Ni som kan

IMG_6900
Igår jobbade vi utomhus vid en fotbollsplan och precis där vi stod fanns ett väldigt konstigt träd. 
IMG_6895
Stammen var full med taggar.
IMG_6896
Har aldrig någonsin sett något liknande och det var himla fascinerande. Vet ni vad det är för sorts träd?

  1. Det heter Ceiba speciosa eller Silk Floss Tree ( ungefärlig översättning Silke tandtrådsträdet). Detta unika träd är lövfallande  och ursprungligen från tropiska och subtropiska Sydamerika och kan bli 25 m högt om det får tillräckligt med vatten. De sylvassa taggarna hjälper till att bevara vatten. Det har rosa-vita vackra blommor som liknar Hibiskusblomman och kring fröställningen i frukten bildas en fluffig fibrig massa som påminner om bomull eller silke, men är inte så förfinat i kvalité. Det används till rep, papper och emballage m.m.   Som ungt träd är stammen grön, men blir med åren allt gråare och grövre

    1. Glömde skriva att jag lånade denna information från en annan sida. Men tyckte det var ett så intressant träd så jag var tvungen att få veta mer!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..