När det regnar i Bolivia

Vädret här har varit fantastiskt … varmt som attan men sjuk hög luftfuktighet. Igår regnade det däremot. Jag sover rätt dåligt just nu och är extremt lättväckt när jag väl har somnat. Vaknar strax efter 03.30 igår morse av att det blixtrar och dundrar ute. När det åskar i varma länder så är det inte som hemma. Inte ens när det dånar som värst. Här är det upphöjt till 15. Rutorna skallrar och man tror först att man befinner sig i ett bombdåd.

Efter nån timme gick jag upp och satte mig på balkongen. Det var becksvart ute men eftersom det blixtrade så mycket lystes himlen upp hela tiden. Otroligt vackert och på något sätt rogivande. 

IMG_6051
Några timmar senare vaknar de andra till liv och vi åker iväg till vår arbetsplats.
IMG_6059
Jag tror inte jag någonsin har upplevt sådana mängder av regn.
IMG_6058
Bilarna hade stora svårigheter att ta sig fram och vi blev lite svettiga allihopa.
IMG_6063
Nästan alla andra hade gympadojjor men jag körde flipflop. Ni vet ju kanske vad som händer när man går i gegga och regn i flipflop?! Det är som när man cyklar utan stänkram, eller vad det heter: hela ryggen och röven blir skitig.
IMG_6066
Tjejerna upptäcker det och säger att leran ser ut som bajs.
IMG_6064
De hjälper mig att torka mig ren.
IMG_6067
”Det är som att tvätta en bil!” utbrister Deborah varpå jag och Natali bryter ihop.

Jag jobbar fram till lunch men måste sen ta en taxi in till stan för att sätta mig på Starbucks och ladda upp bilder. Enda stället där internet fungerar någorlunda bra. Tittar ut från lokalen vi är i och konstaterar två saker: gräsmatten är fullständigt dyngblöt och vägen utanför, som består av rödlera … är fruktansvärt geggig. Jag har flipflop på mig.

Ser mig omkring och raggar upp två plastpåsar och ett regnskydd.

IMG_6150
Sätter ryggan bak och fram på magen. 
IMG_6148
Alltså, jag är så sjukt jäkla fiffig.
IMG_6155 2
Kompisarna ville att jag skulle ”testköra” pupporna och jag kan ju meddela att det var den sjukaste känslan att sjunka ner i en lerig gräsmatta. Jag kände leran genom plasten.
IMG_6158

IMG_6157
Inte nog med allt regn, det blåste stormvindar också!

En av tolkarna ringde efter en Uber men den kunde inte köra ända fram pga av de extrema vattenmassorna. Jag fick pulsa igenom vattnet en halv kilometer bort där bilen väntade. 

IMG_6160
Jag tror aldrig att jag har varit så lycklig över att sitta i en taxi. Har rest extremt mycket i mitt liv men det här regnovädret är lätt det värsta jag varit med om!

  1. Tara skriver:

    Du är ju underbar, Mona! 💕

    Nu (då) skulle mannen se dig 😂

  2. Haha, trodde först du filmat lammet (eller vad det nu var) men det var visst spelreklam! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..