Ni som kan bilar … orkar inte titta i manualen

Jag vill veta om det är jag som är dum i huvudet eller om det är tillverkaren som tänkt fel. 

IMG_2591
I min bil har jag en knapp jag kan aktivera när det är halt väglag. Som synes ovan så har jag alltså aktiverat väggreppskontrollen, right?! Borde det inte stå ”ON”?
IMG_2589
…och hur kommer det sig då att den organgea symbolen till vänster här visar på ”OFF”?

Jag fattar ingenting.

 1. Emelie skriver:

  Alla bilar med antisladd har det förinställt att systemet är aktivt. Kan också blinka eller lysa när systemet jobbar (tex när man faktiskt känner att hjulen inte får fäste) När symbolen i displayen lyser med fast sken är det pga av som du beskriver att du har stängt av det med knappen eller att det föreligger ett fel. På det flesta bilar funkar det så att vill du ha systemet avstängt måste du stänga av det varje gång du startar bilen (inte proffs på mini). Men för att sammanfatta låt bli knappen och ha systemet aktivt🚗😘😘

 2. Hej!
  Tack på knappen så att symbolen inte visas, då är den on. Men det står inte, visas endast som en symbol när den är off.

  Med vänlig hälsning, Viktoria

 3. Och nu ska jag, som sålt min gamla japanare för några år sen säga, att oavsett hur gammal och omodern den var, så hade jag alltid antisladden inkopplad. Varför hade jag ingen aning om, men vid några tillfällen då det var halt, snöigt och uppfarbacke satte den liksom igång… Det var ju mer än jag visste, men herregud alltså, vad det funkade. Jag vet ju det, eftersom jag kom hem till min parkering. Numera är det så jäkla mycket teknik och annat bra-att-ha i bilarna, så skulle jag sätta mig i en helt ny bil numera skulle jag inte veta vilken knapp jag skulle trycka på. Så därför har jag numera ett seniorbusskort – åker omkring i hela länet för endast en hundring per månad. Behöver varken tänka på antisladd eller annat tekniskt skit. Inte heller däckbyte, fylla på en massa konstigt i en massa konstiga hål där i motorrummet, inte skotta loss bilen, inte skrapa rutorna, inte ringa sonen då batteriet tagit slut…men heller aldrig kunna göra de där spontanutflykterna. Det tog sin tid innan jag vande mig att vara utan bil, men numera har jag accepterat att var tid har sitt.

 4. Lisa skriver:

  Hej Mona!
  Har en fråga som inte alls hör till inlägget ovan, men vet inte riktigt var jag ska ställa den😊
  Går Du fortfarande till samma tjej på Lidingö och hör Dina fransar? Kunde inte hitta henne på deras hemsida. Skulle behöva en seriös rekommendation från någon ( Dig😉) som gjort fransförlängning flera år. Gärna norr om Sthlm! Stort tack på förhand!
  Kram L

  1. Halloj! Japp, det gör jag: Linda på ChicClinic! Kolla Instagram. Hon är sjukt bra. Och noggrann. Hon äger salongen så det är superskumt att du inte kunde hitta henne. Om du trycker på Boka så kommer hon upp!

   1. Lisa skriver:

    Tusen tack för snabbt svar!🙏 jaha!! Ska genast kolla igen! Kanske var på helt fel ställe 😆🤪

 5. Snigel skriver:

  Nej, nej, nej, nu har du stängt av antisladd/ antispinnfunktionen. Det ska du inte göra. Antispinn/ antisladd ska ALLTID vara på.

  Enda gången jag slår av min är när jag kört fast i djup snö (t ex väldigt oskottad gård, dikeskörning eller plogkarm) och måste ”gunga” loss bilen, som man lärde sig att göra när jag var ung och tog körkort med bakhjulsdriven Volvo Amazon. Det går inte att göra med antisladd, som gör att hjulen slutar snurra så fort de slirar minsta lilla. Och så fort jag är loss, slår jag på antispinn igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..