När man kanske tagit sig vatten över huvudet

När vi var på Fredriksborg Hotell i helgen så hade dom en jättefin växt i ett fönster, som jag glömde att fota. Den var lila och grön. Jag kan inte ett skit om växter eftersom min starkaste gren inom det området är att jag har svart bälte i att ha hjäl dom.

Både jag och Linus hade svårt att ta blickarna från den magnifika växten och precis när vi skulle åka tog hon mod till sig och frågade om hon kunde få ett skott. Jag var lika snabb och tiggde ett också.

IMG_4958
Vi blev sjukt glada och Linus bestämde att vi skulle ha en tävling sinsemellan. Vem som får den att växa mest. 😅 Jag döpte min till Jessika, och hon döpte sin till Pontus. Ägarna till Fredriksborg. 
IMG_4960
Så nu tänker jag fuska lite och fråga er om hur jag ska göra sen när den har fått rötter. Köpa jord fattar jag, men hur ska den stå?

 1. Lina skriver:

  Jag älskar att din älskade motståndare också kan läsa alla fantastiska råd i kommentarsfältet! Haha #Gameon

 2. Leni skriver:

  B-jord och sen ge näring i vattnet 1 gång i veckan mellan feb-sep. Står gärna ljust, men kan bli bränd om det är mycket stark sol.

 3. Det var ju bra att du visste att den behöver jord! 😂😂😂

 4. Lättskött men den vill ha mycket ljus och vatten!! Får den även lite näring så kan den bli riktigt fin i färgerna. Jag brukar knipsa av lite större blad på den och det verkar den tycka om då den växer åt andra håll o inte bara rakt upp. Om du förstår hur jag menar 🙂 Skott tar jag om det växer en fin gren åt sidan istället för uppåt … lycka till.

 5. Agneta skriver:

  Stopp där! Vattnet ska du naturligtvis hälla i blomkrukan, om du tar det över huvudet kommer naturligtvis blomstackaren att dö. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..