.FÄRG

Igår var jag på en pressvisning hos det svenska sminkföretaget .FÄRG. Jag går inte jätteofta på sånt och har nyligen bestämt mig för att jag bara tänker hålla mig till svenska sminkmärken och .FÄRG är min nya favorit. Men, ska nog på en gång erkänna att läppstift från andra icke-svenska märken kommer bli svårt att undvika då jag är en läppstiftstorsk av rang. Får vänja mig av sakta! Både IDUN, Palina, Linda Hallberg Cosmetics och .FÄRG är antingen 100% veganska märken, eller har många produkter i deras sortiment som är det.  

IMG_3977
Jag känner en galet stor ödmjukhet för svenska entreprenörer och då i synnerhet kvinnor. Birgitta startade märket 1996 och är en av pionjärerna, om inte den första, när det kommer till multifunktionella produkter. .Färg’s grejer kan man blanda hur som helst. Förresten, titta på bilden ovan. Det är en man. Otroligt vacker. Den bilden är för övrigt tagen innan Birgitta under 2018 bestämde sig för att alla deras produktbilder ska vara oretuscherade i den mening att det enda de gör är att beskära bilderna eller ljussätta dom så att färgerna återspeglar verkligheten. 
IMG_3978
Tittar man närmare på dessa exempel så ser man alla ”skavanker”. Jag föredrar det här då det är närmare sanningen och det gör att det för mig som konsument är lättare att välja färger ur deras sortiment och samtidigt få ett hum om hur produkterna ser ut på ett ansikte utan att man blir förvillad av retuschade bilder.
IMG_3966
Det bjöds på vegetarisk lunch.
IMG_3968
… och supergoda veganska semlor!
IMG_3995
Självklart var den här bönan på plats … med munnen full av glutenfri semla, haha!
IMG_3973
.FÄRGs grundare Birgitta och Linnea Öst. En ny och en gammal favorit. 
IMG_3980
Birgitta gick igenom sortimentet. Hon är mycket för att inkludera, vilket få sminkmärken är. 
IMG_3982
Det här är en typisk grej för Birgitta. Alla som har koll på smink vet att ALLA tillverkare i branschen kallar sina nudeprodukter för just bara ”nude”. Birgitta har stört sig som fasen på det och tagit fram det här: light nude, medium nude och dark nude. För det är ju precis så det är: vi har olika nyanser av våra hudfärger. Önskar att fler kunde gå i samma fotspår.
IMG_3981
Förra gången jag var där, på sminkkurs genom Daisy Beauty,  köpte jag en rougefärg som jag aldrig hade köpt om inte en kunnig make up-artist hade övertalat mig. Jag insåg då att man borde ta hjälp lite oftare och inte alltid gå på det man själv tror passar en bäst.
IMG_3984
Jag köpte även några läppennor senaste gången och jösses vad jag då inte visste att man kan använda dom som läppstift och inte alls bara som kontur. Det sitter som BERG så dessa har jag använt massor de senaste veckorna.
IMG_3986
Här är en av anledningarna till presslunchen. Deras ögonbrynspenna. Superfin udd med en borste i andra änden. 
IMG_3987
… och här var den stora nyheten. Vattenfast mascara. Jag kör ju fransförlängning så den här får talibanen testa åt mig. Hon käkar mascaror så det ska bli intressant att höra vad hon tycker!
IMG_3988
För att visa hur vattenfast den var fick Linnea ”äran” att slänga ett glas vatten i ansiktet på Bigge.
IMG_3991
Hon blev sjöblöt men, mascaran satt fast!
IMG_3975
Älskar för övrigt att hon matchar sitt varumärke …
IMG_4001
Agneta Elmegård, skönhetsjournalisten, var så klart på plats. Hon, jag och Linnea har likadana kameror men jag och Linnea är inte så duktiga på dom så Agneta gav oss en snabbkurs. Jag tog upp mobilen för att fota och Linnea utbrister: ”alltså, vänta, måste dölja min dubbelhaka!”
IMG_3999
Både jag och Linnea kunde dock konstatera att vi nog behöver en mer fördjupande kurs i vår kamerahantering. 
IMG_4010
Efter lunchen fick vi gå upp i butiken (Karlavägen 53) och där fick vi hjälp med att plocka fram de exakta färger som passade var och en av oss bäst. 
IMG_4005
IMG_4004
Jag bara väntar på att den här paletten ska komma ut till försäljning. Då ska jag be Birgitta om hjälp att plocka ut färger som passar mig.
IMG_4008
Make up-artisten Anja, som jobbat för Birgitta i hundra år och som var den som sminkade mig förra gången, hjälpte mig med färg på läppstift, brynpenna och foundation.
IMG_4019
IMG_4016
IMG_4015
Kom hem med två färger jag absolut aldrig hade valt på egen hand men som jag verkligen gillade när jag testade.
IMG_4025
IMG_4027
Ovan två bilder är färgen ”Bordeaux”. Snygg som attan.
IMG_4031
Och det här är ”Amsterdam”. Lite åt det orangea hållet. Skulle ALDRIG ha valt den själv men oj som jag gillar den!
IMG_4028
HÄR hittar ni större delen av .FÄRGs utbud.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..