Att åka taxi i Bolivia

Eftersom nätet är katastrofalt här så åker jag och Deniz väldigt mycket taxi. På morgnarna följer vi med bussen till arbetsstället men efter några timmar tar vi en taxi till Starbucks.

Ibland har vi fått hjälp att beställa en Uber men oftast går vi ut på gatan och stoppar tummen i luften. Inga konstigheter. 

IMG_5933
Första dagen hjälpte John oss med att skriva upp på en lapp var vi bor, utifall vi kommer bort på stan.
IMG_5943
Taxibilarna kanske inte är jättenya men det är en del av charmen här tycker jag. Det är för övrigt otroligt billigt. En färd på 20-30 min kostar ca 30 svenska kronor. 
IMG_6287
Trodde alla taxiförare var män här men en dag fick vi en kvinnlig Uber-chaufför. Superkul att se eftersom kvinnor vanligtvis är hemma och tar hand om barnen och om de jobbar så är det traditionella ”kvinnliga” jobb de har. 
IMG_5932
Det här är dock ingen ovanlig syn. Fattar inte hur de orkar jobba 12-timmarspass sittandes i en trädgårdsstol!

Vi åker som sagt mycket taxi och då nästan alltid taxi-på-gatan.

IMG_6746 2
Härom dagen hade vi sällskap av en familj på en lång bussresa och när vi var framme i utkanten av Santa Cruz så följde familjen med oss till en parkering utanför en affär. Där stod en Uber och väntade på mig och Deniz, som frun ringt efter. Hon förklarade att det var ”väldigt, VÄLDIGT, farligt” att åka vanliga taxi eftersom kriminaliteten är hög här och att vi absolut inte får göra det.
IMG_6650
Ujuj, från och med nu är det hundra procent Uber som gäller.

 1. Karin skriver:

  😀😀…Och nu verkar helt plötsligt båda inläggen finnas. Helt ok om du vill ta bort ett av dem Mona..

 2. Karin skriver:

  Alltså. Vi åkte en del ubertaxisar när vi var i usa i somras. Snabbt, smidigt och prisvärt. Men vad gäller säkerhet tror jag att det är säkrare åka riktig taxi… Uber är ju vilken random människa som helst som tar upp och kör kund i sin privata bil och från början nog mer tänkt som ett extraknäck eller samåkningamöjlighet om man ändå är ute och åker. Visst, man är anmäld som schaufför via appen registrerad med sitt bankkonto så att man kan få betalt, men tror ändå att det är mer kontroll med riktig taxischaufför som är anställd via taxiföretag och med uppmärkt taxibil.

  1. Du har nog helt rätt. I Sverige. För trust me, här, där vi är, finns inget som motsvarar Taxi Stockholm direkt!😂

 3. madde skriver:

  alltså…jag fattar inte – vad är uber??
  taxi som taxi …eller 😉

  1. Har aldrig åkt hemma men om jag fattar det rätt så är man knuten till ett företag så OM något skulle hända så kan Uber spåra upp chauffören. I London beställde man uber, åkte och klev ur. Alla turer drogs automatiskt från det bankkort man lagt in i appen. Vet inte om det är samma i Sverige. I appen ser man vad det kostar när man beställer. Asbra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..