ANNONS

Hemlösa pensionärer – VidDinSida

/

Jag kopierar Jeanettes text från gårdagens soppkök. Är det så här vi ska ha det?

Soppköket i kväll :

Jag tittar på våra äldre pensionärer när vi öppnar dörren, och alltid möts vi av ett leende, en kram , en nickande hälsning, försiktighet … fortfarande så har vissa svårt att slappna av och bara öppna upp, fortfarande efter 2,5 år så har dom jobbigt att berätta om sitt liv, dom lever i skam!! Så sorgligt för det är inte dom som ska känna och leva i skam?!!

Dom skäms, känner sig misslyckad, att inte ha råd att vara självständig , att inte kunna fylla kylen med mat, stänga en dörr , eller bara få lägga upp benen i soffan och slå på tv och bara få vara trygg, lycklig pensionär!!dom har INGET HEM

Nä dom ska hitta skydd för natten, sätta sig på Södertäljebussen, sätta sig långt bak, sätta påsen med tomburkar, lite mackor och fika från oss, en korsords tidning, plånboken hårt i innerfickan, bilden på sin älskade fru som inte lever längre, bilden e skrynklig för han tar upp den varje dag å pratar med den, han har bara minnena kvar i huvudet , resten har han fått lämna när kronofogden, hyresvärden tog nycklarna, 75 år gammal och ingen stans att vara… bara längta efter att få va tillsammans med frun

Eller en av våra kvinnor, hon kommer med resväskan , skarfen runt halsen är prydlig, lite rött läppstift och röda naglar, hon sätter sig i hörnet, smeker min kind när jag kramar henne och när jag frågar hur hon mår,: jodå Jeanette det känns okej, lite förkyld bara??? 
Hon har ett system, hon tar Arlanda bussen och åker ut till Arlanda med resväskan för ingen vet att i väskan ligger nästan ingenting , bara lite mackor, några strumpor och några tidningar … hon Kan lägga sig på bänken där ute på Arlanda för dom vet inte att hon e Hemlös hon reser…. eller????

Eller han som kommer med ett alltid stort leende och visar sin fina jacka, med nitar minsann, välklädd, snyggt, och pratar väldigt fint 69 år, men reser fram å tillbaka på Ålands båtarna, då får man sova Jeanette, duscha mm
Och ingen tror att jag är hemlös (har ägde flera företag)skilsmässa , konkurs och allt rasade!! Ja men jag har levt ett bra liv Jeanette så nu är det som det är!! Han Skyndar till 00,36 bussen till Södertälje , han har en favoritplats längst bak till vänster , i påsen ligger raklödder, en parfym och hans kam bla!!!

Eller en annan av våra hemlösa pensionärs-damer som har favoritplatsen på centralen i över hallen närmast fönstret mot dörren, alltid välklädd, gillar rosa och ser ut som en mormor, hemlighetsfull , massa humor, haft cancer,, kommer ofta och kramar mig och gråter… 
jag orkar inte Jeanette , då bokar hotell direkt!! När hon säger det då är hon trött på riktigt?!!

Nätterna måste dom hålla sig vakna annars är det kört!! Rånade, antastade, misshandlade !!

En annan han tar med sig smörgåsar och berättar att det är till hans sambo också dom bor under en bro ( jag vet vilken)men hon passar sovsäckarna i kväll (han 72år)

Stockholm 27/3-2019, från ett soppkök med äldre PENSIONÄRER !!!! HEMLÖSA??? Hur faaaaasen är detta möjligt , vi är ju ett rikt land!!
Allt vi ser och hör är så sjukt, folk säger; ställ inte grupper mot varandra ??????

Jo det är precis vad vi måste göra!!! Nu är det dags att låta våra äldre pensionärer få ta plats, kliva fram i ledet och få hjälp !!!!NUUU!!

Nog om det: kokt korv med bröd, massa gott fika och mackor , Susanne gjorde korven så där god som vara wienerkorv är

Mycket mackor å gott fika från Ica globen och gracys bageri 💕💕💕💕
Massa godis som dom fyllde fickorna med, sött gör dom lite piggare på natten och orka va vaken för att sen sova sittandes på dagen vid centralen , Herregud ….

Toa kön va lång i kväll, men ingen bankar på dörren, det får inte stressas, att stänga en toa dörr är lyx!!!

En av mina kollegor från tunnelbanan ringde och sa att en äldre Hemlös man skulle komma till oss då dom skickat han till oss , dåligt skick, sjuk och klen 😞 stolt över mina kollegor , ledsen över mannen ….,livet , ensamheten, sorgen att vara gammal och fattig, utsatt och sen att fara illa💔

Men idag så var stämningen god, vi pratade om demonstrationen och många va positiva och ville gå med oss, vissa bara tittar och säger: det hjälper inte!!!

En av Våra äldre ligger på SÖS och har amputerat benet i kväll, han har vart så sjuk i det benet lääääänge och pratat ofta med mig och dom andra om det, alla typ har fått höra, och att va närmare 65 och bli av med benet är fruktansvärt och stor sorg, vi försökte peppa , jag fick honom att skratta och få en kram när jag sa: tänk när du har din protes och så kliar det på ryggen,du når inte och tar av dig benet och kliar med det? Då skrattade vi gott !!! Att få dom att skratta är bästa belöningen ever 💕💕💕💕

Alla va trötta i kväll och var på väg, på väg till sista bussen, tåget till nynäs, hålla sig vakna!!! Och att vara så gammal? Man förstår inte !!!

Den 24:e april är viktigt för oss alla, våran framtid , eran, deras!!! Låt oss mötas i Humlegården !!

Vi som jobbade i kväll , jag, Susanne, Kjelle, Anna, Heide, Nicklas kom förbi också! Bra kväll trots omständigheter !

Tack Ica globen å Grace 💕tack alla ni ❤️kram Jeanette

Swisha gärna: 123 6333 165, eller bli månadsgivare

www.viddinsida.nu

9
69

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00