ANNONS

Att rida i Bolivia

/

P1020506
Vi var lediga en eftermiddag nu i veckan och då drog vi iväg till ett område nära en flod där det skulle finnas någon form av en hästfarm. 
P1020525
P1020507
Men, först åt vi lunch i samma område och det var nog första gången på hela den här resan som samtliga tyckte att maten inte var … ähum … jättegod.
P1020469
I normala fall när jag reser så har jag lärt mig att, där det finns 100% inhemska gäster, är de ställen man ska äta på. Då vet man att det är gott. Not so much in this case. Tyvärr
P1020480
Deniz, jag och Deborah bestämde oss för att beställa in tre rätter som vi skulle dela på. Jag äter inte rött kött särskilt ofta så då kanske det inte var jättesmart att äta det på den typen av restaurang vi var på. För säkerhets skulle beställde vi in fisk också men, den fick förbli orörd så när som på varsin provtugga. 
IMG_6778
P1020501
Man vet att man är på fel ställe när till och med Tomas, som aldrig klagar, var av samma åsikt som alla andra, även om han försökte tycka att det var gott.
P1020477
Å andra sidan så gick notan på ca 700 kr för 10 personer så det var inget att klaga på direkt. 
IMG_6779
Jag vet att man inte ska mata hundar men jag kunde inte låta bli att ge den här tiken mycket av min mat. Fy fasen som jag tycker synd om alla stackars övergivna hundar här. Jävla människor som struntar i dom och som kastar sten på dom. Har blivit så galet känslig när det kommer till hundar sedan vi skaffade Nisse. Möjligen larvigt men det gör ont ända in i benmärgen när jag ser dom. Ingen kärlek alls.

Vi gick bort mot hästarna och jag försökte övertala Deniz att rida. Hon har aldrig gjort det tidigare och jag ville så gärna att hon skulle prova, men det var blankt nej. 

IMG_6840
Kolla, en vagn som de faktiskt använder. Trodde först att det bara var nåt hittepå, men näpp. 
IMG_6780
Vi hade kollat noga innan att det var hästar som mådde bra och inte var det vanliga ”turistiga” och vi blev försäkrade att det inte var några problem. (Inte av dom som jobbade med hästarna utan det var andra vi pratade med.) Naturen är otroligt bördig här så det finns grönt att äta precis överallt. 
IMG_6784
Awet var supernervös men det var inga problem att sitta upp. 
IMG_6816
Jag och Deniz blev sist kvar och väntade på att min häst skulle ridas fram. Den kom och jag satte mig upp och bad Deniz gå/springa intill mig och fota lite. Samtidigt kommer ytterligare en häst och Deniz blir övertalad att sitta upp.
IMG_6797
Kolla vem som 40 sekunder senare sa ”det här var ju fett najs!” … och så lite selfies på det.😂
P1020555
Jag höll dock med henne. Sjukt skönt att rida i skogen och njuta av tystnaden. Hon och jag kom långt efter de andra.
IMG_6793
Det här är en sjukt dålig bild eftersom jag inte hann med riktigt: ser ni de två aporna där?

En fantastisk tur men dagen efter blev inte lika fantastisk. Sa*an i gatan vilken SJUK värk jag har i röven!

3
72

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00