Osannolik vänskap

Som ni gamla läsare vet så sålde vi ju vårt hus för ganska exakt ett år sedan. Det märkliga som hände efter det var att vi blev goda vänner med köparna, Anna och James. Efter många år i England flyttade de till Stockholm men hann inte bo i innerstan särskilt länge innan Anna blev gravid med deras tredje barn. De insåg att de nog borde bo i hus i stället … and here we are.

Vi träffas/hörs varje vecka och tycker mycket om varandra. Samma humor. Samma gnälliga män.

För en timme sen fick jag ett sms.

Skärmavbild 2019-03-12 kl. 20.41.29
Tidigare i kväll kom hennes svärföräldrar från England så det kanske inte var jätteoptimalt med strömavbrott mitt i middagslagandet. Det 78:e på en månad. Typ. Just nu tokrenoverar dom källaren och har hantverkare med maskiner som drar mycket el.

Jag sätter mig i bilen och plockar upp henne. Vi åker ner till vår stora Dyr-ICA men de hade inga med så höga ampere. Klockan är 20.00 och Bauhaus och liknande är tokstängt. Åker vidare till annan kvällsöppen livsaffär … men inget där heller. Ringer Mats och Carina/Calou och han tror att han har. Sladdar förbi men nä. 35 ampere är en fysisk större propp. Ringer runt lite fler men ingen har. 

IMG_4563
DÅ kommer idioten (läs:jag) på att Tandläkar-Toves sambo är elektriker. Dessutom bor dom en spottloska ifrån Anna. Ringer honom och självklart har han! 
IMG_4565
Mycket nöjd husägare … som kan åka hem och fortsätta att göra hemmagjord pizza.

Well, då fick man ju en tisdagskväll att gå i alla fall!

  1. j skriver:

    Vad snällt gjort av dig..!
    Ibland är det bra med kontakter, folk man känner lite eller mer, när man behöver något, ringa runt lite så vips ordnar sig saken!
    Så funkar det där jag bor också, ute på landsbygden..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..