Tacksamhet♥️

images
Jag är så otroligt tacksam för allt det stöd jag får här inne och på Instagram. Särskilt tacksam för att Cissi Wallin dragit igång en insamling för det skadestånd någon närstående tilldömts då jag nu är fälld för grovt förtal.

Domen kom en timme innan jag skulle vara på Arlanda och jag har fortfarande inte läst igenom den. Internet är mer än lovligt dåligt här och jag blir utkastad precis hela tiden. Dessutom verkar inte mitt bankId fungera här i Bolivia. Fattar ingenting eftersom det inte vara några problem när vi mellanlandade, om det nu var i Frankfurt eller i Brasilien. Maken får hålla koll. O m det skulle visa sig att det kommer in mer pengar än vad som behövs så vill dottern att organisationen HOPP får överskottet. De jobbar med sexuellt utnyttjade och har hjälpt min henne enormt mycket. Jag hoppas att det ska vara okej för alla givare.

Jag har inte heller hunnit prata med min advokat, David Massi. Han är mitt uppe i en tung mordrättegång och jag har suttit på diverse flyg och flygplatser det senaste dygnet.

Den som inte mår jättebra just nu är min dotter. För någon vecka sedan fick jag ett sms där hon skrev att hon ångrade att hon berättat för mig eftersom hon mår så fruktansvärt dåligt över att jag är den som har blivit åtalad och dömd, och inte vederbörande. Jag har talat om för henne många, m å n g a, gånger under den här 1,5 år långa tiden sedan jag fick första kallelsen till polisen, att jag inte ångrar någonting. Hade jag fått fängelse, som det fanns en mycket stor risk för, så hade jag tagit det. Alla dagar i veckan. Eller ja, nu blev jag ju dömd till 3 månaders fängelse men eftersom jag är en tråkig kärring från Bromma, som aldrig har varit i klammeri med rättvisan, blev det omvandlat till 3 månader villkorligt.

Jag har 9 färdiga inlägg om hela den här historien. Ni ska få veta allt. Problemet är bara att David måste gå igenom det juridiska så att jag inte blir anmäld igen. Han höll på att gå i taket när han läste dom så jag gissar att han har en del att stryka …

Givetvis så förstår jag att lagen måste ha sin gång och jag respekterar det. På sätt och vis. Mitt problem är att det inte råder någon som helst tvekan. Jag tror på vartenda ord hon har berättat. Ingen, INGEN, hittar på en sån här sak bara för att vara jävlig. Nu vet inte ni detaljer, men det vet jag. Tråkigt bara att åklagaren var tvungen att lägga ner förundersökningen då det skulle bli ord mot ord och därmed kosta samhället för mycket om det inte blev en fällande dom.

Hon har skrivit ett opublicerat inlägg som jag kommer delge er men jag måste få andas lite innan eftersom det innehåller en del saker jag inte visste om.

Tack för att ni vill hjälpa oss och tack Johanna och Mirka för att ni lyfter det här hos er. ❤️

Det här inlägget har tagit nästan två timmar att skriva. Jag blir sjukt frustrerad när inte nätet funkar men kan inte göra så mycket åt det. Jag kan därför inte svara på alla era kommentarer eller lajka på Instagram, vilket är otroligt jobbigt då jag inte vill framstå som nonchalant.

Jag är så gränslöst tacksam för att ni är med oss i det här.

 1. Äcklad! Vilken rättvisa! Jag har själv ett barnbarn som blivit utsatt av en närstående. Han får regelbunden hjälp, diskutera med en psykolog. Inget fel med det men hon som blivit utsatt får träffa en psykolog en halvtimme nån gång emellanåt, inte ens en gång i månaden. Barnbarnet mår dåligt och ångrar att hon berättat för över två år sen. Väntar fortfarande på rättegången.
  Styrkekramar till dig och din familj.

 2. Klart vi står bakom dig. Vi har ju bitar av historien sen innan och förstår inte på något sätt hur det kunde gå så här. Fint av Cissi Wallin att ta upp det också. Hoppas du kan njuta av din resa nu iallafall❤️ Vi swishar på och tänker på dig här hemma.

 3. Det gick ju inte att läsa det här inlägget utan att gråta.
  Jag träffar ju din dotter då och då och jag vet vilken enormt vacker, ärlig, empatisk, snäll, rak och otroligt intelligent person hon är.
  Jag kan knappt se på henne utan att bryta ihop och änvärre är det nu efter rättegången.
  Att hon var tvungen att läsa och se domen.
  Att hennes förövare dessutom får pengar. För att han är drabbad av att du skrivit om det här. För hon är ju INTE drabbad. Eller hur?
  Och du som mamma är inte heller drabbad. Eller hur?
  Så alla polisutredningar som läggs ner för att ord står mot ord (tacka fan för att ord står mot ord när det ibland gått många många år innan dessa barn vågar och kan anmäla!), alla dessa förundersökningar som läggs ner…och efter att de lagts ner, ja då har det inte hänt!
  Det känns som att det är så det ska vara sen. Det har inte hänt!!!
  De utsatta ska må dåligt, betala sin terapi själva, kanske välja bort många saker i livet de inte skulle valt bort om de inte blivit utsatta. Deras själar har ärr livet ut. Livet ut.
  Och framför allt får de inte berätta. För då hänger de ut någon stackare som inte gjort något. Då åker de dit för förtal. För det finns en person som känner sig utpekad. För något han inte gjort.
  Äh, fy fan säger jag.
  Fy fan!

 4. helt sjukt detta, hur kan han med?? så nu får han pengar och blir rik av att våldtagit sin egna dotter!!!? märkligt att fysiskt skada någon har ingen betydelse men att känna sig träffad för vad man är- pedofil är tydligen värre..

 5. Klart vi är med dig! I alla fall var det självklart för mig. Jag förstår hur du tänker och jag hade gjort samma sak om det var mitt barn det gällde! Alla gånger! Givetvis går mina tankar också till dottern som jag bara skulle vilja ge en stoooooooor kram! Alla kramar i världen till er allihop! ❤❤❤

 6. Styrka till dig och framför allt din dotter ❤❤ En vacker dag kanske hon blir mamma själv och då förstår hon kanske lättare att man som mamma( och vettig pappa med) gör vad som helst för sina barn och deras välmående. Tycker hon var jättemodig som berättade för det kan inte ha varit ett lätt samtal för henne att ta då hon säkert visste att det skulle göra väldigt ont för dig att höra.

 7. Herregud!!! vad är det med vårt rättssystem blir ledsen arg och bedrövad
  Det är så hemskt att jag inte finner ord
  Både för dig och dottern och din fam
  Skickar en bamse kram och ett birdrag till insamlingen
  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 8. Det är så sjukt hela alltihopa. Vad jag kan minnas, rätta mig om jag har fel, så har du aldrig nämnt förövarens namn i bloggen. Hur kan det bli till grovt förtal då? Är inte så insatt just i reglerna till förtal, men får liksom inte ihop det. Skickar all styrka jag kan ge till er, mest till dottern. Hon har aldrig gjort något fel. Hon har bara olyckligtvis blivit klämd mellan vårt usla rättssamhälle. Stor kram!

  1. Hon har ju skrivit att det är hennes exman, dotterns pappa. Tror dessvärre att det räcker, eftersom folk som känner dem vet vem det är

 9. Det är otroligt att du ska behöva betala skadestånd till dem! Har swishat för att kunna bidra med något. Hoppas resan blir bra och lite avkoppling från det som pågår och pågått under lång tid hemma ❤️

 10. Din dotter är Otroligt Stark!

  Jag Tror henne utan att veta hennes berättelse!

  Och hoppas och önskar att hon får Mod och Tro på sej själv att fortsätta att stå rakryggad –

  Skammen tillhör inte oss längre! <3

  1. Domen är ju Förtal eftersom hon hängt ut sin exman här på bloggen. Det spelar ingen roll att hon aldrig skrivit ut hans namn, hon har skrivit ”exman” och ”dotterns pappa” – det räcker tyvärr. Mona är medveten om att och vad hon gjort för fel, men att hon tar den smällen.

 11. Fruktansvärt för din dotter, som utsått hemskheter och sedan får se dig utsättas för detta, av sin far. När kommer rättsväsendet bättra sig? Sitter männen och håller varandra bakom ryggen? beror det på vem du är, vem han är? Jättetufft för er att gå igenom, så klart.

 12. Bästa bästa Mona, det finns inte så mycket att kommentera mer än att det är så sjukt allt. Och det är ju spännande att domen är offentlig så nu kan alla verkligen gå in och hämta uppgifter om familjen peddo. Oavsett vad så spelar det egentligen ingen roll om du är dömd för förtal eller inte, för om han hade blivit åtalad och dömd för brottet så hade du ändå med 90% säkerhet blivit dömd för förtal i alla fall. Det finns alltid detaljer och oklarheter och du har en plattform för kommunikation….så. No matter what, karma Will kick his balls …..in time.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..