Att ha en smula kul i Bolivia

Den här resan är givetvis lika fantastisk som alla andra resor jag har gjort med Optiker utan gränser/Synoptik. Enda smolket i bägaren är svårigheterna med internet, som gör att jag inte kan vara med hela dagarna med gruppen som jobbar. Vi är extremt bortskämda i Sverige med att alltid kunna vara uppkopplade var vi än befinner oss. Eller ja, i alla fall i storstäderna.

Hur som. Det är vansinnigt roligt att jobba och se glädjen hos de som får era glasögon. Det gör att man tänker mindre på deras livssituation och i stället gläds å deras vägnar. För de möjligheter som plötsligt öppnar sig. Nu kan man börja sy, läsa tidningen, se människor klart på ett längre avstånd en 3 meter. Ibland händer det dock att någon/några berör en extra mycket när man ser den e n o r m a tacksamheten. Då blir jag ledsen. Glasögon för oss hemma är mer eller mindre en självklarhet men här är det långt ifrån det.

Känslorna är därför upp och ner och ibland måste man få ha det lite roligt för att ladda batterierna och inte ta till sig tråkigheterna. Då kan man gräva i pluslådorna efter roliga glasögon för vi har alla sorter … från alla tidsepoker!

IMG_6610
IMG_6545
IMG_6560
IMG_6555
IMG_6553
IMG_6602
IMG_6603
Att få skratta mitt i all skit är nödvändigt för att man ska orka.

I vilken situation det än handlar om.

 1. Underbart! Det är det som gör att vi orkar på jobbet, att vi skrattar så mycket som vi gör. Det behöver vi! Naturligtvis behöver ni det med:)

 2. Ann skriver:

  Men jag förstår inte varför nätet är så viktigt?

  1. Ellen skriver:

   Ann, nätet är givetvis en e n o r m nyckel till kunskap och kommunikation. Möjlighet att kunna utbilda sig och utvecklas gratis. Prata med folk världen över, lära sig nya språk eller typ.. Lära sig hur man lagar en cykel på Youtube. Ogreppbart stor kunskapsbank

   1. Exakt så. Talibanen hade inte pratat så bra och flytande engelska, om det inte vore för Youtube! Till exempel.

  1. Om man, som Mona, är med på resan för att skriva om den i div sociala medier inkl bloggen så är nätet nödvändigt för att kunna utföra uppdraget. Någon som invänder?

 3. Tara skriver:

  Tänk dig paret som du har på tredje fotot, fast runda. Sånna har en kollega till mig, sen någon månad tillbaka.. De är alltså nya.. Vi skaffade glasögon ungefär samtidigt, men med olika val – han uppmärksammas och jag inte, helt i min smak.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..