I städskåpet. Så klart.

22
189

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00