Josefin Nilsson och Örjan Ramberg

Igår åkte jag in till Dramaten/Elverket för att vara med i manifestationen till Josefins minne. Örjan Ramberg misshandlade henne så svårt att hennes rygg gick sönder. Några år senare, efter ett antal operationer, kunde hon inte ta sig ur sängen utan morfin. Hans misshandel blev till slut hennes död. Indirekt. 

IMG_5205
Jag kom tidigt men trots det var många redan samlade. Örjan skulle spela inne på teatern men lite senare fick vi höra att han sjukanmält sig. Fega kräk.
IMG_5202
Det kom hundratals människor för att hedra Josefins minne men det som förvånar mig är tystnaden i media. Dagens Nyheter har en liten notis men övriga media är knäpptysta. Inte ens tv4.

But why?

Uppdaterat: Nyss visades ett klipp från manifestationen. Om att Josefin hedrades. Dock nämndes inte Örjan Ramberg vid namn. Bara ”offentlig person” och utanför ”hans arbetsplats”. Jag noterar att under förmiddagstimmarna så skrivs det i fler tidningar. Dock inte förövarens namn. Jag gissar att trycket på media blivit för stort för att manifestationen skulle negligeras. Nu är det bara Dramaten som ska agera. Bort med honom. Hejdå.

  1. Men, jag tycker inte att det borde spela någon roll. Såg EN journalist där … som jag känner igen … en frilansare. Ska bli intressant att se om han får någon att ta upp storyn.

   1. Mona och andra stora toppbloggare (Magda, Fnulan, Femme, Trettonbarnsmamman) med fler ni kan hålla detta i liv och se till att rösten kommer ut, förr eller senare kommer de ge ringar på vattnet. Som man inte kan stoppa, blir vågor till slut. Fortsätt och uppmana andra att oxå våga. Brukar inte kommentera men fick så ont i själen av att se Josefin Nilsson- Älska mig för den jag är.

 1. Jag tycker det är fruktansvärt och så förjävligt, det är inte rätt att våra sakktepengar ska betala en förövare och han får applåder efter varje föreställning. Våra politiker borde sätta stopp för bidrag till Dramaten och övrig kultur tills dess av drägg är borta från scen/ konst.

  / Susanne

 2. De törs inte, antar jag..? Letade också igenom media igår – nada.
  Misstänkte också att han skulle bli ”sjuk”.

  Hannes Holm försökte ju ringa runt i branschen när det begav sig och fick ingen reaktion fr någon, det har väl inte hänt mkt.

  Jag var ledsen och arg hela dagen igår efter att ha sett dokumentären. Fy fan!!

 3. Ja varför så fega när kvinnor misshandlas till döds? Skrämmande attityd, å villkorlig dömd?! skämt eller. Men som sagt ni som är sk influenser måste skrika ropa skriva om detta så det inte faller i glömska!! För alla skulle och spec. för de misshandlade-dödade kvinnorna skull

 4. Tror tyvärr att all debatt om förtal, häxjakt, pressetik med mera spelar in, hur sjukt det än låter. Väldigt sorgligt. Sen ska man ju veta att den här typen av män aldrig någonsin kommer att förstå hur fel de har agerat, det finns inte i deras DNA. I deras sjuka hjärna har de inte begått ngt fel. Tack Mona för att du bloggade om det här, alla behöver veta och alla behöver hjälpas åt. Aldrig vara tyst när du tror att någon far illa i en relation oavsett kön eller ålder. Och aldrig acceptera. Man kan prata mycket om att sona sitt brott och alla ska ha ”rätt” till en andra chans. Ja kanske det, tycker Camilla Läckberg skriver bra om detta på sitt insta om det socialakonsekvenserna, in och läs det.

 5. Det finns en artikel om gårdagens manifestation på Aftonbladet såg jag nu.
  Såg dokumentären igår och grät som ett barn.

  1. Ja trycket och kritiken mot Aftonbladet blev för stort. De hade inget annat val än att skriva om gårdagens manifestation. Idag. Fega j-lar.

 6. Läste en kommentar på Instagram av en MAN som tyckte man skulle tänka på Örjan Rambergs barn och barnbarn. Det borde väl Örjan tänkt på innan han misshandlade Josefine. Som vuxen och dessutom offentlig person kanske man skall tänka på hur man beter sig både innanför och utanför hemmets väggar. Misshandel fysiskt och psykiskt är aldrig, aldrig någonsin okej.

  1. Det interessanta är ju, att om man ska tänka på hans barn, så skall man väl också tänka på barnens mammor – bla Lena Olin och Ewa Fröling (som ju blev misshandlade av Ramberg). Barn till misshandlade mammor vill väl också att deras mammor behandlas med respekt/får upprättelse

   1. Det är väl fan han själv som ska tänka på sina egna barn. Detta kommer ju naturligtvis fram till slut och då kan man ju fundera på vilken förebild man vill vara för sina egna barn!??

  2. Oavsett om det är en man eller kvinna som tycker att man skall tänka på de anhöriga så är det så otroligt dumt sagt. Alla våldsverkare har åtminstone en mamma och pappa (närvarande eller ej) och kanske egen familj med livspartner, barn och syskon mm MEN hur f*n kan det ursäkta ett handlandes uppmärksamhet. Offret har också nära som mår oerhört dåligt av att inte ha funnits där när det behövts, och senare när det dras upp i media. Media är vårt enda sätt att belysa detta fruktansvärda som händer. En senare, parallellt, reaktion är när skall åklagare, domare och nämndemän granskas ? Jag har uppfattningen att det finns en oskriven regel bland vissa om att inte ta detta på så stort allvar, kvinnor gnäller ju för det minsta lilla och behöver sättas på plats. Granska domar och hitta den röda tråden om vilka som utdömer de lägsta straffen, ni kommer att bli överraskade

 7. Sociala straff är underskattat och betydligt mer effektivt än juridiska straff, verkar det som. Nej inte ”folkets domstol”, ”kvinnopöbel” eller nåt annat som vissa män tar till så fort tillräckligt många kvinnor blir upprörda och protesterar. Socialt straff heter det.
  Tillräckligt många kvinnor och Morgan Alling. Någon annan man har i vanlig ordning inte yttrat sig.

 8. Dessa slutna politiska kulturinstitutioner där troll rör sig bland kulisserna! De slutna rum, där ingen kommer in eller ut, där ingen kvalitativ utveckling sker utan bara ett endaste potpurri där himmel och jord vänts upp och ner! Egon så stora att ingen vill öppna portarna och visa vad som egentligen vältrar sig där inne i lotten. Ett politiskt offer, en ond drake och dess anhängare som troligtvis kommer att förintas i denna era!

 9. Sorgligt öde, denna ondska Josefin Nilsson utsattes för av ÖR. Trots att Dramaten väljer att ha kvar denna skådespelare, så väljer teaterbesökaren själv vad man vill se och hylla.

 10. Har varit skolkamrat i Kungsladugårdsskolan i Gbg och gått i parallellklassen och uppskattade hans framgång, nu är han INGENTING!
  Kommer inte gå på Dramaten så länge han får lov att arbeta vidare, en skam!!!

 11. Ditt vidriga kräk
  Feg är du din jävel
  Så sköööönt sååååå många tände ljus för den kvinna som du har misshandlat
  Hoppas du nån gång får känna på att bli trakasserad
  Önskar dig allt helvete som finns
  Inse du är den största förloraren
  Ingen Ingen borde gå o titta på ditt vidriga ansikte
  Du är inte värld nånting försvinn från jorden det bästa du kan göra

 12. Du är satan själv din fega jävel, så jäkla bra att det kommit ut att det är du som har m a o dödat Josefin Nilsson

 13. Rekommenderar alla att lyssna på dokumentären om Josefin Nilsson. Hur hon dog 2016 endast 46 år gammal.
  Sångerskan led in i det sista av sviterna efter misshandeln hon blivit utsatt för. #Psykopater #Narcisster måste uppmärksammas mer. De kommer undan alldeles för lätt. #brinnförjosefin

 14. Jag är tacksam över att du skriver om det här, de här svinen ska inte få komma undan med sina övergrepp, att komma undan med villkorligt säger en hel del om vårt s.k. rättsväsende. Jag lägger in en länk om det är okej, svinet har uttalat sig och det är så cyniskt, så arrogant och helt hänsynslöst hur han ser på vad han gjort och att det kommer i ljuset nu. Sedan är det en återgivning i artikeln av det han gjort som är en ytterst ”blek sammanfattning” mot vad systern berättar om. https://www.expressen.se/noje/skadespelaren-ar-redan-domt-i-det-har-/

 15. Hur vågar man gå ut med namn vet man säkert och i så fall varför sitter inte han i säkert förvar,som mor till 4 söner är det inte utan att man har funderingar.Kan vem som helst göra sig skyldig till något så grymt?Kan man ana ett sådant beteende?

  1. Jaa du, hans kollegor har vetat så namnet är inte gissningar, som mor till fyra män, nej; man har en personlighetsstörning för att bli sådan.Inget drev och förtal utan störning ,med olika namn.Dina söner har inte det! Vem som helst blir inte anklagad!! En vanlig kille som blir lite brötig är ledsen sen och de framkommer sååå tydligt om de blir anmälan// sååå hos farbror polisen skiljs agnarna från vetet så detta är extrem fall!!!.Personen är difacto geniförklarad av kollegor chefer och våra söner är nog vanliga killar?! Hans arb- kollega ,Jan Malmsjös fru pratar just nu på tv 4 om detta.Old lady på teatern………Dessa flickor som är i klorna på liknande personer behöver kidnappas av anhöriga o få skyddad identitet.Seee Maggan Graaf vars mor, syster gjorde det när hon så skör utmattad bara var apatisk. Hon skrev bok om de åren så inget skvaller:((. kram.

 16. Såg dokumentären idag. Och blev väldigt berörd.
  Jag förstår inte hur Dramaten kan låta honom jobba kvar där. Hur andra kan samarbeta med honom efter vad han gjort. Jag önskar att vi alla vägrar gå och betala för något alls på Dramaten tills dom kastat ut honom.
  Vila i frid Josefine du var värd så mycket bättre.

 17. Såg dokumentären idag. Och blev väldigt berörd.
  Jag förstår inte hur Dramaten kan låta honom jobba kvar där. Hur andra kan samarbeta med honom efter vad han gjort. Jag önskar att vi alla vägrar gå och betala för något alls på Dramaten tills dom kastat ut honom.
  Vila i frid Josefine du var värd så mycket bättre.

 18. Har aldrig blivit så illa berörd som efter dokumäntären om Josefin. Örjan, du är slut som artist och har förlorat all heder och berömmelse som du på falska grunder fått. Talanglös och den nolla som du är!

 19. Dokumentären var så drabbande o visade hur man fysiskt o psykiskt bryter ner en människa för livet. Ainbusk var för mig en grupp med både humor o fin musik o Josefins röst stark o skör på samma gång. Detta är en upprättelse för henne.

 20. Bra att folk för upp detta! Blir så förbannad på denna skyddade kulturverkstad, som på något sätt gör detta skyddat och skyddar varandra både genom kulturetablissemanget och medierna (SVT mm som höjer kriminella till skyarna som ”stjärna”)..

 21. Både Dramaten och den mer centralt belägna konkurrenten, är riktiga rövarnästen. Slutna, röda rum. Vidrigt att läsa om hur en stor man, som bankat på en mindre kvinna, hålls om ryggen av chefer och kollegor.

 22. Jag sag denna documentar igar kvall i Australien dar jag bor och jobbar idag. Jag jobbade fran och till pa Dramaten under tio ar da jag var yngre. Jag blir bestort over att fa veta att Josefine, en underbar tjej, fick sitt liv sonderslaget av en destruktiv man som skall vara skolad att narma sig sina kanslor och kunna uttrycka dessa pa ett kontrollerat satt. Jag via Internet fick reda pa att man idag stallt in alla forestallningar med honom -och det ar ju for val maste jag saga. Det maste finnas en ETIK och en omtankes-MORAL aven i ett KULTUR HUS med tyngd pa UTTRYCK. Jag vill med hela mitt hjarta sanda min karlek till Josefine’s alskade syster och bror/familj a alla de GODA personer pa Dramaten och Film svangen som berikade denna ljuvliga Gotlandska skonhet med sin rost och person. Vackra du!

 23. ”Om jag trycker här så dör du”. Det låter som en mer avancerad militär kunskap. Visste han hur hårt han skulle kasta in henne i väggen också för att hon inte skulle dö på en gång utan indirekt så att han kunde vandra iväg ”oskyldig”. Allt tyder på att han är ganska bevandrad i hur man utför psykisk terror (militär kunskap?) mot en person.

  1. En synnerligen obehaglig typ. Bort med honom. Han har gott och väl tiden inne för att pensioneras. Kommer att saknas av INGEN.

 24. Jag vill inte lägga en skattekrona på ”finkultur” Dramaten, i alla fall inte så länge det råder personalpolitik med ”låt gå” mentalitet. En arbetsplats där patetiska ”geniala män” som inte kan uppföra sig fortsatt får mästra. Dessa karaktärer är parasiter, dom tär på vårt samhälle och bör tas från all makt.

  1. Går ofta på Dramaten men kommer inte att gå dit igen så länge Ramberg är kvar!! Sparka honom omedelbart, det finns många som är bättre skådespelare än honom både på Dramaten och andra teatrar som verkligen kan ta hans ev roller. Bättre personal politik Dramaten, ni kommer att missa mycken publik!!!

 25. Örjan Ramberg är inte längre en man
  manligheten avsade han sig vid första slaget
  såna som han förstör för oss män som vill skydda kvinnor från våld

 26. Besökte restaurang Kometen i Göteborg för några år sedan och intill satt Örjan Ramberg och pratade med chefen på stället Leif Mannerström. In kom en oerhört vacker kvinna som säkert var 35 år yngre än skådespelaren och han reste sig upp och de kindpussades och jag sa till min bordskollega att titta vilka framgångar denne man har på kvinnor – Bengt – inte utan mycket stor respekt. Döm om min förvåning när jag först i mars månad året 2019 fick klart för mig att mannen som jag lärt mig respektera i själva verket visat sig vara en vidrig människa – ett mänskligt svin och där många säkert haft vetskap om situationen sedan 1990-talets mitt men tigit och där t.ex. SVT haft den dåliga smaken att låta Örjan Ramberg medverka i ”Stjärnorna på slottet”. Hade samma restaurangbesök istället skett efter det att jag fått kännedom om hans vidrigheter så kan jag lova att jag agerat i någon form. Förhoppningsvis är det allmänna föraktet mot en sådan person så stort idag att vederbörande nog bör flytta utomlands – från Sverige! Måtte jag själv aldrig möta honom igen. Ett sådant svin!

  Lars

 27. Jag såg också nyss dokumentären och blev så rörd men också jävligt förbannad! Fy fan vilken vidrig människa Örjan Ramberg är och de som hållit honom om ryggen i alla år är inte ett dugg bättre! Hans ”straff” var ju ett skämt! Är man man och har makt och pengar så kan man tydligen komma undan med vad som helst, se bara R.Kelly och alla andra som kommit fram i MeToo! Det är något jävligt sjukt med ett samhälle som skyddar dessa värdelösa människor!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..