I necessären till Boliva

Det börjar dra ihop sig till Bolivia nu … vi åker på måndag … så härom dagen gjorde jag en inventering på vad jag ska ha med mig när det kommer till hud- och hårvård. Av erfarenhet från dessa resor vet jag att man blir sjukt skitig när man jobbar och därför är jag noga med att ha med bra produkter.

Mina SkinCeuticals-produkter är så gott som slut och jag hinner inte få hem mer i tid … så, med på resan får nedan produkter följa:

IMG_5197
Palina Magic CC Cream (asbra täckande, men lätt, kräm som jämnar ut hudens toner), Vita Liberatas body blur: en lätt BUS-kräm som jag smörjer in armar, ben och ansikte med. Ger en fantastisk lyster och jag älskar den! Jag alternerar den färgade ansiktskrämen med flytande mineralfoundation från .FÄRG. Den är oljefri och passar mig som har stora porer då den är särskilt framtagen för att täcka dom.

På nätterna har jag en nattmask från Reserol. Den är som en vanlig kräm och man tar inte bort den. Den här kommer jag använda tills jag dör. Den och en nattkräm från SkinCeuticals är det bästa jag har provat.

Den grå burken från Elixir är en annan sak jag har använt i flera år: AHA-peeling pads som bl a innehåller glykolsyra. Den finns i olika styrkor men jag föredrar den starkaste. Marknadens överlägset bästa peelingpads.

Ovanpå den så har jag en kräm från Dermalogica: Super Rich Repair. Nu på vintern har jag varit extremt torr så då har den fungerat perfekt. Den stimulerar även kollagenproduktionen. Dyr men dryg som attan.

Intill den har vi ytterligare en produkt från norska Elixir; deras absoluta toppsäljare: Niactil Advanced Pro. En gelékräm som binder fukt åt huden och man får en fin lyster.

Den blå tuben innehåller en rengöringskräm med aktivt kol från svenska Palina Skin Philosophy. Djuprengörande och avgiftande.

Den gula tuben kommer också från Palina Skin Philosophy och är en djupverkande ansiktsmask. Motverkar rodnad och lindrar hudirritation.

De två flaskorna till höger kommer från tyska AnneMarie Börlind. Ett tyskt hudvårdsföretag med mycket bra produkter. Den näst sista flaskan är en ansiktsolja med c-vitamin och morotsextrakt. Den har man morgon och kväll och utanpå den har min sin vanliga dag- eller nattkräm.

Den sista flaskan är en 3-in-one-facial-oil. Särskilt framtagen för oss som sitter framför datorer och mobiler mycket. Jag har inte provat dessa två produkter innan så det ska bli spännande. Har hört mycket bra om dom.

Sist men inte minst: en ögonkräm från Dermalogica. Jag har tidigare varit urkass på att använda ögonkräm. Har trott att det bara varit ett hittepå för att få folk att handla en onödig produkt men icke då. När jag gjorde en ansiktsscanning för några år sedan och började använda ögonkräm, så var det en påtaglig skillnad när jag gjorde en scanning ett par år senare.

IMG_5210
Jag använder i normala fall Shu Uemuras schampo och balsam men ska jag testa IDUNs balsam och schampo. De har en för övrigt en hårmask som är svinbra. Med på resan följer även en thermomilk-leave-in-produkt från Shu Uemura. Bra för färgat hår när man ska föna. Vidare tar jag även med en fuktkräm för håret. Hittar den inte på nätet så jag hoppas att den inte har slutat att säljas. Jag har torrt hår så den är perfekt nu när jag ska till solen.

…. och så har vi det här med grått hår. Jag har gått igenom marknadens samtliga så kallade rotsprejer och kan konstatera att Antonio Axus är överlägsen. Den har även fått bäst-i-test i Damernas Värld.

 1. Ujujuj. Tänk om jag bara hade varit hälften så intresserad av allt det där känner jag.. Visst kan det hända någon gång att jag tänker att jag borde ta tag i det där med ansiktsvård och så köper jag en flaska, eller två om jag slår på stort. Men efter en vecka så står de oanvända i badrumsskåpet. Samtidigt. Vad tid jag spar! 😘

  1. Men, så där var jag förut. Köpte grejer för att andra sa att man måste, så blev det stående men sen bestämde jag mig för att börja sköta mig. Det startade med ett samarbete med Rosenserien och det var först då jag insåg att det blev skillnad. Nu är jag tokfast!

  1. Jag med … men inte när det kommer till hudvård. Det blir så SJUKT jävla skitigt när vi jobbar så jag måste göra rent ansiktet varje morgon och kväll…

  1. Nähädu, vänta bara så ska jag visa! Förresten, följer du mig på Instagram? Ska lägga upp mycket filmer där hade jag tänkt.

    1. Haha, I know, men jag ska testa lite nytt av det där också. Två av produkterna har jag aldrig använt och ett par av dom har jag bara använt ett par gånger. Vill alltid prova innan jag rekommenderar. Även om det är en subjektiv bedömning.

 2. En liten fråga bara. Om jag förstått det rätt får du betalt om man köper nåt via dina länkar. Det bidrar jag gärna med, men när jag klickar in på Lyko via din länk får jag direkt frågan från min ”refunderknapp” om jag vill aktivera återbäring. Då blir man ju lite omdirigerad, så jag vill bara försäkra mig om att ”din” länk fortfarande gäller 🙂
  Trevlig resa till Bolivia!

 3. Tycker du är tuff som får med dig så mycket och att du får tid att använda allt. Själv är jag alltför bekväm och reser med minimalt bagage och ett fåtal burkar/flaskor i toalettväskan, älskar att hitta produkter som kan kombineras och har flera uppgifter 🙂
  Ha en fin resa och ta vara på dig💗

 4. Hej Mona.

  Den poncho jag köpte av dig i vintras har jag använt på jobbet 2 ggr.
  Igår såg jag att den spruckit i sömmarna på 3-!! Ställen. Jag vill gärna returnera den då den kostade en slant!

  Vänligen återkom.

  Du kan swicha på 0705497130
  Så kan jag skicka tillbaka den trasiga ponchon.

  Med vänlig hälsning,
  Kia Westergren

  1. Hej Kia. Otroligt tråkigt, har sålt över 1000 ponchosar och det här är den första reklamationen, men någon gång ska ju vara den första, tyvärr. Jag vill gärna ha tillbaka ponchon innan en återbetalning görs med tanke på hur det gick med den försvunna ponchon i påsen. Jag mailar dig.

 5. Jag måste köpa nya produkter, mina har blivit gamla. Jag har alltid kört bodyshop, eftersom de inte djurtestar, men nu är jag sugen att hitta nåt bättre. Har önskat mig en konsultation på art face i födelsedagspresent, visst är det bäst att vänta tills efter den med att köpa produkter? För hon säljer väl produkter också?

 6. OMG! Att du bara orkar!? Alla dessa produkter.
  I min necessär finns det: tandborste, tandkräm, deo, hudkräm, kräm till ansiktet,mascara.
  Jag är 72 år, har alltid vårdat min hy men ser ändå ut som ett russin! lol
  Lycka till på resan, hoppas allt går bra och att du slipper dra på dig fula baciller.
  Mvh/ Viveka

 7. Jag har lika mkt som du med mig när jag reser.. och lite till för jag har mer grejjer till håret och kroppen och även speciella solskyddsprodukter, after sun mm som jag bara MÅSTE ha med mig 😅 Jag lnskar i bland att jag inte var så noga för det blir en hel del olika nessesärer 😁 Åker till Tahiland om en vecka och ska vara borta 25 dagar så här packas det för fullt. Trevlig resa 🤗

 8. Nuförtiden reser jag sgs uteslutande bara med handbagage, så jag har bara typ det allra, allra nödvändigaste med mig. Men en grej vill jag aldrig mera vara utan, och det är Shu Uemuras gröna shampoo och balsam, alltså de är ju helt sjuuuuuuuukt bra😍😍😍 Det vill jag tacka dej för Mona, det var ditt tips👍👍👍🤗 Önskar dej en härlig resa, stay safe och ta definitivt malaritabletterna✈️

  1. Alltså, jag håller med. Testar lite olika schampon just nu men INGET slår Shu Uemura! Tack snälla, ska strax ta tabletten..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..