När man kanske tagit sig vatten över huvudet

När vi var på Fredriksborg Hotell i helgen så hade dom en jättefin växt i ett fönster, som jag glömde att fota. Den var lila och grön. Jag kan inte ett skit om växter eftersom min starkaste gren inom det området är att jag har svart bälte i att ha hjäl dom.

Både jag och Linus hade svårt att ta blickarna från den magnifika växten och precis när vi skulle åka tog hon mod till sig och frågade om hon kunde få ett skott. Jag var lika snabb och tiggde ett också.

IMG_4958
Vi blev sjukt glada och Linus bestämde att vi skulle ha en tävling sinsemellan. Vem som får den att växa mest. 😅 Jag döpte min till Jessika, och hon döpte sin till Pontus. Ägarna till Fredriksborg. 
IMG_4960
Så nu tänker jag fuska lite och fråga er om hur jag ska göra sen när den har fått rötter. Köpa jord fattar jag, men hur ska den stå?

 1. Det där är ett palettblad! Superlätt att få att växa! Jag har lyckats… först rötter, sedan vanlig krukjord. Det enda som är lite Bökigt är att den slokar rejält när den blir torr… men den hämtar sig rätt snabbt! Min växte sig så stor så nån gren gick av ( hängde lååång rakt ut…) men då fick jag ju en stickling till och där den gick av blev den finare för där kom många små grenar istället för en lång. Så man kan säkert hålla på och klippa ner den om den blir för stor och då blir den tätare!
  Den blir mer rödbladad om den står ljust och mer grön i mörkare fönster.

 2. Du behöver inte ens vänta på rötter. Bara ner med stjälken i jord och så kommer den att själv rota sig. Jag lovar, har dem i olika färger.
  Sedan nyper du av toppen när den sticker iväg för att den ska buska sig. Prova att ta ett skott i sommar och ha ute, samma växt får annan färg då. Helt sjukt magiskt.
  Ni har valt en idiotsäker blomma som så länge den blir vattnad regelbundet klarar det mesta.

 3. Skaffa en självvattnande kruka! Sen fyller du bara på sällan men mycket. Glömmer du det är det kört på riktigt.

 4. Världens enklaste bara den får vatten, jag brukar sätta skotten i ett glas vatten och när de fått rötter så åker de ner i jorden. Jättelätt👍

 5. Jag är sämst på blommor, hos oss dör dem men i sep förra året köpte jag en stickling (som jag planerade i en kruka, min hade redan rötter) på likadan (palettblad tror jag den heter 🙈) som du nu införskaffat och den växer, först bara på höjden så då nöp jag bort lite blad och satte i vatten så nu börjar blomman växa lite på bredden också.. mkt ljus och vatten funkar för min 😊 ju mera ljus desto mer färggranna blad… lycka till, det ska bli spännande att följa blommans liv 🤭

 6. Heter den inte nässelblomma typ? Min mamma hade alltid såna när jag var liten. Mycket vatten behöver dom.
  Typ en sån där blomma som gamla har😉

 7. Världens enklaste blomma, palettblad heter den. Jag har flera och stoppar ner den i jord direkt utan att stå i vatten först. Växer som ogräs 😉

 8. Hej. På arabiska kallar vi den ”sajadi” , betyder matta. Antagligrn pga mönstret. Svenska palettblad.

  Lycka till!

 9. Gode gud hur ska nu detta sluta?🤦
  Jag föreslår att Universumskan inhandlar en vattenkanna och blomspruta i passande färg, förslagsvis lila, som påminner om blommans färg. Ställ dem synligt på diskbänken, där det stör dig som mest, så kanske du kommer ihåg att vattna Jessika.🤷
  Du har ju liksom döpt den och då kan du inte gärna ha ihjäl den.🙈

 10. Lättskött men den vill ha mycket ljus och vatten!! Får den även lite näring så kan den bli riktigt fin i färgerna. Jag brukar knipsa av lite större blad på den och det verkar den tycka om då den växer åt andra håll o inte bara rakt upp. Om du förstår hur jag menar 🙂 Skott tar jag om det växer en fin gren åt sidan istället för uppåt … lycka till.

 11. B-jord och sen ge näring i vattnet 1 gång i veckan mellan feb-sep. Står gärna ljust, men kan bli bränd om det är mycket stark sol.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..