Örjan Ramberg och Josefin Nilsson

0c56de83-b31b-41c0-b9de-7a5eeb480e6f
Alltså. Jag har glömt hur fantastiskt bra Ainbusk Singers-Josefin var. Vilken röst! Jag minns att det var skriverier om att Örjan Ramberg, som hon var tillsammans med, hade misshandlat henne men jag visste inte hur allvarligt det var och vilka konsekvenser det fick. Indirekt blev det hennes död.
Skärmavbild 2019-03-23 kl. 09.34.54
På SVTPlay släpptes i dagarna en dokumentär om henne och jag kan helt ärligt säga: hur i helvete kan Dramaten fortfarande ha Örjan Ramberg som anställd? Genom åren har jag hört om hans humör men jag trodde aldrig att det var på den nivån som det framkommer nu, även om man i dokumentären inte nämner hans namn. Det finns ett stycke där Josefins f d kille, regissören Hannes Holm, ringer några personer för att upplysa dom om vad som försiggick, men han fick kalla handen. Den stora skådespelaren var untouchable. Hur i helvete har Örjan Ramberg klarat sig ur MeToo?! Det måste ju finnas fler som har råkat ut för honom? Vadan denna hålla-om-ryggen-mentalitet?

Han misshandlar Josefin Nilsson och vid ett tillfälle slänger han in henne i väggen, så att det går HÅL på väggen. Konsekvenserna blir att hon får ryggproblem och trots flera operationer blir hon aldrig bra. Hon äter extrema doser av morfin och mår bara sämre och sämre. En morgon 2016 hittar hennes syster henne död i sängen.

Josefin anmälde Örjan Ramberg och han blev fälld men i hovrätten sänktes domen. Trots flera telefonsvararmeddelanden och brev med uttalade hot om vad han tänkte göra med henne. 

Skärmavbild 2019-03-23 kl. 08.34.31
Det här mina vänner, det här är ett av de samtal som finns inspelade.

Skärmavbild 2019-03-23 kl. 09.29.37

Ur en intervju i Expressen gjord 2017.

Örjan Ramberg, Dramatens mest hyllade skådespelare. Hoppas du hamnar i helvetet. Fy fan vilken vidrig människa du är.

 1. Finns fortfarande vidriga män som skyddas av att syltryggar vänder bort blicken
  Vad folk inte förstår…..misshandlade kvinnor är LIKA hjärntvättade och nedbrutna som de som befinner sig i sekter !!!
  Man måste ta bort kvinnan därifrån och omprogrammera….precis som de man tar bort från sekter

  1. Jag blev så jävla äcklad och förbannad när jag såg dokumentären igår. Hur FAN kan idioten fortfarande få vara verksam. Och du har rätt, hjärntvättandet smyger sig på tills det är smulor kvar.

   1. jag håller med, han var visst med på Stjärnorna på Slottet och där var det ingen som ställde frågor om henne av respekt för honom??? Hur sjukt är inte det….blir äcklad av alla människor med makt som svansar runt och inte öppnar käften när ngt är fel pga att de är rädda för sin egen del, att de ska mista sin position eller ngt….fy fan vilka ynkryggar. Sånt här får mig att gå i taket. Börja mista tron om mänskligheten.

    All kärlek till Josefin Nilsson, må hon vila i frid och hoppas han hamnar i helvete och må han ruttnad i sin egen spya och dö i ensamhet <3

    1. Man ska bojkotta allt som han är med i!
     Även sånt som han regisserat.
     Då skulle han snabbt vara slut.
     Då gäller det att alla ställer upp.

     1. Så gör vi alla givetvis. Inget är sannolikt värre för en sådan självupptagen och självfixerad idiot än att ingen vill se på eller ta del av hans ”verk”. Det verk han skall bli ihågkommen för är att han misshandlade kvinnor, inget annat. Vägra köpa biljetter till pjäser eller ev filmer där han är med.

     1. För min del behöver han inte behöva dö i en bilolycka, kanske bara skada ryggen så att han tvingas leva med sådana smärtor som han åsamkat andra. Hans märkliga uppfattning att man i alla relationer skadar varandra, känner jag inte alls igen mig i, verkar mest vara ett försvar för hans egna handlande.

   2. Slå sönder knäskålarna på denna jävla lilla sjuka Ramberg, ge sig på en tjej. Vad gör rätt systemet och varför överklagas inte domen och kräver skärpning dom samt utdömer ett skadestånd som gör att han kan ansluta sig till alla tiggare?

   1. Normaliseringsprocess😳 NEJ!! Sluta med den grejen i sådana här sammanhang! Det blir aldrig normalt för oss. Om det blev det så vore jag och alla andra som drabbas ganska underliga människor. Normaliseringsprocess är inte för oss, den kanske är för er som inte har drabbats…av någon underlig anledning som jag inte förstår….allt som är normalt behöver man ju inte ta i eller engagera sig i….eller?? För oss blir det ALDRIG NORMALT i allafall. Försök förstå att vi lever ensamma och skräckslagna i ”ett krig”. Vi har inga allierade, vi är ensamma, hjärntvättade och skräckslagna. Vi litar inte längre på oss själva eller någon annan människa – till vem och var ska vi vända oss då? Världen som vi kände den här gått sönder, den finns inte längre. Den människa jag en gång var fär sönderslagen, trasig. Dom jag kanske en gång litade på har vänt mig ryggen, vågar inte, kanske inte bryr sig, tror mig inte – vad vet jag om varför. Vi ska ensamma bryta med härskaren, med ett världskrig och vi ska ensamma gå ut i en annan värld, den värld som har svikit och blundat och förringat. Är det den normala världen? NEJ inte heller det är normalt för mig/oss!
    Vart ska vi gå????
    DET BLIR ALDRIG NORMALT FÖR OSS!!! Och med det får vi oftast leva, oavsett vilken av de två världarna som blir ”vårt hem”…💔
    /Susanne

    1. Varför är det svårt att förstå varför kvinnor inte lämnar? Skulle du själv våga springa ifrån någon som höll dig gisslan och som du visste skulle döda dig om du stack?

    2. Hmm har du läst artikeln?? normaliseringsprocessen beskriver just hur det ickenormala ändå uppfattas som normalt ”Man vänjer sig”. Den avser inte att försvara det…

     1. Jo så är det ju. Det absurda blir normalt. Själv växte jag upp i en familj med en narcissistisk mor med labilt humör. Ständiga utbrott och ibland fysiska påhopp. Hela familjen går på tå och vågar inte säga ifrån för att behålla lugnet. Hela familjen blir medberoende. När man lever mitt i det känns det normalt.

    3. Normaliseringsprocessen innebär inte att man anser det vara normalt. Verkligen inte! Vad den vill förklara är hur vem som helst kan hamna i en sådan situation eftersom det trappas upp och manipuleras fram. Skulle våldet börja direkt skulle de flesta gå men eftersom det är blandat med så mycket annat, även positivt och att det inte startar på en gång utan det ofta stegras över tid, så är normaliseringsprocessen en förklaringsmodell för detta.

   2. Jag funderar också vad det är som många tjejer faller för hos dessa dryga,testestoron machos som oftast inte har någon som helst självdistans.
    Är det kändisskapet och/eller utseende som lockar.
    Ramberg har ju länge velar visa hur överlägsen han är alla andra människor.
    Jag såg en falsk människa för längesen.

  2. Rasande över att vi betalar den här mannens lön via våra skattepengar.HUR motiverar Dramaten detta? HUR kan de ha en dömd våldsbrottsling i sin ensemble?? Dessutom har han fortsatt sina trakasserier mot sina kollegor på Dramaten fram till dagens datum.(se #metoo)Kommer inte att besöka Dramaten förrän denna avskyvärda våldsverkare fått avsked.

   1. Ja hur i he***tet kan dessa maktens män hålla varandra om ryggen och ändå få sin lön genom skattepengar!!?!!??? Jag kräks då jag en tänker tanken🤮

   2. Det verkar nästan som hela dramaten försvarar varandra. Läste precis Marie Göranzons från 2017. ”Han är inte värre än någon annan”Man blir äcklad!

    1. Jag har sett rubriken att Göranzon försvarar honom, men hittar inte något konkret att hon faktiskt gör det. Hon säger att det finns ett antal män som tillåtits bete sig illa och att han inte är värre än de – men är det ett försvar? Snarare påtalar hon att utöver honom så finns det ytterligare praktsvin.

     Hon kanske kunde ha varit ännu tydligare i sitt fördömande, men det är väl magstarkt att kalla det för försvar. Låter nästan som nån journalist som vill skapa drama.

  3. Blir sååååååå jävla upprörd över hur Josefin behandlades av denna vidriga fula nylle till är han en man eller monster heter visst Örjan Ramberg
   Bura in den jävla karln kasts bort nyckeln han har gjort sitt
   Det räcker ingen ingen bör gå o se denna man på dramaten
   Ingen Ingen det är ett bra sett o visa vad man tycker
   Han kan sitta i sin ensamhet o ruttna

  4. Hur kommer det sig att de upprörda kvinnorna inte kommer ihåg att Dramatens chef under alla dessa år var en kvinna, en kvinna som anser sig vara en feminist o var alltid feministernas stora idol. Ni vet vem. Och Örjan Ramberg fick uppföra presis som han ville tack vare just omgivningens och den ”feministiske” chefens tysta acceptans.

  5. Hej
   Det är inte ditt inlägg jag svarar på,valde det första för att bara skriva.
   Följer inte kändisskvaller,kände inte till förhållandet. Hade hört om ryggproblem,inte om misshandel. Detta är nytt för mig.
   Hur fan är sånt här bara möjligt ? Inte att det finns rövhål,utan att det kan få fortsätta. Vad är det för idioter som skriver lagarna ? Vad är det för idioter som tom sänker en dom till villkorligt ? Vem fan kan fortsätta att ha ett patetiskt bottenskrap med sinnessjuk självbild till odjur anställt ? Hallå dramaten! Jag pissar på er.

   Man,49 år, Skåne

  6. Tänk att den där manierade skit stöveln äntligen får vad han förtjänar;
   ….to swing or not to swing, that is the quiz. O du kommer snart att få svaret…….fan va härligt…..

 2. Jag fattar allvarligt talat inte hur det här samhället, där kvinnor hotas, hatas, misshandlas, våldtas och mördas, och dessutom tystas när vi berättar om alla övergrepp, inte sätter upp detta överst på ALLA agendor. Hur många kvinnor ska behöva dö innan vi plockar bort alla dessa jävla män?

   1. Håller med hur många kvinnor och barn måste mista livet innan svenskt rättsystem reagerar? Dags att uppgraderar våra lagar och få bort alla gamla stofiler som sitter som nämndemän

    1. Ja Anja, lagar behöver skärpas, men mängden gamla stofiler som nämndemän, är ganska få trots allt. Det finns andra farligare nämndemän av olika kön och könslösa som har farliga agendor.

  1. Vad menar du? Det är Josefin som är offret. Hon blev allvarligt misshandlad under lång tid vilket bland annat knäckte hennes rygg och höft och gav henne posttraumatisk stressyndrom. För att dämpa smärtorna skrevs morfin ut i stora mängder vilket till slut ledde till döden en februaridag 2016. Varför gjordes inte mer för att stoppa denna man och för att stötta offret? Hur många fler ska behöva utstå lidande bara för att män mår bra av att visa sin makt mot kvinnor på att destruktivt sätt?
   Vila i frid Josefin ❤️

   1. 2017 var det nog, i februari. Hur som helst, det här måste ut i klartext. Bojkotta Dramaten, häng ut det jävla aset Örjan Ramberg. Stackars hans barn, men rätt måste få vara rätt.

    1. Dramaten uppsättningar måste bojkottas tills Örjan Ramberg är sparkad därifrån. Många kollegor visste och vet vilket svin denna man är, han skall sitta bakom lås och bom.
     Att han får arbeta kvar är en gåta!! 😡

     1. Håller med föregående, bojkotta Dramaten tills Örjan får sluta, fruktansvärt! Mycket konstigt att han inte blev dömd till fängelse i Hovrätten! Josefine var en underbar sångerska, skådespelare! En upplevelse att se Ainbusk Singers i kyrkoruinen i Visby och Marie Nilsson-Linds enmansföreställning sommaren 2018

   1. Kerstin Ekerotj; Begriper inte riktigt hur du tänker kring ÖR:s barn. Du skriver att det inte är synd om hans barn eftersom att det inte är deras fel att han gjort det han har gjort. Om det inte är deras fel så är det väl synd om dem?

 3. Ja fy satan vad jag önskar honom allt ont!
  Dokumentären kom verkligen i rätt tid, det kommer inte att gå honom obemärkt förbi.
  Jag kan inte ta in att han fått härja fritt…jag blir yr av tanken.
  Inte undra på att världen är som den är 💔

 4. Jag tittade precis på dokumentären nu efter att ha läst ditt inlägg. Vad den berörde. Skrämmande att alla höll honom om ryggen. Nej honom hyllar man i Stjärnorna på slottet istället. Vet inte vad jag ska skriva. Känner mig så tagen.

 5. När han var tillsammans med Lena Ohlin, fick hon fly ifrån honom till USA. Han är ökänd för att misshandla sina kvinnor. Kände sorg när jag såg att han blev ihop med Josefin. Nu är han en gammal gubbstrutt som sent om sider förhoppningsvis får strålkastarljuset på sig, dock inte denna gång på Dramatens scen.

 6. Kan tipsa dig Mona och alla läsare om Mia Skäringers show (om det finns biljetter kvar). Hela föreställningen genomsyras av meetoo och hon är totalt skoningslös mot de som förtjänar det. Showen är djupt allvarlig och samtidigt sjukt rolig.

  1. Ja, har hört att den är bra men jag har haft lite svårt för henne då jag inte gillar den där karaktären hon gör med frisör-raggar-bruden. Tycker dock att hon är lysande i Solsidan så jag borde nog ta och boka…

   1. Den karaktären förekommer. Men väldigt många till. Och så berättar hon naket att hon är bipolär. Det visste jag inte. Och jämför hur det är att vara det som medelålders kvinna jämfört med Perbrand som också är bipolär och där svängningar, depressioner, aggressioner, manier etc ses som charmigt. Visst hade han också ett kort förhållande med Josefin förresten.

    1. Ja, jag har hört ”bakvägen” att hon är bipolär vilket ibland har ställt till det för henne yrkesmässigt. Jo, jag har också för mig att J och P hängde ett tag.

  2. Jag läste Mia Skäringers inlägg på instagram igår om just dokumentären om Josefin. Det börjar dyka upp frågor från fler och fler om hennes medverkan med Örjan Ramberg i Solsidan, om hon inte kände till något, om herrarna Herngren inte kände till något, jag menar Hannes Holm och Herngren, hur kan de inte ha pratat om detta?! Hur kan de ha jobbat med honom? Skäringer har ett svar i kommentarerna på flera ställen där hon säger att ”hon inte kände till något, hon bodde inte i sthlm, hon umgicks inte med skådespelare, hon var inte så bredkäftad på den tiden”. Jag blev bara så överraskad av dels det grova våldet och hela tystnadskulturen som möjliggjort det att pågå. En sådan lysande människa, det gör verkligen ont i själen att se dokumentären.

   1. Men alltså, jag fattar inte: var/är Hannes Holm involverad i Solsidan? Å andra sidan, även om han inte är det så borde han ju veta … och varför stod han inte upp för henne? Jättekonstigt.

    1. Om du sett dokumentären Mona så borde du sett att Hannes Holm mycket väl stod upp för Josefin (dock i vilken bredd går ju ifrågasätta) men han fick ju kalla handen av folk när han försökte. Sen tycker jag ju oxå det är konstigt hur Herngren kan ta in Örjan i solsida. Då han jobbat nära med hannes o han borde ju berättat för han/dom. Samt det flesta i branschen borde ju vetat om Örjan då han blev dömd

     1. Jo, jag såg att han stod upp för henne i dokumentären men det var ju därför jag blev förvånad nu när jag fick reda på att Ramberg var med i Solsidan. Kommer ju ihåg det när jag tänker efter. Och du har rätt, ALLA i branschen torde ju ha vetat.

   2. Alltså.. Misshandeln och förföljelsen av Josefin verkar ju ha hållit på under inspelningen av Adam och Eva som Måns Herngren regisserade. Det KAN han inte missat. Fy fan!

   3. Intressant input, men Hannes Holm har inget med Solsidan att göra mig veterligen, men är förvisso kompis med Herngren och oavsett, hur fn. kan man ens tillsätta en roll med en kvinnomisshandlare. Om det stämmer att han gjort dessa hemskheter (och han är, vad jag förstått, dömd för detta, dock namnges han aldrig i dokumentären) skall han inte ha ETT enda jobb inom kultur mer, någonsin. MKT anmärkningsvärt också med denna tystnad kring just denne man, när andra offentliga både synats och fällts. Vad är haken undrar jag, dels att flera andra, till synes starka kvinnor som också råkat ut för honom hållt tyst, men även HUR det är möjligt att han fått jobba kvar i ”sin borg” som om inget nånsin hänt. Obegripligt. Nu måste det bli ett slut på detta ”tysthållandet” Enough now!!

  3. Men Mia jobbar ändå med Örjan i solsidan. Visst det är ju inte hon som rollbesätter men det är ju helt sjukt. Och Herngrenarna är ju polare med Hannes Holm, så bisarrt hur vissa verkar vara helt oantastliga.

   1. Mia var ju väldigt på hugget när Persbrandt skulle läsa Nyårsklockan men det är väldigt tyst nu, märkligt nog, när hon ska jobba med ett riktigt ärkesvin. Men det är klart, man vill inte kacka i eget bo. Fy faan säger jag!

    1. Mia har ju förklarat på instagram att hon inte kände till det och med tanke på hur mycket hon har pratat om andra, liknande händelser så har jag extremt svårt att tro att hon skulle vetat om allt och varit tyst om det.

    2. Mia ska inte jobba med honom. Hon HAR jobbat med honom för x antal år sedan när han hade en liten roll i Solsidan. Läs på hennes Instagram så får du se att hon definitivt tar avstånd ifrån honom och hans beteende.

 7. Må detta skrivas om och hans namm nämnas om och om igen och dras ner i smutsen och där förbli så att vackra Josefin får sin rättmätiga upprättelse som hon är värd.

 8. Fyfan. Jag finner inte ord efter att ha sett dokumentären. Vad är preskriptionstiden på det han bevisligen gjort sig skyldig till?
  Googlar lönkar och hittar hur mycket som helst som visar vilket svin den gamla råttan är och har varit. Nu är det hög tid att ta heder och ära av fanskapet! Fy Fan!

  1. Eller hur? Gubbfan har ju hållit på så här i decennier men ändå kommit undan hela tiden, det är helt ofattbart.

   Nu måste väl ändå Dramaten till slut agera och sparka eländet?

 9. Det kommer att hållas en ljusmanifestation ikväll kl 18.15 utanför Dramaten där Örjan Ramberg spelar. Kom dit och ta med ett ljus! Och sprid detta så att vi kan hedra Josefins minne och protestera mot att våldsamma män fortfarande hålls om ryggen.

  1. Va bra , kommer media uppmärksamma denna ljusmanifestation?, snälla sluta inte förrän de gör det . Skam på alla som vetat o inte gjort något !!

   1. Vet inte just nu då detta kom till min kännedom om den riktiga versionen som hände Fina Sofie Nilsson! Om Media har tagit in om Ljusmanifestationen! Hans nuvarande ca 30 år yngre och Journalist på Expressen och att de rest utomlands! Har bar hunnit läst mest kommentarer på Facebook och nu detta! Och sett Dokumentären, så tragiskt och så ledsamt Tyckte så även då när hon dött, så ofattbart och overkligt, men då var väl den officiella bilden att det var på grund av något med kropps stommen och sjukdom! Att detta vansinne hon utsatts för under så lång tid, det är så sjukt så sjukt! Han kan inte ha någon fortsatt framtid överhuvudtaget!

 10. Jag googlade lite nyss för att hitta mer om vart det här jävla svinet varit och spelat in och när och med vilka, och hittade då ditt inlägg.
  Bra skrivet, den här våldsverkaren ska fan inte stå i rampljuset för annat än sina övergrepp!

   1. Va f-n menar du? Dömd men inte tillräckligt.
    Med anledning av din kommentar skulle man
    kunna tro att du är av samma natur som Ö.

 11. Såg just dokumentären! 😱 Så arg och ledsen! Önskar jag bodde närmre och kunde vara med och sätta stopp för honom! Kräk!

 12. Någon borde slå ihjäl fanskapet som misshandlade Josefin så illa att ryggkotorna krossades. Denna någon borde viga resten av sitt liv till att kräla i skammens smuts och vara familjen till lags tills han själv lägger näsan i vädret. Detta as till människa som istället ägnar sig åt att ljuga för sin omgivning, om sina handlingar, borde låta världen slippa honom.
  1. Berätta och dokumentera ALLTID om du bevittnar en misshandel.
  2. Uppmuntra ALLTID den misshandlade personen att göra polisanmälan. Gör en egen polisanmälan.
  3. Var inte en fegis. Våga stå upp och skydda den utsatta personen. Som Astrid Lindgren alltid sade; – man måste våga göra saker man är rädd för. Annars är man en liten lort.
  Män som slår sönder kvinnor är små skitlortar.

  1. Exakt så, slut på tysthållandet! Om fortsatt tystnadskultur får råda kommer övergreppen och misshandeln få fortsätta. Mkt märkligt kan jag tycka, att andra, till synes starka kvinnor som också råkat ut för denne man, hållt tyst om det. Vad är haken, har han skrämt upp dem så rejält också? Nya tider nu, hoppas de vågar och orkar träda fram nu.

   1. Jag tror att skammen tystar den som utsätts för övergrepp. Det är så svårt att förklara för utomstående att en inte bara lämnade, det blir som att en själv är delaktig i skulden till varför en blev utsatt.

 13. 🤬Fy fn. Vilket äckligt drygt svin! och ful är han inuti och utanpå!
  Så dåligt av Dramaten att behålla honom. Egentligen borde alla bojkotta dramaten under en tid för att få dem att avskeda monstret. Varför anmäldes inte detta monster under Me to?

 14. Tänker att om alla kvinnor bojkottade allt som Örjan Ramberg medverkar i skulle det göra skillnad. Money talks, och som Emil Jensen säger så behövs kulturtanterna för att det ska bli nån kultur överhuvudtaget.
  Kan ingen Stockholmsbaserad kvinna åtminstone ta tag i att fixa flygblad med kort information om Ramberg och dela ut framför Dramaten? Jag som inte läser skvallertidningar öht hade ingen aning om det här.

  1. Fy fan för de aset!! Och dramaten drottningen som säger att han är inte värre än någon annan man. Bind fast kräket på stan så alla kan göra vad dom vill

 15. Stå upp tjejer på med ljus utanför Dramaten ikväll där Örjan spelar.
  Hur är det möjligt att hålla honom om ryggen?
  Marie Göransson hur kan Du försvara honom.
  Och att han får visa sig i Solsidan vilket svek
  av Herngren.
  Stina

   1. Men var det så att hon försvarade honom? Hon sa väl att han inte var värre än andra män på Dramaten. Det kan ju också betyda att även de andra är svin.

 16. Såg dokumentären tidigare idag. Vilket svin!! Hur kan han få jobba vidare till stående ovationer. Ikväll kl 18.15 tände jag ett ljus för Josefin. 💜

 17. Jag har tittat på dokumentären nu. Är så ledsen för fina Josefins skull att hamna i klorna på en så vidrig liten man som måste hävda sig själv genom att misshandla en kvinna både psykiskt och fysiskt. Jag hoppas att media kommer uppmärksamma den här mannens vidrighet. Jag kommer aldrig se en föreställning där Örjan Ramberg ingår i.

 18. Jag blev hånad av poliskvinnan som förhörde mig för 10 år sedan , efter att anmält min dåvarande pojkvänn som misshandlat mig . ” Hur kunde jag älska denna man” ” Hur kunde jag bara låta honom slå mig ?
  Nej ni polisen är de sista jag skulle lita på om det skulle hända mig / en väninna igen . Detta var för 11 år sedan i Malmö . Åtalet lades så klart ner .

  Jag glömmer ALDRIG hur LITEN jag kände mig efter det förhöret. Kvinnojouren gav mig allt stöd jag behövde . Men tyvärr där och då försvann ALL tillit till polisen .

  1. Jag har ungefär samma erfarenhet av polisen. De finns inte till för att hjälpa kvinnor och barn som faller offer för män. Tvärtom. Tyvärr.

  1. Alltså! Vad menar du? Tycker du att det är hennes pappas fel att Örjan misshandlade henne till döds. Jag tror att precis alla i hennes närhet kände vanmakt över det Örjan utsatte henne för.

  2. Skammen ska läggas där den hör hemma: hos förövaren!! ingen annan än Örjan Ramberg ska stå till svars för detta.

 19. Har just sett dokumentären och som jag gråter för Josefin, för mitt 18-åriga jag (min ålder när mitt hittills 32-åriga helvete började) och för alla andra kvinnor, män och barn som av någon annan tvingas in i det helvete psykisk och fysisk misshandel är.

  1. Jag hör dig Wictoria o vet vad du pratar om. Josefin är verkligen inte ensam om denna fruktansvärda upplevelse som bryter ner, förstör o skapar så djupa sår i kropp o själ. För henne dödande.
   Tårarna rinner för henne, mig själv o alla andra drabbade. Ilskan river i mig över monstren till män som beter sig så här medan omgivningen vänder bort blicken.
   Dax att bryta tystnaden o dax att våga se sina medsystrar! Dax att byta hat o tystnad mot kärlek o omtanke om de som behöver det.

 20. Vilken härlig människa Jossan, synd att hon inte fick lysa. Tårar som bara rinner under K special.
  Måtte den sk pojkvännen steglas offentligt efter detta.

 21. Vänd Dramaten ryggen!! Se inga föreställningar där Ramberg medverkar i detta ska bli hans undergång!! Nu vet vi nu handlar vi!!

  1. Så sant den dagen Dramaten märker att intäkterna minskar då får fanskaper gå? Men behövs också ett tryck på Dramaten överhuvudtaget att dom tar itu med arbetsmiljön

 22. Örjan Ramberg var på tapeten i samband med #metoo. Men hans handlingar beskrevs av Marie Göranson, som ”inte värre än andra”. Det är vidrigt att se hur etablissemanget håller varandra om ryggen! Jean Kladd skyddas av ledamöter i Svenska Akademien.
  Min kollega och bäste vän misshandlades av sin make. Han säger att man inte kan förstå att man är kvar i en destruktiv relation om man inte varit där själv.
  Det finns ingen, INTE EN ENDA ursäkt att bortförklara misshandel av en annan människa. Hoppas Dramaten tar sitt förnuft tillfånga och gör sig av med denna livsform.

 23. Det sjuka är – också – att han först ställdes till svars för nya sexuella trakasserier under metoo (en pjäs ställdes in) men sedan fick komma tillbaka igen?! Det är så vidrigt alltsammans att jag inte finner ord.

 24. Märkligt?! Varken Aftonbladet eller Expressen väljer att rapportera om manifestationen?! Var tvungen att skicka ett meddelande till Aftonbladet på deras Insta och fråga. Väldigt tyst?! Otäckt tyst. 😥

  1. DN vågade i alla fall! Jag är inte prenumerant, så jag kunde inte läsa så mycket av artikeln, men det en stor smaskig rubrik.
   Alla borde bojkotta föreställningarna med den här ”stora dramatenskådespelaren”.
   Men vad händer? Marie Göransson går ut och säger att ”han är inte värre än någon annan”. Hemskt är det!

   1. Ja exakt …jag just undrade att den gamle tanten Marie Göranson uttalar sig fan ta henne …hon har klättrat i branschen men det var inte på grund av hennes talang…ni förstår

  2. Jag tycker också att det är konstigt att det inte går att läsa om ljusmanifestationen på varken expressen eller Aftonbladet. Mycket märkligt.

 25. Ett sånt j-a as han är, må han hamna i det helvete han förtjänat! Han verkar ju trots allt trilla av den otroligt lilla pinnen han klamrar kvar på, med sina kladdiga gubbfingrar🤮
  Vidrigt djur den där sÖrjan – uppenbarligen har han i ”konstens” namn förstört många kvinnors liv samtidigt som han förstör konsten!
  Grattis Örjan, du har lyckats med ingenting – looser😵🤧😱

 26. Helt ofattbart att han får vara kvar den där Örjan. Bra med manifestation. Me too- hur kunde han missas? Eller han kommer snart FP känna på det… Och tänker man tex på Greta ( barnet som demonstrerade för miljön) så finns det hopp.

 27. Han borde åtalats och dömas för vållande till annans död. Vilken fruktansvärt vidrig människa! Hur han ens kan sova om natten med hennes död på sitt samvete är en gåta. Har sett dokumentären och blir så fruktansvärt arg på denna orättvisa. Hennes liv blir totalt förstört och han glider runt på landets största teaterscen och gråter ut i ”stjärnorna på slottet” på SVT. Glöm inte alla människor som hållit honom om ryggen i alla år, de är precis lika skyldiga till hennes död!

  Fina Josefin, ikväll tänder jag ljus för dig och lyssnar på din underbara musik. Vi glömmer dig aldrig 🙏🏻🕯✨

 28. Tycker det är så synd på en sån fin tjej att hon fick sätta livet till , för en sån idiot som Örjan Granberg jag har alldrig nånsin gillat han honom hoppas karma går igen och att han får sota för att han är så himla dum i huvudet jäkla dåre hoppas han det han förtjänjänsr

 29. såg att några i tråden tidigare hade skrivit men vill bara instämma, varför är det såååå tyst från media? En kvällstidning skriver två artiklar om en man som blev utbytt i en fotbollsmatch, blev sur och åkte hem. Men att en man har misshandlat en av våra mest folkkära artist så illa att hennes liv blev förstört och själv står kvar på scenen och hyllas är ju fullständigt obegripligt. Att flera hundra kvinnor gick ut med ett ljus…står det inte en rad om.

 30. Kolla in publikhavet på vilken teaterföreställning som helst, ca 75 % är kvinnor……..
  Det borde bli kännbart om alla kvinnor bojkottade allt där Örjan Rambergs namn förekommer och benägenheten att samarbeta med honom torde snabbt avta…….

 31. Jag är chockad över att Ramberg kommit så lindringt undan… Är det mindre allvarligt med fysisk misshandel och i princip att mordhota kvinnor än sexuella trakasserier? I skenet av detta känns det som att Timell och Virtanen bliviti mycket hårdare dömda av media och sina arbetsgivare, trots att bevisläget är svagare och de brott de är misstänkta för mer handlar om väldigt dåligt omdöme än utstuderad ondska. Ramberg har trots sitt allvarliga brott fått stanna kvar i kulturens finrum och fått glänsa i Stjärnorna på slottet. Detta borde väcka eftertanke hos den svenska journalistkåren!

 32. Undrar hur det kommer sig att Mia skäringer tyckte att det var ok att spela mot honom i solsidan?? När ska gemene man börja se igenom henne? Hon är inte bättre än de män som inte agerat och tagit ställning. Efter meeto gör ju ”alla” det. Men om inte man gjorde det före blir det inte trovärdigt.

  1. Bra skrivet! Käns som me too fått många vakna.. Mer klirr på instagram och flera fall granska inte noga… Det finns uppmärksammade fall där hen är anmälnings benägen… Noll förtroende för sånt.. Rensa upp och ta hand om sitt eget innan vi tar hand om andras öden.. Me too käns mer idag som inkomst källa för många.. Mvh ett offer. Men ingen me too kvinna…

  2. Tyvärr gissar jag inte att Mia visste mer än vad vi gjorde om just detta, men vad vet jag. Det ska bli intressant att se hur hon kommer agera kring detta.
   Det som däremot förbryllar mig enormt är att det framkommer tydligt i dokumentären att de i produktionen till filmen Adam och Eva visste vad hon utsattes för. Där var ju Måns Herngren med, men även Felix. Så hur de trots vetskapen om allt detta som Hannes och berättade anlitar Örjan i Solsidan?! Jag förstår ingenting längre. Är det en bransch i sådan brist på skådespelare att man helt enkelt bara slätar över att de beter sig som monster.?
   Nu är det våra skattepengar som går till hans lön på Dramaten och därför bör politikerna kräva att han sparkas, om inte bör skådespelarna där strejka bort honom från scen och visa att de menar allvar med sin #tystnadtagning. Vi medborgare kan fortsätta manifestera och bojkotta dramaten tills han är borta.

  3. Man kan tycka vad man vill om ÖR:s medverkan i Solsidan men kom ihåg att den karaktär han gör där är ju otroligt gubbslubbig. Jag tror nog att den castingen är kritik så god som någon. sannerligen ingen positiv roll!

   1. Hur kunde högsta domstolen omvandla fängelse straffet mot vilkorligt? Det var ju kvinno misshandel av grovsta slag det handlade om!! Hur kund man mörklägga allt detta på Dramaten? Vilken reaktion bemötte dåvarande dramatenchef det hela med? Varför är hela hendelset mörklagd på flera nivåer? Så vidrigt!

 33. Så bra skrivet av dig och så fruktansvärt det som hände och vad han har gjort. Bara en vidrig människa och en psykopat kan leva med det han gjort mot en annan människa, det är vedervärdigt.

 34. Såg dokumtären om Josefin, blir både rädd och ledsen. När man ser hur män i olika positioner utsätter q för våld . Örjan är och förblir en q misshandlare och hoppas han blir avskedad från alla sina uppdrag .Skam att vi har sådana ,som inte straffas med tanke på hur han straffade Josefin. Och den ända hon råka göra var att älska honom från början.HOPPAS SVERIGE GÖR NÅGOT, SKRIV SÄG IFRÅN SÅ DESSA VÄLDSMÄN MÄRKER ATT DET ÄR INTE OK GÖRA SOM ÖRJAN GJORT.

 35. Vilket jävla svin den där Ramberg. Hoppas han gjort sin sista föreställning någonsin. Allt annat vore skandal. Man önskar att någon gjorde likadant med honom. Fy fan vilket äckel.

 36. Sitter och bölar i Stjärnarna på slottet..ingen jävla stjärna, men ett stort kräk. spärra in honom på livstid

 37. Sitter och bölar i Stjärnarna på slottet..ingen jävla stjärna, men ett stort kräk. spärra in honom på livstid

 38. det var fan det vidrigaste jag läst på länge, vilket jävla psykfall han är, bojkotta skiten ur han tills tillomed svt, tv4 och annan jävla skitmedia inte ens tar i han med tång, men känner jag svt och tv4 rätt kommer det säkert massa hyllingsprogram om han!

 39. En fantastisk kvinna och sångerska Josefin!! Nu måste Sverige stoppa den fruktansvärda mördare som utsatte henne och säkert många fler för terror och misshandel. BOJKOTTA dramaten!!! BOJKOTTA allt han gör och har gjort!!! Det måste vara ett stort justitie-brott att hovrätten sänkte hans straff- fruktansvärt. Allt måste granskas!!!

 40. Lugna er. ÖR dödade inte Josefin. Hennes död berodde på förstorat hjärta och feldosering av medicin. Kausaliteten saknar adekvans. Kausalitet finns även i det faktum att hon tog en lång promenad med sin syster samma dag som dog. Och kanske, ledde promenaden till svåra smärtor som fick henne att överdosera. Är det då hennes systers fel?Ska vi leta kausalitet hittar vi den överallt. Det är adekvansen som måste bedömas. Och den är svag i fallet ÖR och JN.

  1. Fast nej, hon överdoserade morfin under många år för att stå ut med smärtan. Och varför hade hon smärta? För att han slog sönder ryggen på henne så jo, indirekt anser jag att han är skyldig.

   1. Som sagt, kausaliteten finns. Men inte adekvansen. Och det är ingen liten sak att påstå att någon, om än indirekt, är ansvarig för någons död. Dessutom är det brottsligt oavsett. Finns ju inte en chans att uppfylla försvarlighetsrekvisiten för att undvika förtalsbrott.

     1. Vad menar du? Att du ska driva enskilt åtal mot dig själv? Eller betala ÖR skadestånd utan tidigare nämnd process?

   2. Merkel.

    Diskussionens argument är inte avsedda för ett förtalsmål eller brottsmål.
    Det vi diskuterar här är vad som kan anses logiskt, troligt och sannolikt dvs sådant som aldrig tas hänsyn till i rättsprocesser men som duger utmärkt när det gäller sunt förnuft.

    JN ska enligt uppgift inlett sina bana med stark medicinering i samband med de skador hon åsamkades av ÖR.
    Denna starka medicinering pekas ut som bidragande till hennes för tidiga död.
    Därmed kan vi med gott samvete peka ut ÖR som bidragande dödsorsak, ty det var ÖRs fel att JN övht hade behov av smärtlindrande starka läkemedel.

    Skulle ÖR vilja driva en förtalsprocess gentemot mig för att jag anser att han bidragit till JNs för tidiga död så bjuder jag på det.
    Han har isf många kvinnor att processa med.

    1. Till att börja med är förtalsmål brottmål.

     Vidare så är hela den hör diskussionen baserad på en sidas historia. Gott så. Filmen är en hyllning av Josefin. Däremot är det obehagligt att filmen insinuerar att det vore klarlagt att ÖR vållat Josefin krossad rygg, osv. I samband med misshandeln så fanns inte de skadorna som hin led av. Det fanns öht inga allvarliga skador dokumenterade som kunde styrkas komma från misshandeln.

     Vi vet faktiskt inte varför Josefin hade de skador hon hade eller varför hon mådde så dåligt psykiskt som hon gjorde. Hennes syster har också genom åren brottats med depressioner (som hon berättat om införts tidningar. Det är ju ingen banbrytande nyhet att psykiska problem ofta är ärftligt och finns i vissa familjer.

     Att ÖR var ett svin när han misshandlade Josefin är otvistligt. Men att dra slutsatsen att han vållat henne skador som ledde till övermedicinering och död 20 år senare är att ta det för långt. Han är dömd för det han gjorde och har avtjänat sitt straff.

     Du skriver om sannolikhet. Det är värt att nämna att bara för att nått är sannolikt så är det långt ifrån att vara säkerställt. Väldigt många utsagor i samma mål är sannolika, t om trots att de står i rak motsats till varandra och bara en kan vara sann. I fallet för handen finns absolut en ett möjligt kausalsamband men som jag redan skrivit, det är adekvansen som saknas.

  2. Ställ tillbaka flaskan i skåpet, ”Merkel”.
   Herr Jagharenärtstorhjärna = orsaken till Josefins ryggskador = orsaken till läkemedelsintag = orsaken till hennes bortgång.
   Vidare, Herr Jagharenärtstorhjärna skyddas av alla som vet och visste genom alla år ett sådant jävla hålihuvudet han per de facto är.
   Till alla er som visste men gjorde noll:
   Brinn i evighet i hav av eld

   1. Filmen insinuerar att skadorna kommer från misshandeln. Men inga sådana skador fanns i samband med rättegången.

    Der var en del skriverier i tidningarna redan då detta inträffade. Det angavs dessutom i domskälen och åberopades som billighetsskäl som talade för villkorlig dom.

    Men jag håller med dig. Om än inte så drastiskt med helevete som påföljd. Många som nu kritiserar ÖR borde agerat tidigare. Det är lätt nu när det är gynnsamt att peka finger. Framförallt illa klingar det med röster från ”tystnad tagning”- gänget. Eller somliga som pler runt med shower där våld och sexuella trakasserier kritiserats. Men då sket de i det eftersom ÖR var långt mer framgångsrik och prestigefull att ha att göra med än en sångfågel från Gotland.

    1. Till Merkel påstår du att ör inte har misshandlat Josefin? Glöm inte bort bandinspelningarna från tfn svararen, dom hotfulla breven den sönderhackade dörren ÖR blev dömd på alla punkter , senare ansåg rätten att ÖR skulle få strafflindring pga att ÖR inte blivit dömd tidigare. Det finns något heter psykisk misshandel också.
     Du är inne på att hellre fria än fälla så är den svenska lagboken uppbyggd. Vad har systrarna Nilssons tidigare depreissioner med ÖR misshandel att göra?
     Du har ingen rätt att svartmåla Josefin Nilsson och glöm inte bort att hon kan faktiskt inte gå i svaromål. Sen kan man undra om Josefin hade velat att dom skulle göra den där dokumentären.

     1. Nej, jag påstår inte att ÖR inte misshandlade JN. Han dömdes för det och medgav också att han slagit henne vid i vart fall ett tillfälle. Du har fel när du påstår att han dömdes på alla punkter. Det stämmer inte. Han friades från några. Oavsett detta, domen har vunnit laga kraft och det finns inget i skuldfrågan som sådan att tillägga.

      Systrarnas Nilssons psykiska besvär är givetvis intressant, eftersom det påstås att Josefin var deprimerad på grund av ÖR behandling av henne, 20 år tidigare. Jag vill bara fästa viss uppmärksamhet att det kan finnas andra skäl än ÖR. Det finns psykisk ohälsa i släkten.

      Jag svartmålar inte Josefin. Inte alls. Jag belyser bara det faktum att detta är hennes historia, och hennes systers historia. Det finns all anledning att se det för just det, inte som en objektiv sanning.

    2. Man kan inte utesluta att JN fick skador i ryggen men man skulle ha gjort en röntgen , gjordes det Merkel? Sen kan man inte mäta de psykiska men JN fick, det är bevisat att ÖR gjorde flera försök att skrämma JN. Du skriver att ÖR har sonat sitt straff? På vilket sätt har han gjort det? Han fick ju villkorligt! Är det så samhället ska bemöta kvinnor som råkar ut för busar? Om du själv råkade ut för samma sak som JN hotbrev och en förstörd dörr m.m vilket straff tycker du gärningsmannen skulle få?

     1. I domen nämns inga ryggskador. Däremot nämns andra skador, men lång ifrån lika allvarliga. Faktum är att det mycket lindriga skador som faktiskt är dokumenterade. Ändå ger domen intrycket av att Josefin faktiskt dokumenterade allt.
      ÖR har sonat sitt straff. Även villkorligt är en påföljd. Du borde kanske ta reda på vad som avses med villkorlig dom. Faktum är att de skador som styrktes i samband med domen, de var rimligt små och skulle inte nå upp till grov misshandel ens med dagens mer skärpta lagstiftning.

      Nu har ÖR dömts och saken är utagerad rättsligt för över 20 år sedan. Att påstå att han ligger bakom Josefins död är barocka gissningar och påståenden. ÖR har precis som alla en rätt att efter avtjänat straff komma tillbaka till samhället. Dessutom ska han slippa att beskyllas för saker som han inte är dömd för, eller för saker det inte finns vare sig bevis eller ens starka indicier. Det är en mänsklig rättighet.

  1. Du verkar riktigt korkad och dum som vanligt tycker du ska skaffa en hobby i stället. Tror att du är en jur student och en man.
   Du kan skriva vad du vill men du vinner ingenting Alla vet redan så släpp det. Bye bye

   Du har inte en chans…….nu fick dom bort han från dramaten och det var skönt för alla som mått dåligt. Rättvisa är skipad och du kan inte göra något ha ha ha

 41. Vilket svin – utgår ifrån att pupliken buar istället för att applådera vid föreställningar tills han får lämna

 42. Men herregud vilket ståhej?
  Vilken djävla sten har ni alla sovit under?
  Detta är ju inga nyheter nånstans.
  Detta är ju landet där vi alla går så säkra i.
  PK-Sverige i ett nötskal där rättsväsendet är ett stort jävla skämt. Övriga världen skrattar ju åt Sverige, jag skäms verkligen att vara svensk.
  Idioter som Örjan ska kastreras och låsas in på livstid men det mina vänner får man absolut inte yppa.
  Det är lika förbjudet som att erkänna att Sverige har misslyckats med imigrationspolitiken, din djävla rasist.

  1. Alltid uppiggande med en annan syn på saken. Jag håller med om allt förutom att skämmas över att vara svensk. Vi har hjärntvättats (indoktrinerats) till att tycka illa om oss själva och våra landsmän. Jag försöker undvika göra eller känna som de vill att vi ska.

 43. Användaren Glio9 skrev en tänkvärd kommentar om Örjan på Flashback:

  ‘Min personliga teori är att det i grunden handlar om synen på män. Kvinnors förakt mot ”svaga män” är urgammalt och den svenska feminismen är mest en ursäkt för att spä på det. ”Starka män” som Ramberg och Persbrandt kommer undan med vad som helst medan ”svaga män” ska föraktas och hängas om de så bara vågar andas i fel riktning. Ingen rödhårig kvinna med ring i näsan skulle säga till den tatuerade muskelmannen på 100 kg att han ”manspreadar” i tunnelbanan. Men mot den tanige revisorn med flint då kan man filma eller käfta. Halvapan Persbrandt lever t.om. ihop med en av våra ledande feminister.’

 44. Har skrivit till SVT om varför man inte nämner hans namn, om det handlar om att skydda honom eller. Har inte fått något svar än.

 45. Är icke den kända ”vänster-feminist- antirasisten –kärlek och tolerans trendkillen” Hynek Pallas dömd för att ha misshandlat sin kvinna? Han omfamnas ju varmt av alla kvinnor i de kulturella finrummen, ledarredaktioner, intellektuella kändisatmosfärer och tv-soffor? En anledning till att män kommer undan med sådant är för att de gömmer sig bakom fina och ”progressiva vänstervärderingar”. Dessa ”excentriska skådespelare”, ”bohemiska regissörer” ”trendiga journalister” och ”coola vänstersnubbar”. En annan sak är att väldigt många kvinnor hjälps åt att tysta ner sådant.

  Om mannen är mäktig och med ”rätt värderingar” är de nästan oberörbara, nästan immuna. Jag förstör icke att tystnaskulturen fortfarande råder som den gör, än idag! Utan Cissi Wallin hade inget hänt. Dessa män sitter tryggt på sina höga hästar. Men för mig är Cissi är feministiskt samuraj. Hon kommer få dem att svettas och framförallt den hycklande kändis och journalistetablissemanget som håller dessa bakom ryggen.
  Utan Cissi skulle vi knappt ha det minsta kännedom. Hynek Pallas bor säkert på Södermalm som alla andra. Feminist på dagen och kvinnomisshandlare på kvällen. Go get em´Cissi!
  Må Guds änglar stryka Josefins vackra år och sjunga milda sånger till henne i himlen.

 46. Det vi alla kan göra är att bojkotta allt som ÖR medverkar i på Dramaten, och sedan gå på allt där han inte medverkar … Då borde ju de höga vederbörande på Dramaten förstå att det inte finns folk som vill se ÖR mer … 👍
  För ett SVIN är vad han är som borde behandlas med samma sk respekt som han behandlade Josefin

 47. ÖR lirar nog inte lika lätt efter dokumentären, men det kan vara så att han dragit in så mycket pengar under den tiden att han inte behöver bry sig så mycket om jobbet ryker.

 48. Dessa slutna politiska kulturinstitutioner där troll rör sig bland kulisserna! De slutna rum, där ingen kommer in eller ut, där ingen kvalitativ utveckling sker utan bara ett endaste potpurri där himmel och jord vänts upp och ner! Egon så stora att ingen vill öppna portarna och visa vad som egentligen vältrar sig där inne, utan valet faller på att tiga, hålla bakom ryggen, likt medbrottslingar. Politiska offer, en ond drake som troligtvis kommer att förintas i denna era!

 49. Kunskap är makt……..läs på om personlighetsstörningar såsom narcissism och psykopati……det finns ett mönster i allt detta. Ta tillbaks kontrollen genom att lära er sätta gränser men det bästa är att lära sig varningssignalerna innan man går in i nya relationer. Läs boken Omgiven av psykopater av Thomas Eriksson…..dom är väldigt charmiga i början…..men sen……de saknar empati….en riktig man eller kvinna håller inte på med vare sig fysisk eller psykisk misshandel….det är bara fegisar som gör!

  1. Åh, ja, läs Thomas Erikssons bok ”Omgiven sv psykopater” ! Kanske en liten present till Marie Göranzon innan hon går i pension, när det nu kommer att ske…

 50. Örjan Ramberg , är skyddad av Dramaten sedan länge . Varför gå dit ?
  Det vi alla kan göra för Josefin ,är att bojkotta allt han deltar i.
  Denna begåvade kvinna är värd att ihågkommas . Hon dog 1 år innan Meetoo ? Hade det skett nu ,hade han fått avgå.Han sitter i TV på bästa sändningstid och gråter och duperar hela Sverige ?
  För våra skattepengar ?
  Det får vara slut på detta nu ,DESSA MÄN SOM ÄR svaga , kräk som slår ihjäl kvinnor på löpande band ska låsas in ,NU.

  1. Jag trodde inte, att sådant skulle vara möjligt här i Sverige. Fy vad hemskt! Att han inte fått sparken??? Man undrar bara! Rättsväsendet borde ses över!

 51. Johannes Brost var den enda som vågade säga sanningen om Ramberg efter att ha blivit slagen på käften av denne våldsfixerade och aggressive ”stjärnan”. Skäms alla ni som inte vågade öppna mun. Ni är många på Dramaten som vet och visste.

  1. Heder till dig underbara Johannes Brost! Som alltid stod emot sådant ❤ han som på bästa sändningstid sa i stjärnorna på slottet ”jag hatar män som slår kvinnor” ”ja, jag blir verkligen skitarg” svarade en varpå johannes svarar: ”ja det blir jag med, varje dag så läser man ju om det” HEDER TILL DIG SOM ÄR MAN O SÄTTER ÅT SÅDANA MÄN!!!!! ❤❤❤

 52. Märkligt att aftonbladet och exp skriver om en manifestation på östermalm? När alla vet att aset örjan jobbar på elverket där manif.är.
  Åsa linderborg som lyckades sänka Benny på stadsteatern är märkligt tyst.och expressen likaså.

 53. Märkligt att aftonbladet och exp skriver om en manifestation på östermalm? När alla vet att aset örjan jobbar på elverket där manif.är.
  Åsa linderborg som lyckades sänka Benny på stadsteatern är märkligt tyst.och expressen likaså.

 54. Alla dessa runt omkring Örjan R som har vetat vad som pågått under alla år. Att tiga är väl att samtycka eller?

 55. Vad är han för jävla människa denne Örjan bojkotta allt allt där han är med
  Hoppas den jäveln mår såååååååå dåligt han bara kan
  Alla kvinnor på dramaten RES ER och visa vad ni tycker !!!!!
  Ni om några kan !!!
  Läs Alexander Karims insändare helt underbart han tar ställning
  Skiter i mindre jobb bara den karln försvinner från dramaten

 56. Hoppas att hans hyresvärd har ryggrad att kasta ut aset från lgh han hyr, men de är väll dramaten som äger den, han kan bo under Västerbron.

 57. Vilken otroligt tragisk historia, en så underbart begåvad kvinna, som dessutom vågade polisanmäla hennes plågoande, o då får han villkorligt trots alla bevis som fanns, var finns rättvisan för Josefin??
  Ö.R är Josefins mördare. Finns inget annat sätt att se på saken.

 58. Bojkotta allt som Örjan Ramberg är delaktiv i på Dramaten hädanefter. Bättre upp, BOJKOTTA DRAMATEN och se till att detta slår hårt tillbaka, mot dem alla!

 59. Blir så illa berörd av män som beter sig som svin mot dom kvinnor som dom lever med.
  Hade ingen aning om detta igår.
  Har varit väldigt arg, förbannad och ledsen att en sådan underbar kvinna som Josefin verkar vara kan bli så knäckt av en idiot till man.

 60. Hoppas han brinner i helvetet. Om det finns någon rakryggad människa som har något ansvar på Dramaten så skulle han bort på en gång. Det är vidrigt.

 61. I stjärnorna på slottet sa han till att han inte ville prata om sina kvinnohistorier Dom som var med fick inte heller ställa frågor om det Hur kommer det sig att han får bestämma vad dom andra skall fråga om Tror mig inte veta att någon nann haft den förmånen

  1. Ja hur kom det sig att han får bestämma. Verkligen en fråga man skulle fundera länge över. Om han kommer undan med vad vi ser facit på, vem är han? Hur många i princip laglösa (står över lagen) finns det i Sverige?

 62. Sjukt att han hålls om ryggen men inte hon. Han har förstört liv. Han är en fulländad psykopat. In med honom bakom lås o bom.

 63. Fuck cancer och Fuck Örjan Ramberg!!! Jag som 53 årig man från Malmö tar avstånd från allt kontrollbehov och förtryck av både män och kvinnor! Vill gärna att lagen skall skärpas mot våld i hemmet och ta den svagares parti till 100% Dramaten skådisen förtjänar inte att kallas man… jag skäms för alla män som inte kan bete sig… vill ändå säga till alla kvinnor, acceptera ingen skit från bajsnödiga machotöntar…ingen människa är värd att nedvärdera sig själv för// Magnus Lindskog/ Malmö (hatar verkligen alla Örjans)

 64. Fy fan för dessa män jag blir så jävla förbannad , förlåt jag skrev fel detta är inte en man utan ett stort jävla svin.
  En riktig man ska behandla sin kvinna med respekt och värna om henne.
  Han skulle gärna få ställa sig framför mig och försöka misshandla mig som han gjorde med Josefin men då hade han slagit någon för sista gången.

 65. En vidrig feg individ. Som misshandlar en. Kvinna. Varför inte använda det gamla öga för. Öga tand mot tand mot Ramberg. Gärna värre

 66. Ja vad lite man vet om dessa (kända!) jävla män som tror sig ha friheter att behandla människor som de vill. Häng upp Örjan Ramberg i tårna och skär av honom händerna så att han inte kan göra något mer i sitt liv. Fast det är ju inte ett nog hårt straff…
  Misshandla honom hårt en gång var femte minut och skär av de ädlare delarna, allt utan bedövning. Sedan skjut honom lite här och var. Låt honom lida så in i helvete.
  Oacceptabelt av Dramaten att han får vara kvar, hur tänker de??

 67. VAD är det för fel på det svenska rättsystemet ? Jag känner stor sorg när jag ser dokumentären om Josefin.
  Det måste bli en förändring, hur kan man arbeta med en sådan person och se honom i ögonen. 😢

 68. Vad är det för feeel på det svenska rättsystemet? Jag känner stor sorg när jag ser dokumentären om Josefin, hur kan man arbeta och se den här mannen i ögonen det förstår jag inte😢 Gabriella

 69. Sparka honom från Dramaten, det är inte första gången han har misshandlat, han är ju farlig och sjuk samt en usel skådis

 70. Har själv blivit misshandlad polisen lade ner efter två dagar. Har fortfarande men efter det. Gärningsmannen kommer ofta undan. Jag skriver mannen för det är nästan alltid män som slår, män som begår övergrepp. Josefin var så levande, med fin utstrålning och berörde mig när hon sjöng, det blev ett sådant tråkigt slut för henne. Mina varma tankar går till hennes familj, vila i frid Josefin.

 71. Tre månaders fängelse omvandlat till villkorlig dom för att ha förstört en annan människas liv. Vidrigt. Jag hoppas honom allt ont.

 72. Jag förstår inte hur man som nämndeman och domare tänker när man ger en person en villkorlig dom när personen i fråga åsamkat en annan människa en fysisk skada som i förlängningen kanske lett till en för tidig död. Jag förstår inte heller hur man som arbetsgivare tycker det är okej att inte sparka personen omgående när man får reda på det. En rättvisa som stillatigande ser på när människor som Ö får leva sitt liv utan större konsekvenser har förlorat begreppet/ideen/tanken om vad rättvisa är.

 73. Brottsoffer har varit bortglömda i rättskedjan medan gärningsmännen varit
  i centrum och omhuldats på ett osunt sätt de senaste 50 åren .

  1. Eftersom straffen blivit längre och hårdare samtidigt som det blivit mindre vård sedan början av 1990-talet så undrar jag vad du menar hände 1969 som ledde till ”omhuldande av gärningsmännen”?

 74. Kan ingen straffa den jäveln ordentligt och samtidigt straffa svenska rättsväsendet hårt och då menar jag hårt

 75. Örjan, ditt satans vedervärdiga äckel. En riktig karl slår aldrig sin kvinna fördärvad som du gjort, Själv är jag sen 22 år gift med en helt underbar tjej, som det tog mej 30 år att hitta, Sann kärlek är att högakta och värna varandra. Vi är båda panktionärer, gamla, sjuka, handikappade, men vi har aldrig älskat varann mer än nu ,Det finaste och dyrbaraste vi har är varann, Hon är Guds bästa gåva till mej, hon är solen på min himmel, Knappt ett gräl under alla år, vi brukar prata om problemen, Kärleken är inget fängelse, jag har haft tjejer förut i mitt liv,dom ville gå, och då fick dom det,Inte ett ont ord En riktig karl måste kunna styra sina känslor och lägga band på sin vrede. Vila i frid vår älskade Josefine Ditt minne och din musik lever för evigt i våra hjärtan!

 76. Helt otroligt att detta har hänt. En skådespelare som skyddas istället för att skydda offret. Josefin Nilsson fick inte den hjälp som hon så väl behövt. Det är så lågt att misshandla en annan människa och i detta fall sin älskade. Fy fan för dig Örjan Ramberg, vilken liten människa du är som misshandlar en kvinna. Skäms på dig och hoppas du får ditt straff. En bojkott mot alla föreställningar du medverkar i vore på sin plats.

   1. Har ni verkligen läst vad Marie Göransson skrev eller sa i sin pod?.. ta och gör det istället för att läsa enbart rubriken!!

 77. Hela lagboken är skriven till fördel för brottslingen , det är högst märkligt att denna Örjan Ramberg fått fortsätta arbeta med både tv och teater uppdrag i synnerhet när han är dömd i domstol för misshandel, att ge honom villkorligt var ett hån mot Josefin.

   1. Jag gav dig svaret i början på mitt inlägg. Och här kommer min fråga till dig vilka signaler tror du det ger till kvinnor som blivit misshandlade när gärningsmannen frias?

    1. De fall där det är bevisat vem gärningsmannen är, så frias gärningsmannen inte. ÖR friades inte av vare sig Tingsrätt eller hovrätt. Han dömdes i båda instanserna.

     Du gav inget svar avseende vad i HRs resonemang du vände dig emot. Är det billighetsskäl som sådana du är emot i största allmänhet? Isf framgick det inte, jag trodde vi diskuterade Josefin och ÖR.

     1. Billighetsskäl det var ett nytt nytt ord. Jag tycker att lagen är tandlös och att ÖR borde fått ett mer kännbart straff. Fängelse. Man ska vara försiktig med vad man skriver på nätet och med din inställning och dina kommentarer till andras inlägg att dom kan åtalas för det dom skriver faller illa, tror inte att du skulle kunna bekosta dom åtalen. Du är inte ÖR försvarars advokat en sådan skulle inte skriva om sin klient på nätet. Det har att göra med god advokatsed. Vidare så vi vet varken du eller jag om JN hade inre skador som kan ha uppmärksammats vid en senare röntgen. Dom fysiska och psykiska skador som kvinnor och män fått efter en misshandel är svåra att mäta och många får traumatiska upplevelser som följer dom livet ut. Att man var biopolär när man blev misshandlad har inget med gärningen att göra.Biopolär är en diagnos. Merkel försök att sätta dig in hur en människa kan må om hon/han blivit utsatt för ett övergrepp, det blir lättare att leva då. Allting är inte svart eller vitt.

     1. Jag har aldrig påstått att jag är eller har varit ÖR:s försvarsadvokat. Jag har aldrig träffat vederbörande. På den tid det begav sig var det, i fallet för handen så var det i TR Tomas Martinsson och i HR Susanne Urwitz. Anledningen till att jag engagerar mig i diskussionen är, likt andra fall, att det måste till saklighet och proportionalitet. Rättsstaten såväl som mänskliga rättigheter måste försvaras – varje dag. Hat och populism får inte segra.

      Låt oss titta på vad vi vet.

      JN misshandlades av ÖR. Misshandeln bestod i ett slag på revbenen/under bröstet. Han har tryckt upp henne mot en vägg. Hon har en skärskada på sin arm, som vare sig hon heller ÖR kan förklara var den kommer ifrån. Det medger båda. Hon säger sig heller inte känt den.
      De båda verkar haft ett minst sagt stormigt förhållande. Hon har slagit sönder tavlor, bord och annat lösöre hemma hos ÖR. Han har i sin tur haft sönder kläder som tillhört henne. Det framgår inte klart huruvida det var han som var ägare av kavajerna eller inte. Han säger att det kan varit så att han gett henne dem och då har ägandet traderats och skadegörelse isf förekommit.

      De skador som nämns i dokumentären, och som jag förstår att folk blir upprörda över och man förstår inte hur ÖR kunde få ett så pass lindrigt straff om påståendena i dokumentären stämmer. Den fullständiga dissonansen mellan skadorna och straffet gjorde att jag läste domen. Då blir bilden en helt annan.
      Det finns inget i domen, i rättsintygen eller i JN:s egen berättelse i samband med rättegångarna att det skulle förekommit sådant våld eller sådana skador som påstås i dokumentären. De är nya påståenden. Från JN eller hennes syster. Inget som kan styrkas. Det är det som gör det hela så fruktansvärt. En person pekas ut att ha slagit en annan sönder och samman. Vederbörande kölhalas i media och hotas till livet. Helt utan bevis.

      Vad det gäller JN:s bipolära diagnos (om den nu stämmer) så har den inte med gärningen att göra. I vart fall inte som ett försvarlighetsskäl. Här håller jag med dig. Det påstås heller inte av någon. När jag nämnde hennes depression, så noterade jag att även hennes syster kämpat med depressioner. Det jag ville få fram var att det är fullt möjligt att hon mått lika dåligt även utan ÖR:s misshandel av henne i slutet av 1990-talet. Därmed kan man inte säga att det är han som fått henne att må dåligt 20-år efter händelsen. Det är något som påstås, i vart fall, insinueras, i dokumentären.
      Vidare håller jag med dig om att man ska vara försiktig med vad man skriver, inte bara på nätet utan alltid. Jag har påpekat att vissa skribenter har gjort sig skyldiga till förtal. Att driva den typen av åtal är inte min sak. Jag kan det överhuvudtaget inte. Jag är inte målsägande. Vidare så faller förtal normalt inte under allmänt åtal. Så i de flesta fall kommer en åklagare inte att väcka talan. Ibland händer det. Däremot så faller olaga hot under allmänt åtal. Det förekommer ganska grova hot i den här tråden. De som har skrivit dessa hot och tycker att det är så natuligt och att de står för det de skrivit tycker jag skall skriva under eget namn och sedan anmäla sig till polisen för vad de gjort. De säger sig stå för sina handlingar. Så anmäl er själva. Det är det enda som kan visa på deras ärlighet. Annars framstår de som ynkliga fegisar som älskar att hata och hota. Jag tycker beteendet är skamligt.

      Noterar fortsatt att du inte svarar på frågan: Vad i hovrättens resonemang är det du vänder dig emot. Är det inte bättre att du bara erkänner att du inte läst domen. Inte vet sakförhållandena rörande vare sig vilken misshandel som JN utsattes för. Du har sett en vinklad tv-film. Du drar långgående slutsatser som inte är baserade på någon som helst saklighet.

    1. Erkänner? Vad är intressant? Det är ju styrkt redan för 20 år sedan. Det förnekar ju inte heller ÖR. Däremot fanns inte inte de skador som lyfts i dokumentären. Det finns ingen adekvans kausalsambandet. Tveksamt om det ens finns ett kausalsamband. Så tunt är det.

     Tro inte allt du ser på TV. Det är dessutom så enkelt att ta reda på. Läs domen.

 78. Jag undrar också hur i helvete en ynkrygg som den här vidriga personen har fått jobba kvar på Dramaten? Det verkar som att de håller varandra på ryggen där. Hovrätten? Vad är det för idioter som får vara där egentligen?
  Personen i fråga får förhoppningsvis sin rätta dom någonstans. Hand för hand….

 79. Det finns inga ord för hur dåligt det svenska rättsystemet fungerar när det gäller våld i nära relationer. Det skall vara mycket hårdare straff, psykisk och fysisk misshandel och på detta omgivningens tystnad😠

 80. Örjan Ramberg, den fega jävulen, som knäckte och slutligen tog livet av den levnadsglada, sprudlande Josefin Nilsson, får fortsätta på Dramaten och avlönas med våra skattepengar!
  Och döms till VILLKORLIG DOM efter att Josefin anmälde honom!
  HUR KAN DETTA VARA MÖJLIGT???
  Må han brinna i helvetet!

 81. Kom igen. Varför allt detta nu? Det är försent. Fina Josefin är borta sedan 3 år. Och att Örjan är en skitstövel det har vart känt i måånga år.
  Lena Olin klarade sig bättre och stack iväg till usa för att undkomma psykopaten.
  Många är med rätta upprörda men frågan är varför så ofta kvinnor faller för dessa svin? Örjan är ju inte ens snygg. Och en högst medioker skådespelare. Ändå fick han kvinnor hur lätt som helst.
  Snälla vänliga försynta män får inga kvinnor.
  Tänk lite på det oxå ni kvinns som nu hatar denne ÖR.

 82. ÖRJAN RAMBERG!!! Ditt fega djävla svin! Skryter om att du varit tillsammans med Sveriges snyggaste tjejer men ändå tar du dig rätten att göra vad du kan för att förnedra en sådan vacker begåvning som Josefin Nilsson en gång var, som med ditt dåliga resonemang då helt plötsligt skulle ha gått från ”snyggast i Sverige” en ”fet grisfarmarfitta”. Hur faan är du du funtad människa! Du skulle förmodligen kissa på dig av rädsla om du konfronterades av en man som stod redo att slå in tänderna i skallen på dig din fula djävla hobgoblin!!! Min gissning, nu när det är ute i etern vilken feg djävla amöba du visat dig vara, är att du inom kort kommer få ditt fula tryne ommöblerat så att du mera liknar en misshandlad orch. Äckliga vidriga djävla odjur. Må du dö sjuklig, ensam, och övergiven i vånda och utdragna plågor. Grrr…

 83. Detta visar ju att det är Extra Viktigt att ni Tjejer inte väljer å bli ihop med en Bad Guy !!! 😭😭😭 Välj hellre Killen som ser lite sämre ut , men som Dyrkar Dig som en Prinsessa , för det är ni Tjejer Värda å få Känna Av ❤❤❤

 84. Önskar att ljusmanifestationer hålls för alla kvinnor som blir utsatta för våld från män. Visa dessa fega kräk som drar omkring i flockar på festivaler och tjafsar och våldtar att det är nog nu. Hur lång ska listan på namn av utsatta bli, Lisa Holm, Tova Moberg, Kim Wall, Elin Krantz, Linda Chen………….

  Varför är f.i. så tysta?

 85. Reagerar på förståsigpåarna som skriver om hur hemskt det är att Ö och andra liknande personer hängs ut på sociala medier utan att vara dömda, eller dömda till absurt låga straff för sina ondsinta handlingar. Det är bristen på domar och bristen på rättvisa som gör att dom hängs ut. När domstolarna inte står för rättvisa utan låter orättvisan styra blir det upp till den vanliga människan att stå för rättvisan på det sätt som han kan. Med ord på Internetsidor. Svårare än så är det inte.

 86. Det är konstigt att varken Ewa elr Tilde Fröling, har kommenterat. Örjans beteende kan ju direkt inte vara en nyhet för dem.
  Dramaten borde sparka honom. Han har redan uppnått sin pensionsålder,så han har all tid att fundera på vad han gjort. Hoppas att ångesten besöker honom dygnet runt.

 87. Milde Gud, jag blir sjuk av allt detta daltande och jåmande med det odjur som slog sönder fina Josefine, Skithögen ska ju nu skyddas och försvaras till varje pris, hans namn får aldrig nämnas, Varför ska det vara så farligt och känsligt att säja sanningen? Fanskapet har ju en gång erkänt men sluppit straff, Han kan inte nu efteråt förneka det han redan erkänt, Villkorligt är inget straff, Fram med det förbannade kräket i ljuset, är han inte karl nog att stå för det han gjort? Han slog stackars Josefin fördärvad men det tog 20 års ofattbart lidande innan hon dog, Det mest utdragna mord jag nånsin hört talas om

 88. Svin hör hemma bland andra svin, alltså svinstian, hoppas att dom kloka svinen äter upp det jävla aset.
  Må du brinna i helvetet o inte på Dramaten

 89. Jag förstår inte. VARFÖR har man inte gått ut med detta tidigare?? Varför har man tigit? Aset ska ju sitta inne forever. Han säger att han inte har orsakat hennes död men det har han ju visst det. Örjan Ramberg ska fällas för mord åt inget annat.

 90. Usch vilket svin han verkar ha varit! Ger en kalla kårar! Verkligen en lägre stående människa än den vanliga medborgaren. Jag hoppas samhället och berörda instutioner reagerar och för diskussionen framåt. Må sådant upptäckas i tid i framtiden och reageras emot starkare!

  Men vidrigt är även alla kommentaren och att personen i fråga ”förtjänar att dö”, ”borde dö i sina egna spyor” och ”brinna i helvetet”. Jag reagerar på att detta språkbruk letar sig nedåt i åldrarna och att samhället verkar förvånad när liknande kommenterar fälls till skolkamrater och liknande. Men det är inte konstigt alls att samhället hårdnat när kommentarer som dessa uppmuntras och sprids som om det är det mest naturliga sättet som helst att kommunicera.
  Jag förstår och delar er frustration, men kan inte samtalet hållas på en nivå där vi åskådare och tilltyckare visar vägen genom att i vart fall uttrycka oss på ett sakligt sätt, där vi som uttrycker vårt missnöje mot ”sviniga” och förkastliga beteenden inte själva reproducerar dem genom vårt förkastliga språkbruk?

  Jag hoppas på en trevligare framtid, där alla tar hand om varandra och ingen utsätter en annan medmänniska för våld eller kränkningar. Jag hoppas ni delar min vision<3

  Ta hand om er alla

 91. Den mannen skulle jag gärna ha ett par ord med i ensamhet….hatar sådana människors attityd till andra….oavsett man eller kvinna!

 92. Spekulativt nonsens. Hon dog av ett förstorat hjärta. Läs obduktionsprotokollet istället för att leka privatdetektiv. Fakta framför känslor, tack. Eller börja jonas på Aftonbladet.

  ”Systern Marie Nilsson Lind berättar att den folkkära artisten gick bort till följd av ett förstorat hjärta, dåliga värden och en missbedömd dos receptbelagd medicin.”

  Det förstorade hjärtat anges som huvudorsak vid obduktionen. Orelaterat till skadorna från misshandeln.

 93. Tänk vad fantastikt att alla kan få uttrycka sin rättmätiga harm och rikta den mot någon som de anser förtjänar det: en kändis. Men det finns hundratusentals misshandlade kvinnor där ute som inte är kändisar eller som det görs dokumentärer om. Det finns många fler som drabbats av sexuella trakasserier och inte jobbar i fancy yrken utan är restauranganställda. hotellanställda, servicepersonal … kort sagt: lågavlönade och i yrken som de flesta ser ner på.

  Vilka var det som kräkte hat när Gudrun Schyman förklarade könsmaktsordningen redan på 90-talet? Vilka var det som förtalade Kvinnojourerna på grund av ett vinklat och partiskt TV-program från samma tid? Varför dyker all den här moraliska upprördheten upp nu och varför riktas den mot enstaka personer?

  Det är så enkelt att spy galla över en kändis eller engagera sig i på ett forum eller i en FB-grupp. Men när ses vi på möten inom partier som kämpat för kvinnors och lågavlönades rättigheter? När ställer ni upp med praktiskt arbete för att faktiskt göra skillnad? Går ni kurser och lär er mer om hur det här funkar på riktigt? Vi vet att det finns orättvisor, vi vill att de ska upphöra nu men om du bara skakar av ilska och skriver hatiska drapor så leder inte det till någon förändring. Ta itu med frågan HUR ska samhället förändras istället!

  Eller klickar ni er bara vidare till nästa sak att bli sådär heligt arg över: något rattfyllo som kört över ett barn, en elev som spottar en lärare i ansiktet, en rik hockeyspelare som fifflar med skatten? I så fall är ni lika skyldiga som de som trakasserar eller utdelar slagen.

 94. Fruktansvärd Psykopat, som är en riktig jävel o tror han kan göra vad han vill, för att han heter Örjan Ramberg.
  Hör definitivt inte hemma bland normala människor.
  Helvetet,svinstian eller arbetsläger i Nordkorea hade passat honom.

 95. Varför nämns inte ens att hon var med om en bilolycka i början 2000-talet där hon ådrog sig skador i nacke och rygg? Hennes syster var med i bilen.

   1. Det är ju helt avgörande för hennes smärtor och problem med nacken. De kom ju från bilolyckan inte från Örjans misshandel.

   2. Jag är mycket ledsen för din skull, Josefin! Jag tycker att du lämnade dina nära och kära och oss (fans) alldelles för tidigt och att du inte hann uppleva mycket. Du hade tur med moder naturen och fick allt. Tyvärr blev du mycket kär i fel man. Kärleken är svår att begripa många gånger! Jag tänker också mycket på dina föräldrar och syskon och deras känslor och tankar på sistone. Jag önskar dem styrka!
    Vila i frid, fina Josefin!

 96. Ser att vissa i media rustar till försvar för Ö. R. Hmm… är det inte konstigt att när KVINNOR behandlas som skit så blir deras upplevelser förminskade och ignorerade, men när MÄN uppför sig som rövhål så är det ”synd om dem” och de förtjänar ”förståelse och sympati”?

  Quid pro quo.

 97. Örjan Ramberg blev en av mina favoritskådespelare inom svensk film,efter att ha sett filmen ”Jack”, baserad på Ulf Lundells bok med samma titel, ( ”Jack”). Har ALLTID gillat Göran Stangerts, som hade huvudrollen i denna fantastiskt underhållande film där HAN verkligen blev min absoluta favoritskådis inom svensk film och sedemera teater. Där , i denna ”galna” film, hittade jag även just Örjan Ramberg, som jag gillade starkt p.g.a. hans skickliga förmåga att ”leva sig in” i sin roll. Men jag måste säga att han idag är en riktig ”JÄVLA SKITSTÖVEL” som indirekt är orsaken till den UNDERBARA Josefin Nilssons död. Örjan Ramberg! Jag tycker att du är en riktigt STOR JÄVLA SKITSTÖVEL, som har orsakat en annan människas öde som ledde till hennes död. Brinn där du hör hemma!

 98. Örjan Ramberg! DU är verkligen en riktigt STOR JÄVLA SKITSTÖVEL: DU är ingen riktig MAN, utan just en , JÄVLA STOR SKITSTÖVEL, med enorma KOMPLEX. Du är över 70 år gammal i dags läge och borde ha ”lite” koll, på ditt forna liv? DU, borde vara medveten om att ,just DU,är den grundläggande orsaken till Josefin Nilssons död! Men DU,är väl så jävla egoistisk, din jävla skit, att du inte begriper det?Brinn där du hör hemma!

 99. Jag har två tonårssöner.Ensamstående. Det är min uppgift att berätta och visa dom hur man är mot varann. Vi s.k ”vuxna” uppfostrar pojkar och tjejer olika. Både pojkar och flickor är lika mycket värda. Jag är inte rädd för män. Vi får sluta hålla på och skapa nånting som inte finns. Jag har blivit våldtagen och vet hur mycket skam och skuld jag kände. Josefin Nilsson storyn är så hemsk för jag tyckte hon var så otroligt bra.Fast vi kan inte bara skylla på män. Vi samverkar ju alla och GER män makt. Alla måste ta sitt eget ansvar ,vare sig vi är kvinna eller man. Vi kan inte hålla på att skylla på män hela tiden. Då måste vi hjälpas åt med våra söner och pojkar då de är små och hjälpa våra döttrar att inte pluta med munnen o se ut som sexobjekt. Vad är det för samhälle vi vill ha. Nä bättra er mammor och pappor. Är så sjukt alltihop.

 100. En stark dokumentär, tårarna rinner och hjärtat gör ont…hur kan man påstå att man älskar någon och samtidigt slå och hota….det är ju att hata…så alla ni, främst män, som säger att ni älskar, det är dags att ni visar det på riktigt i kärleksfulla handlingar där frihet och generositet med värme och tillåtelse lever i nuet i själen, på riktigt.
  Alla vi som ser, förtrycket, våldet, maktförsöken, kontrollen, ägandet över en annan individ…det räcker nu….DET FÅR VARA SLUT NU, PÅ RIKTIGT.

 101. Josefine, metoo säger jag.! Hur många kvinnors psyke ska offras eller t.o.m. slås ihjäl utan rättslig åtgärd. Det finns lagar men dom tillämpas inte, varför.? Det mest kriminella i Sverige är tingsrätt och hovrätt..!!!!
  Du Örjan, det bäst du kan göra är att ödmjukt be om förlåtelse till Josefin och hennes anhöriga. Eller förorena närmsta vattendrag.

 102. Redan på 60-talet uppträdde Ramberg som ett svin. Och det har han fortsatt med.
  Ramberg är sjuk i huvudet. Dags sparka ut den jävla sopan från Dramaten och svartlista fanskapet.

 103. Och nu springer Aro i Rambergs koppel. Så satans sorgligt.
  Och vad är det för fel på Dramaten, deras boss och styrelse? Hur kan man sitta där och bara låten skiten fortsätta?!?!?!? Skam, skäms och FY FAN!!!!!! ALLA SOM ÄR ANSVARIGA MÅÅÅSTE AVGÅ!!! FÖR HELVETE MÄNNISKOR – VISA LITE ÄGGSTOCK!!!!

 104. Vem är Örjan Ramberg?

  Neee kommer inte på det, finns inget att minnas han/hen för.
  Alltså en klen krake som dessutom är feg, ända in i själen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..