När maken tycker att man är ett weirdo

Det är ju ingen nyhet här inne att jag gillar ordning och reda. I huset är det ett ständigt tjafs … från min sida. Hatar oordning. Dessvärre gör inte de andra lössen i hushållet det så gissa om jag alltid vinner Årets Gnällspik!

Men, utöver mitt alldeles egna badrum … som jag kommer sätta ett kodlås på när jag åker till Bolivia, finns det ett ställe där jag är envåldshärskare.

IMG_7851
Min bil.

Den får inte maken köra. Han får knappt åka med som passagerare. För det ska alltid tuggas eller drickas något. Och då spills det.

IMG_4655
För det är så det går till i hans bil. Jag åkte i den härom dagen och höll på att kräkas så jag tar inga risker. Alla undrar om jag är felvaggad men I don’t care. Min bil, jag bestämmer.
IMG_5001 2
Har ett runt reglage mellan sätena. Problemet är att jag inte kommer åt att göra rent runt den. Det där har stört mig ett tag eftersom det samlas skit där.
IMG_4349
Härom dagen fick jag en snilleblixt. 
IMG_4350
Well, kom inte och säg att jag inte är fiffig?!

Min pappa hade en del skruvade idéer. Bl a fick man inte ha skor på sig i bilen på vintern och när det var regnigt. Man öppnade dörren, satte sig på sidan med fötterna kvar på marken, han tog av en skorna och stoppade dom i bakluckan.

Maken tycker sig se vissa likheter.

Jag förstår inte vad han pratar om.

  1. Jag är inte lika anal vad gäller bilen, men har ALLTID en plastkasse krokad runt växelspaken, att använda som soppåse. Skräp på bilgolvet/-sätena är Big NoNo. Juniorerna är uppfostrade att direkt lägga sitt skräp i påsen, i de fall de råkar äta något i bilen. (Deras far var inte lilka lätt att dressera, just sayin’… 😉 )

    Själv anser jag att det finns platser där man äter, och det finns platser där man åker bil, och de två går inte att förena – annat än möjligen att någon godispåse (obs ej choklad som smälter på sätena) råkar följa med bilens ägare när hon kör långa sträckor ensam och behöver färdkost längs vägen. 😉

  2. Åh herreguuud som jag känner igen mig!! Jag och min sambo (främst min sambo) ber barnen göra exakt så som du skriver, sätta sig i bilen så att vi kan ta av skorna för att sedan sätta dom i bagaget. Dock bör väl nämnas att dom har börjat få åka med skorna nu då dom blivit så stora, värre var det när dom var mindre, då åkte skorna av DIREKT. Skönt att höra att fler gjort så för ibland känner man sig lite galen 😂

  3. Hej!

    Måste tipsa dig om luft på burk, riktigt bra o göra rent med! Och visst man blåser ju bort det men förhoppningsvis landar det någonstans där det är lättare o torka bort! Keep on cleaning… 🙂

  4. Om någon är sugen på en smält kokosprick så har jag en. Den sitter fast i skinnet nedanför växelspaken. Ja, det var jag som lade den där då den inte fick plats i munnen just då – i höstas. Host host ska vårstäda snart 🙂

  5. Jag såg att Dogman har orange hundbajspåsar med knythandtag som du sökte efter till din bil. Hittar du inte så kan jag tala om sidan😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..