Ibland trampar man i klaveret

Jag tog bort inlägget om kvinnan som var lika gammal som jag eftersom jag uttryckte mig oerhört klumpigt. Förlåt mig.

IMG_5836
Dessutom noterade jag att 99% av kommentarerna kom från läsare som inte läst mig så länge och därmed inte känner mig så bra och inte heller min kärlek till äldre människor, även om just den här kvinnan var lika gammal som mig … men jag tog fotot för att jag tyckte att hon var vacker och jag trodde att hon var äldre.

Jag ville inte på n å g o t sätt kritisera henne utan mer få fram att jag tycker det är trist när förutsättningarna runt om i världen är så olika.

img_1340
Jag tycker väldigt mycket om äldre människor. Det är inte för inte som jag har ett fotografi på en 90-årig kvinna i min hall. Ett foto jag tog i Peru förra året.
IMG_8266
Det är den i särklass vackraste människa jag någonsin sett.

För övrigt så vill jag berätta att jag det är en tidsskillnad om 6 timmar här. Att jag inte kan ta bort kommentarer (som någon skrev) beror helt enkelt på att vi åker på morgonen lokal tid och jag är inte tillbaka på hotellet, eller på Starbucks, där det finns nät, förrän det är kväll hemma i Sverige. Således ser jag inte kommentarer förrän då. Alla kommentarer publiceras automatiskt förutom de personer som aldrig tidigare kommenterat. De måste jag godkänna manuellt första gången. 

Samtliga foton på de vi undersöker har vi publiceringstillstånd för.

 1. Så lätt det är att feltolka en text 🤦
  Jag såg inget ont i inlägget, men då har jag läst dig i många år och vet således din jargong och vart du står 🤷.
  Aldrig under mina år som jag läst dig, har du kommenterat illa om någons utseende. När du skriver att du är en ”ytlig jefel”, så menar du ju just när det kommer till dig själv och ingen annan.
  Så trist att se hur människor kan triggas till att dra igång en storm 😞.

 2. Tyckte det var ett fint inlägg, skrivet med omtanke och en fin blick. Märkligt vad ord kan tolkas på många och ibland fel sätt.

 3. Vad jag har svårt för den här lättkränktheten i samhället som råder nu. Jag läste ditt inlägg om kvinnan och tyckte det var ett fint inlägg. Man måste verkligen läsa som faaaan läser bibeln för att tycka att det var opassande.

  Det beskrev bra hur olika förutsättningarna är och att hon trots sina små resurser ändå tyckte hon hade det relativt bra förutom att barnen var där för sällan. Precis samma som många föräldrar känner här i Sverige.

 4. Oh jag tolkade det inte heller som något negativt. Men jag har läst dej sen stenåldern så jag vet ju din kärlek och omtänksamhet till andra människor. Tänk vad ord kan tolkas olika. Är det tredje inlägget ever du tar bort?
  Du är en hjälte Mona! Tack för allt du gör för människor omkring dej!!!

 5. Bra att du tog bort inlägget Mona. Har läst dig länge och det var inte trevligt skrivet även om du kanske inte menade så. Klokt att ta bort det.

 6. Det var ett oerhört dåligt formulerat inlägg vare sig man var ny eller gammal läsare. Stå för att du är ytlig men allt har sin tid och plats.

  Och att 99% var nya läsare tror jag jag inte på, det var kritiska men konstruktiva kommentarer av besvikna läsare som inte kände igen sig snarare.

 7. Jag har läst din blogg i mååånga år och fick en väldigt dålig känsla av inlägget. Men, nu är det borta och vi glömmer det

 8. ”Jag ville inte på n å g o t sätt kritisera henne utan mer få fram att jag tycker det är trist när förutsättningarna runt om i världen är så olika.”

  Förutsättningar för vad? Varför skulle denna kvinna må sämre än dig pga du anser att fu ser yngre ut? 🤔 Hade du inte gjort allt ytligt du gör med ditt utseende så hade ni atangligen sett ungefär lika gamla ut. Man ser ju på båda att ni är mellan 50 och 60.

 9. Bra att du tog bort det, men kommentarerna var inte elaka snarare kloka tycker jag. Jag tror att vi gamla som nya läsare tycker det är lite kul med allt ditt fixande med ytan. Men jag tror inte de flesta är så själva eller är så förtjusta i det egentligen, och då kanske det kan resultera i en sån här krock. Men nu glömmer vi det. Fantastiskt roligt att följa din resa nu!

  1. Håller med dig Tove..nog många som inte själva är så förtjusta i fixandet med ytan.. Men man läser ändå,för att du Mona har humor och ett gott hjärta. Själv har jag läst många,många år..så jag är inte heller ny.

 10. Även jag har svårt att tro att 99% var nya människor på bloggen och inte förstod det du skrev. Du är en fin människa Mona men även den bästa kan göra knas. Bra att du tog bort inlägget och bad om förlåtelse. Det är så människor med stora, varma hjärtan gör. Stor kram på dig Mona och fortsätt vara du❤️

 11. Du trampade inte alls i klaveret..
  Lättkränkta svenskor verkar det finnas gott om dock.

  Självklart åldras människor i olika delar av världen med olika förutsättningar olika. Precis som vi som lever i samma land kan se många år äldre ut bara av att röka eller sola för mycket. Jobbar själv med några thailändskor som är äldre än jag. Ser ut som deras gamla faster i jämförelse och då snackar vi 15 års åldersskillnad. Sug på den;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..