Glöm att jag kommer erkänna

I veckan åt jag lunch med LidbyLiving-Malin. Vi har inte setts på ett par veckor då hon har fullt upp med sitt nyinköpta hus på Mallis där hon spenderar halva sin tid.

Här pratar vi inte nån fjösig semesterkåk utan en JÄTTEkåk på typ 1500 kvm. Hennes man är vinhandlare och de ska nu förverkliga en dröm om att producera eget vin. Hela egendomen ska dock snyggas till och då Malin är inredare så har hon en del att ta i tu med.

IMG_5010
Vi började prata om ansiktsvård och det visar sig att Malin aldrig någonsin varit på en ansiktsbehandling. Alltså en vanlig. Jag var helt chockad. Tror inte jag känner någon som aldrig varit med om det. Trots att det bara är 5-6 år sedan som jag började att vårda mitt ansikte med krämer så har jag ändå gått på behandlingar now and then. Jag förklarade för Malin att det är JÄTTEviktigt att man sköter om hyn, i synnerhet under vinterhalvåret. Jag berättade att man kan tillföra huden extra fukt med hjälp av speciella ansiktsbehandlingar.
IMG_5017
”Varför ska det vara nödvändigt?!” frågade hon.

”För att få huden att producera collagen! Ju äldre du blir, desto mindre producerar den och därför kan man hjälpa till. Så slipper du se så torr och tråkig ut!”

Men hon är envis. ”Aldrig i livet … herregud, det räcker ju med att jag har opererat ögonbrynen!”

”Malin för fan, du har inte opererat dina bryn, du har s e m i t a t u e r a t dom och det kommer gå bort om nåt år!”

”Jaja, men du fattar!” Det tog hundra år att övertala henne om att göra tatueringen och den enda anledningen att hon till slut gav vika var för att hon har målat sina bryn varenda dag sedan tonåren och var hyfsat trött på det.

Vi börjar prata om annat. Hon berättar att hon alldeles nyss börjat äta medicin och ska göra det ett tag framöver. Sen skrattar hon högt. ”Alltså, jag måste berätta”  … hon skrattar ännu mer …”ibland har jag ingen koll på om jag ätit medicinen eller inte så jag har varit tvungen att köpa en sån där PENSIONÄRSDOSA  …. kan du fatta! …. du vet, en sån där för sju dagar!” Nu skrattar hon så att hon kiknar. Jag ler lite lagom mycket.

Sen åker jag hem och tittar i min låda … som jag drar ut varje morgon.

IMG_5061
*host* *host*

Jefla tur att hon inte läser bloggen.

 1. Cissi skriver:

  Här är ännu en som aldrig gjort en ansiktsbehandling. 😎 Även om jag hade haft såna pengar att lägga på mig själv (det har jag inte, jag jar tre barn, hähä) så skulle jag aldrig kunna förmå mig att göra det. Så mycket pengar på ”ingenting” (effekten är väl ganska oklar) liksom, när jag skulle kunna få massor med pocketböcker för samma summa. 😄

 2. Sandra skriver:

  Finns snyggare varianter med en veckas rosett som är mindre. Jag har två en svart och en lila som morgon och kväll. Har haft de i typ 15år eller så.. jag är snart 38år ung…

 3. Anna skriver:

  Vad sjukt – jag tänkte på den där dosan bara häromdagen!! Jag undrade om du fortfarande använder den, och det gör du alltså. 🙂

 4. Bea skriver:

  Har oxå pensionärsdosa!

  Mvh

  Pensionär 33 år

 5. Har heller aldrig gjort någon behandling och Extrem(!!) Kletfobi! Här smörjs inte!!
  Sedan måste även duschcreme, shampoo, handtvål ha ”rätt” färg. Annars vänder sig magen! Absolut inte gult.
  Något extremt kanske men väldigt verkligt.
  Har även svårt att sitta och prata med folk som har läppstift eller smörjer händerna. Urk.

  Inser att jag kanske behöver terapi! *host*

  1. Tara skriver:

   Hondjuret – Äntligen någon mer än jag, som inte klarar ”klet”. Tycker det är obehagligt att få/ha salva eller kräm på handflatorna. Tack och lov finns det plasthandskar att tillgå, när man smörjer de gamla – jobbar i hemtjänsten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..