Vänskap och glasögon

IMG_4592
Igår åkte jag, Tunnelbane-Nettan och X hem till Magdalena för en långbrunch.
img_7687
IMG_4594
Tog den här bilden för att visa Wilmer-Malin hur ett perfekt ägg ser ut. Vår ständiga trätogrej.
IMG_4612
Som jag älskar henne.

Har lovat Jeanette sedan länge att hon skulle få träffa Drago, en av Magdalenas hundar. Jeanette har funderingar på att skaffa en hund nu när VidDinSida får egna lokaler till sommaren. En vakthund men också sällskapshund för henne och våra hemlösa. 

IMG_4598
Magdalena är min absolut mest generösa kompis så när hon grävde fram lite mobilskal ur gömmorna gick Jeanette upp i brygga då hon såg den här …  som hon givetvis fick. Hon älskar nämligen leomönster.
IMG_4600
Under alla år jag har känt Magdalena så har hon aldrig varit i så bra form som hon är nu. Stenhård i kroppen. Jeanette garvade: ”hela din röv är ju fan som min e n a skinka!”
IMG_4607
Mitt mission igår var dock att sno lite glasögon från Magdalena, som jag tänker ta med mig till Bolivia. Nu är det bara två veckor kvar!
IMG_4627
Fick med mig alla dom här som jag tänker hitta matchningar till. Ska bli så kul.

Några timmar senare tackade vi för oss och jag och X drog i väg på lite jobbärenden. Senare på kvällen hade jag en middagsdejt.

IMG_4640
Älskar libanesisk mat men jösses så stora portioner!
IMG_4638
Jag bryr mig ALDRIG om hur jag ser ut på bilder här i bloggen eller på Instagram. Har ingen ”rätt” eller ”fel” sida. Har aldrig filter. What you see is what you get. Men, när ljuset ligger på åt helvitti, DÅ får jag krupp!
IMG_4629
Lotta och Elisabeth. Systrar. Mina kompisar sedan hundra år tillbaka. De senaste 5 åren har alla mina vänner varit extremt viktiga för mig. Som jag skrev på Instagram igår: utan vänner är jag ingenting. I n g e n t i n g.

Idag fredag. Ska iväg på ett långt och viktigt möte med X idag. I morgon ska jag åka till Fredriksborg Hotell med ett par fina vänner. Vi ska bara umgås och må bra i ett dygn. SOM jag ser fram emot det.

 1. Cami skriver:

  Nar jag flyttade till andra sidan jorden sa blev det har med vanner sa himla tydligt, jag hade aren innan flytten fa men valdigt nara vanner. Hjalp vad jag fortfarande kanner mig ensammen har ibland! Den basta vannen jag hade har var otrogen med mitt ex och det gjorde verkligen att jag blev annu mer reserverad med vilka som far traffa mina . Jag har kanske 3-4 vanner har men dom ar inte direkt nara och jag saknar verkligen att kunna ga ut och ata en lunch eller middag och snacka skit, visst har jag kvar mina basta vanner i Sverige och vi pratar sa gott som dagligen men det ar ju tyvarr inte samma sak via internet.

 2. Ulrika skriver:

  Meningen utan vänner är MAN ingenting uppfattas nog på många olika sätt. En del förstår och andra tar det på orden som kan göra ont att läsa. Vänskap är så betydelsefullt och viktigt. Jag tror jag förstår vad du menar och tänker att du menar utan vänner är JAG ingenting. Några följare blir ledsna och jag blir det till viss del också. Jag har vänner, fina vänner men för några år sedan trodde jag att jag hade betydligt fler vänner. Jag har umgåtts mycket, varit social, lyssnat, stöttat, ordnat middagar, presenter, stöttande kollega, chef och arbetsgivare. Jag har gett men också fått mycket. Jag har haft kul och jag har gråtit ut med vänner. För tre år sedan blev jag sjuk i utmattningssyndrom och vänskapen förändrades. Jag blev helt utslagen. Jag sålde mitt jobb, hade en sjuk familjemedlem och min värld var upp och ner. I ett sånt läge prövas vännen och så även jag. Några vänner har jag valt bort och dom även mig. Men vänskapen har verkligen rört runt inne i mig. Min upplevelse är att många lever så stressat, man har inte har tid och ork till att vänskapen förändras och man orkar inte vänta på att jag ska bli frisk och bli den jag varit. Jag har förändrats och så även synsättet på vad vänskap betyder med dess innehåll för mig. Så härligt att läsa om all din vänskap, förstår att den är betydelsefull och för er som har mindre vänskap omkring er önskar jag att det kommer. Har själv funderat på, hur gör man för att skaffa nya vänner när man är mitt i livet, barnen är stora osv? Någon som vill dela med sig av ”tips”.

  1. Det är precis vad som hänt mig också. Snart kommer jag utveckla det lite mer i bloggen. Jag är så sjukt jäkla noga med att vårda vänskapen med mina vänner nu mot tidigare. Förr kunde jag köpa energitjuvar och annat, men hell no att jag gör det idag.

   Det här med att skaffa nya vänner är kanske hur lätt som helst för mig med det liv jag lever: träffar otroligt många människor i sociala sammanhang men om man inte har den möjligheten så blir allt genast mycket svårare. Jag tänker att jag kanske skulle söka mig till grupper inom olika intressen jag har, FB är ju en bra källa för sånt. Har du hört talas om gruppen ”Heja Livet” på FB? Om inte: gå med i den.

   1. M skriver:

    Måste fråga! Vad är en energitjuv för dig? Vill nämligen veta om jag är en sådan ?

    1. Någon som bara kräver och kräver men sällan ger något tillbaka. Någon som egentligen inte är så intresserad av dig, mer av att tömma sina egna problem, eller berätta om sitt fantastiska liv. Någon som inte innerst inne inte alls bryr sig om någon annan än sig själv. D e t är för mig en energitjuv. Jag har en sån, ytligare kompis, som jag inte kan träffa om jag inte mår bra själv för hon suger ur all energi från mig med sina problem. Och problem har alla men just den här människa gör inget åt sin situation, trots att vi alla runt om har varit på henne. Till slut orkar man inte. Vilket jag också har sagt.

     1. M skriver:

      Tack Mona. Då vet jag, så känner jag inte igen mig själv. Skönt.

  1. M skriver:

   Jag förstår dig Ulrika. Jag är i samma sits med vänner. Jag trodde också jag hade fler riktiga vänner än nu.
   När jag blev sjuk(-are) har väldigt få orkat underhålla vår vänskap. jag har alltid ansträngt mig mycket för vänskapen, ställt upp och vara redo och kastat mig iväg så fort någon mår lite dåligt tex. Nu är det sällan ens någon som hälsar på mig, vill ses eller hör av sig.

   Jag orkar(tycker väl inte jag förtjänar bra vänner heller) inte söka nya vänner då jag är så ”svår” att umgås med pga min sjukdom, kan inte stå och gå länge, måste vila och sova på dagen, inte gå på bio, har rullator, inte dansa, orkar ibland inte upp ur sängen osv.
   En del hör inte av sig alls längre, andra hör av sig när de vill ses och har lust men ingen vill anstränga sig för mig. Ingen dyker upp när jag behöver dem. Jag är en glad person trots allt jag går igenom, och jag är en bra vän!
   Jag vet inte hur jag skulle kunna hitta vänner som skulle stå ut med allt bök och krångel med mig. Jag är liksom inte en ”drömvän”.

   1. Men du, vadå inte en ”drömvän”?! Vad är det för något? För mig är det någon som ställer upp och som alltid finns där när man behöver .. och du låter ju synnerligen som en drömvän. Det finns väl annat man kan göra än dansa och gå på bio?! Fan, jag blir verkligen skitledsen när jag läser dina rader. Har väldigt svårt att känna att människor inte skulle ”förtjäna” att ha en vän.

    Dina f d ”vänner” har aldrig varit några riktiga vänner. Som vän ställer man alltid upp även om man får ta hänsyn till sina förutsättningar som vän men man sviker fan inte någon som har det körigt i livet. Punkt.

 3. Jag förstår vad du menar men blev riktigt ledsen av orden ”utan vänner är man ingenting”. Jag är ingenting. Inte frivilligt utan för att jag fortfarande, efter 50 år i livet, fortfarande letar efter en riktig vän. Ja, nu blev det lite deppigt här, sorry för det så här på en fredag och allt när man ska vara skitglad över att det vankas helg. Önskar dig och alla läsare en härlig dag trots gråvädret! 🙂❤️

  1. Åh nej, förlåt. Så jävla taktlöst av mig. Ändrar till ”jag”. ❤️

  1. Malin skriver:

   🙌🏼👭❣️

 4. Malin skriver:

  Tyvärr är det inte alla förunnat med vänner 🙄 jag hoppas fortfarande som 45+ att någon gång få en bästa vän och som skulle fånga mig när jag ”faller”. Men härligt att följa er, blir lite som en vän 🙌🏼 i cyberrymden.

  1. Usch vad ledsen jag blir för din skull. Du får gärna vara min cyberkompis!😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..