28 år senare

När jag fick min äldsta dotter sommaren 1991 (fyller alltså 28) så blev jag ett par månader senare kallad till en mammagrupp på BVC. Vet inte om det fortfarande går till så men då när man fick barn så blev man inbjuden till att lära känna andra mammor som fått barn samtidigt. Man träffas på BVC ett antal gånger för att byta erfarenheter och få goda råd. Typ.

I min grupp var det 6 flickor och en pojke. Vi mammor fortsatte att träffas efter att ”kursen” var slut och umgicks i många, många år. Vi till och med drog igång ett föräldrakooperativ, som sedan gick ihop med ett annat. Det var även där jag lärde känna Wilmer-Malin, som hade en son och dotter som började hos oss.

Åren har gått och så här snart 28 år senare är vi några som fortfarande håller kontakten. Våra barn har spritts för vinden men ett par av dom är fortfarande nära vänner. 

IMG_5335
Igår hade vi en långfrukost på Wilmer. Jag hade med mig båda döttrarna och 27-åringen skulle träffa sin gamla kompis Sofia för första gången på 10 år. De gick i samma gymnasium men har inte setts sedan dess. Sofia flyttade till Örebro för att plugga och är nu färdig läkare. Mamma Susanne och jag har haft bra kontakt i alla 28 år och träffas regelbundet, men jag har inte träffat Sofia sedan hon var 14-15 år.
IMG_5329
27-åringen vill ytterst sällan vara med på bild så hon försökte smälta in i väggen …  Min kompis Tattoo-Nettan dök också upp. Vi har känt varandra sedan vi var tonåringar och hon har också träffat Susanne.
IMG_5333
Sen dök Wilmer-Malins dotter Paulina upp. Hon och Sofia har inte sett varandra på 15 år. Paulina har precis bestämt sig för att plugga till läkare. 
IMG_5340
Efter frukost/brunchen åkte jag och döttrarna till en av Stockholms bröllopsbutiker.
IMG_5346
Det är snart dags för talibanens ”Niornas Bal” så hon är på jakt efter en festklänning.
IMG_5350
Jag har inte varit inne i en sån här butik på 18 år men blev lite småsugen på att gifta mig igen, hehe!
IMG_5342
Talibanen letade febrilt efter en passande klänning men hittade ingen. Har ni tips på någon bra affär så hojta!
IMG_5353
När vi kom hem så gick jag ned till ett av förråden för att ta fram sommarkläder och sandaler. Kom då på att jag har en jättefin röd balklänning. Grävde fram den och med en tripp till en sömmerska samt blinga den lite, så kan den nog bli mer än perfekt. 
IMG_5363
Hittade även nåt annat, hehe ..
IMG_5355
Min gamla bröllopsklänning!
IMG_5357
IMG_5372
Den är jättestor men jag minns att jag köpte den för att efteråt lämna in den på färgning, sy in den och klippa bort släpet och därmed göra om den till en aftonklänning. Vet ni om det går att färga polyester (tror den är i det materialet eftersom alla bröllopsklänningar jag klämde på igår var det) och vad händer i så fall med pärlorna? Vore ju jäkligt kul om man kunde fixa till den. Talibanen provade den också och blev helt kär i den. Om inte annat så kanske hon vill ha den när hon gifter sig!

LOADING..