Veckans nyheter i badrummet

P1010578
Som jag skrivit i tidigare inlägg så tänker jag försöka hålla mig till svenska märken när det kommer till smink. Av två anledningar: dels för att gynna de svenska företagen och dels för att kvaliteten på svenskt smink ofta är hög. IDUN Minerals ägs av tre bröder och de har tillsammans med sin personal koncentrerat sig på att i möjligaste mån ha 100% veganskt och att det ska vara för människor med mycket känslig hy. De är också godkända av Astma & Allergiförbundet och finns hos flera apotekskedjor. 
P1010590
Att ögonskuggorna är bra är ingen nyhet, dock är dessa färger nyheter för mig. HÄR

Skärmavbild 2019-03-13 kl. 12.02.31
Älskar också att de är inkluderande med deras utbud av foundations. HÄR(Det finns även mineralfoundations.)
P1010584
Deras läppstift och läppglanser har jag använt i flera år nu. HÄR
P1010581
Senaste tillskottet i mitt badrumsskåp är denna ögonbrynspenna som vann året bästa ögonprodukt i kategorin ”Årets Fransar & Bryn” på Daisy Beauty Awards nyligen. HÄR
P1010598
Sist men inte minst av det som är nytt för mig är dessa serum. IDUN är duktiga på det också varför det är lätt att rekommendera. Nu när det är vinter så är mitt ansikte galet torrt varför jag nästan överkonsumerar sådana här produkter. Det enda som hjälper. HÄR

Har ni inte provat IDUNs produkter så tycker jag att ni ska göra det. Talibanen (15 år) och min mamma (72 år) använder b a r a det så det visar ju att det funkar för alla åldrar och hudtyper!

 1. Klant skriver:

  Jag älskar IDUNs koncept och många av deras produkter är väldigt bra. Läppstiften är t ex fantastiska. Men just deras foundation får jag inte att funka för mig (40+, några förstorade porer, yttorr, jobbar i kontorsmiljö). Den lägger sig liksom som en mask ovanpå huden även om jag är rejält återfuktad innan, använder (bra!) primer eller om jag applicerar med fingrar, fuktad svamp eller pensel och oavsett om jag tar lite eller mer. Jag blir galen! Det ÄR ju en bra produkt så vad gör jag för fel? Kan inte du be IDUN själva förklara hur man får den att smälta in i huden?

  1. Jag ska be någon av tjejerna där att svara. Fattar precis vad du menar då jag själv har stora porer, dock hjälper det med bra primer. (…din emailadress..😂😂😂)

  1. Hej,
   Vad roligt att du gillar vårt koncept, självklart vill vi hjälpa dig att få det att funka med din foundation.

   I IDUNs sortiment finns 3 st foundation och 1 färgad dagcreme. Eftersom det inte framgår tänker jag att jag skriver en kort förklaring av varje sort där jag förklarar vilken av våra foundations som passar vilken hudtyp samt hur den appliceras då jag misstänker att det är valet av fiormula eller verktyg som gör att det inte fungerar. Vill du har mer info har vi en chatt på vår hemsida idunminerals.se där vi gärna hjälper dig med mer utförliga tips.

   Alla IDUNs foundations är 100% veganska, parfymfria och dermatologiskt testade.

   Puderfoundation:
   100% högrenade mineraler, rekommenderad av Astma&Allergiförbundet och det bästa valet för den med allra känsligast hud, rosacea/acne/eksem. Använd med en kabukiborste och se till att arbeta in produkten väl i först själva borsten och massera sedan in den med cirkulerande rörelser i huden, då får pudret en krämig känsla. Vill man kan man även spraya en fuktmist över den.

   Norrsken:
   Flytande foundation som ger lätt täckning och lyster. Fuktgivande. Passar torr/glåmig/mogen hy eller den som vill ha lätt täckning. Applicera med vår liquid foundation brush eller en makeup sponge.

   Nordic Veil:
   Flytande foundation som ger hög täckning och matt finish. För den som vill täcka mycket men ändå ha en lätt känsla på huden. Applicera med vår liquid foundation brush eller en makeup sponge.

   Tinted Day Cream Len:
   Färgad dagcreme som återfuktar och jämnar ut hudtonen. För den som vill ha ett naturligt resultat. Applcieras med händerna.

   Hoppas detta besvarar din fråga, annars hoppas vi höra av dig i vår kundservice-chatt! 🙂
   Bästa hälsningar från Team IDUN Minerals!

   1. Till Mona: tack! Skönt att du förstår vad jag menar. Primer är guld… det är därför jag blir så paff när inte ens massor av fukt och primers funkar.

    Till IDUNs representant:

    Hej, nej det besvarade inte min fråga: ”hur man får den att smälta in i huden?” och i ärlighetens namn – jag orkar inte gå in på er chat för att ta reda på hur jag skall få era produkter att funka. Det borde kunna kommuniceras enkelt och tydligt utan särskilt stor ansträngning ifrån kundens sida.

    Ledsen om det här låter surt men jag blir faktiskt ganska tjurig när jag ger en produkt the benefit of doubt istället för att utgå ifrån att den helt enkelt inte är särskilt bra och gör en tydlig beskrivning av problemet men ändå bara får svar i form av en beskrivning av vilka produkter ni säljer, även om det var väldigt trevligt formulerat.

    Om det är så att olika produkter kräver olika typer av applikation för att smälta in i huden istället för att lägga sig ovanpå så kunde ni väl bara beskrivit de olika metoderna, istället för att copy/pasta in en beskrivning av vilka produkter ni säljer?

    och visst, jag vände mig till er via en blogg snarare än er egen hemsida, men om ni använder sociala medier som marknadsföringskanal så kan det ju inte komma som en överraskning att det inte är envägskommunikation som gäller.

    mvh
    Häxan surklant.

    1. Hm, det kan ju helt enkelt vara så att just den produkten inte alls passar dig. Vilka andra märken har du provat? Eftersom jag också har grova porer har jag ofta problem med just foundations.

     1. Urk, nu ser jag att jag i min surhet var orättvis i min beskrivning av deras svar – det fanns ju faktiskt beskrivningar av applikationstekniker – sorry för det. Dock avviker inte min egen applikation ifrån de metoder som beskrivs så det löser inte problemet. Troligtvis är det som du säger att produkterna helt enkelt inte passar för mig/min hudtyp.

      Men för att besvara din fråga – andra märken jag använder (för foundation) där jag inte upplever samma problem är Helena Rubinstein (color clone), Chanel (minns inte namnet men den har dewy finish) och Estee lauder (double wear). Överhuvudtaget tror jag att vi med lite äldre hud har mycket att vinna på att släppa det matta idealet (eller så är det bara jag) eftersom produkter med en mer ”dewy” finish tenderar att kamouflera mer när de reflekterar ljus. Ett mer budgetvänligt alternativ som håller förvånansvärt hög kvalitet och faktiskt mäter sig med proffsmärken är Lumene. För färgad dagcreme med lite täckning och mycket lyster älskar jag Laura Merciers tinted moisturizer.

      Sedan beror det ju lite på hur återfuktad man är och om man använt primer eller inte – clarins beauty flash balm är ju grym, men jag är sugen på att testa YSL’s nya också…

      Vad använder du själv? Du har ju ofta väldigt fin finish på din hy på bilder där man inte ser porerna, men det kanske är filter? Det jag önskar mig i en foundation är väl egentligen just det – ett filter som gör mig lite snyggare i huden än vad jag vanligtvis är. Jag har inte särskilt mycket hudproblem och tar väl hand om mig så det borde ju inte vara så svårt men det känns lite som jakten på den heliga graalen (minus Harrison Ford).

      lite mindre sur
      /Häxan surklant.

 2. Karin skriver:

  Tittar jag på Astma och allergiförbundets hemsida ser det ut att bara vara en av deras produkter som är rekommenderad? Jag använder 100% veganskt och undrar om du bara tycker det är viktigt vid val av vissa produkter. Om jag minns rätt är det inte avgörande vid val av schampo och där inte heller om det är svenskt eller ej. Inget personlig men jag blir lätt skeptisk när det är såna varierande hyllningar och det ena märket efter det andra (dessutom från ngn som väl sagt dig inte använda smink) och ibland för att det är svenskt/veganskt/valfritt annat och ibland är det inte alls en faktor. Bra att det kommer mer och mer veganskt och cruelty free.

 3. Anna skriver:

  Förlåt om det här är en dum fråga men vad behöver du ögonbrynspenna till när du semitatuerade ögonbrynen?

  1. För att längst fram vid näsroten så försvinner semitatueringen efter tag på mig. (Har ju i ungdomen lyckats plocka brynen så mycket att det fattas en hel centimeter på dom. Är alltså helt ”naken” där.) Detta beror på att jag är så fet kring ögonbrynen och istället för att åka tillbaka till Jenna var sjätte månad … typ, så använder jag brynpenna längst ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..