En kväll med Lyko

Det är nog få människor som inte har koll på att Lyko.se är en skönhetsbutik på nätet. Eller ja, det började så. Jag har varit nätkund hos dom länge och handlar även i deras fysiska butik i Mall of Scandinavia. Igår var jag på invigning i deras alldeles nya Lyko Concept Skin, en skönhetsklinik på Birger Jarlsgatan, mitt i Stockholm city. 

Img 4113.jpg
Först hämtade jag upp Linus och Belle. Linus, eller Lina som hon heter för övriga världen, har varit L’Oréals officiella svenska make up-artist i några år (fram tills i år då de tog bort den tjänsten). De senaste sex åren har varit på salong några dagar i månaden och NU kommer ni kunna hitta henne på Lyko Concept Skin en dag i veckan!
IMG_9017-768x512
Utöver sjukt duktig på make up så är hon en bryn-guru. De som inte vågar sig på att tatuera sina ögonbryn går till henne.
L2120423-768x1000
Hon har ett alldeles eget rum i Lykos superfina lokaler så jag kan varmt rekommendera er att besöka henne om ni vill lära er hur man får snygga bryn.
Skärmavbild 2019-03-07 kl. 21.17.17

HÄR kan ni boka tid!

07032019-img_9502
Tillbaka till igår! Lokalerna är fantastiska!
Img 4110.jpg
0U0A1455-768x512
Img 4221.jpg
07032019-img_9505

Img 4121.jpg
Img 4122.jpg

Img 4125.jpg

Img 4124.jpg
Img 4123.jpg
Det bjöds på grönt på korsen och tvärsen.
Img 4127.jpg
En trappa ner från själva butiken finns det ett antal behandlingsrum och igår bjöds det på flera olika behandlingar.
IMG_4187
Img 4146.jpg
Min kompis Lena var där och utförde ansiktsscanning. Hon är ju ansvarig för Skin Ceuticals i Sverige. Världens i särklass bästa hudvårdsprodukter. Dyrt men galet, galet bra. 

Lena tjatar JÄMT på mig om att jag måste ha solskydd. Att man måste ha det året om. Jag använder alltid dagkräm med ”inbyggt” solskydd och igår gjorde vi en rolig test. Jag visste att hon skulle vara där så jag kom dit utan en endast produkt i ansikten. Hon gav mig lite ansiktskräm med solskydd … och så kollade vi hur det såg ut i scanningen.

IMG_4173
Här kan man uppenbarligen konstatera vilket skydd det har! Jag har alltså smort in näsan med VIT hudkräm innehållande SPF30 och så här bra skyddar det! Helt sjukt.
07032019-img_9518
Vägg i vägg med Lena satt Kornelia som jobbar med norska hudvårdsmärket Elixir, ett jättebra märke. För 3,5 år sedan var jag hos Jenny på ArtFace (hon säljer Elixir) och gjorde en ansiktsscanning.
IMG_8312
Den här bilden har jag visat hundra gånger här i bloggen. Jag bajsade ner mig när jag såg den första gången. Konsekvenserna av mitt extrema solande från det att jag var ung tonåring fram till för 3,5 år sen. För, från och med den dagen så har jag inte visat mitt tryne i solen. Helvitti så deprimerad jag blev när jag såg det här. Ett år senare gjorde jag en ny scanning och då såg det lite, lite bättre.
Img 4148.jpg
Igår var jag alltså tvungen att se om min avhållsamhet och hudvårdsbehandlingar har hjälpt till lite.
Img 4150.jpg
IMG_4158
IMG_4169
… och se där ja, bilden till höger är alltså gårdagens.
IMG_4170 2
Mitt kämpande och avhållsamhet har med andra ord hjälpt!  Är inte alls lika pigmenterad. Nu ska jag fortsätta och kolla om ett år igen. Det är ju sådana där mörka pigment som flyter upp och blir synliga ju äldre man blir. Bläääk. 
IMG_4189
… och som vanligt träffar man på människor man tycker om. En lätt utarbetad Kicki som är mitt i deadline av två tidningar … och en resa till skönhetsmässan i Bologna nästa vecka. I maj åker vi till Paris tillsammans. Som jag längtar!
Img 4137.jpg
Tre gravida bönor: Krizz, som jobbar på Lyko, Belle och Elin (skönhetsskribent).
Img 4134.jpg
Linus och make up artist-kollegan Dominika … som hade en blingtröja to die for!
IMG_4307
Skönhetsjournalisten Agneta Elmegård var så klart där.
IMG_4309
Jag hade min proffskamera med mig, som jag inte kan så bra … och Agneta, som har en likadan … skulle lära mig hur man tar en selfie med kamerans utvikbara skärm. Det gick sådär!
Img 4232.jpg
Man fick som sagt prova olika behandlingar och jag gick in till läkaren Susanne. Hon äger Sagakliniken på Lidingö men kommer jobba en dag i veckan hos Lyko. 
Img 4241.jpg
Det visade sig att Susanne är samma läkare som Jenny på ArtFace har kopplat till sin klinik. Jenny är ju sjuksköterska men varje klinik som är seriös, har en läkare kopplad till sig. När hon berättade det så tvekade jag inte en sekund. Susanne utför en behandling som heter ”Profhilo”. Man tillför huden en hög dos hyaluronsyra. Ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga.

”50 procent av kroppens totala mängd hyaluronsyra återfinns i huden, främst i hudens djupare lager. HA är ansvarig för att upprätthålla fuktbalansen i huden på en lämplig nivå, en av komponenterna som främjar cellförnyelsen.”

Img 4253.jpg
Susanne ritade ut de ställen hon skulle sticka mig på.
Img 4256.jpg
Img 4289.jpg
Det sticker lite men gör inte alls ont. När jag kommer hem från Bolivia ska jag göra ytterligare en behandling.

Nu är det ju så att jag inte sticker under stol med att jag är en ytlig jefel. ”Vaknade sent” i livet när det kommer till hudvård och önskar att jag hade börjat i tidig 20-års ålder. Nu testar jag allt som verkar bra och som hjälper till att öka kollagenproduktionen så att jag kan få behålla elasticiteten så länge det går!

IMG_4199
Som avslutning på en kalaskväll fick alla bl a varsitt presentkort. SOM jag kommer utnyttja det!

Tack Vass PR och Lyko, det var ett superevent!

HÄR kan ni läsa mer om utbudet på kliniken!

LOADING..