Me and my precious

Alla som känner mig vet hur jäkla picky jag är med min bil. Det är knappt att jag låter maken andas i den. Eventuell dålig andedräkt skulle kunna sätta sig i bilsätet.

Nä, kanske inte så allvarligt men, jag är väldigt … ähum … noga med den. Mår på riktigt dåligt om den är smutsig. Bilen är så kallat helfolierad, alltså helt tejpad med orange/svart folie. Det betyder att man måste handtvätta den. Inget jag själv gör men jag bokar alltid tid hos en ekotvätt i garaget på Bromma Blocks.

… och bokar man tid så medför det även att man måste avboka 24 timmar innan. Ni fattar. Det här skitvädret gör också att man måste ha lite feeling/koll på när det inte ska regna eller bli dåligt väder. Får f-n kikhosta när väglaget är blött och det stänker upp skit på bilen. Kollar väderkartan och lyssnar på rapporterna på tv. Igår hade jag tajmat det skitbra. Åker till Bromma Blocks och lämnar in bilen.

IMG_3940
Det finns FÅ saker som får mig på riktigt bra humör som en ren bil och en ren diskbänk! Herregud, till och med maken har med åren börjat inse fördelarna för honom när jag är på solskenshumör, hehe.

Hämtar bilen och åker hem. Sjukt glad.

Vaknar i morse och tittar ut genom fönstret.

What the fuck!

 1. Helena skriver:

  Men Mona, det här är Sverige och så här kan det hålla på fram till maj månad (i den delen av landet som du bor i). Har du aldrig funderat på att ha en skräpbil du kan köra vid skitigt väder och ha pärlan som finbil (du är väl gjord av pengar…)?😁

  1. Haha, ”gjord av pengar”… I wish! Helt ärligt så är det första gången jag har något annat än en svart bil så jag är sjukt ovan vid att det blir smutsigt bara man tittar på den! Det har ju snöat hela dagen här men är slaskigt som fasen!

 2. Ullis skriver:

  Men hallå, det är väl vinter fortfarande. Vad hade du väntat dig? Å snön smutsar väl inte ner bilen.
  Mvh Norrlänningen.

  1. Mm, men det bästa vädret för ren bil är minusgrader. I den här 08-hålan kommer den här snön att omvandlas till slask inom nåt dygn…=(

 3. Haha DÄR är du och Thomas iaf jäkligt lika!!! Jag föreslog att vi skulle åka och handla på Ica Maxi idag. Han tittade ut och föreslog att vi skulle ta bussen. Hahaha!!

 4. Jag tvättade minsann bilen (nästan) själv igår. Sååååå skitig! Har försökt tvätta bilen vid 4 olika tillfällen sedan förra veckan men det har varit kö långt ut på gatan och jag har inte haft tid att stå där och köa. Men igår hade jag inget val, och tid, så i köa fick jag göra. Men nu glänser Zelda och är sååå fin! 👌😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..