Det finns grader i helvetet

Nu ska vi prata lite nättroll här. Många av er har säkert sett eller hört talas om Robban Aschbergs ”Trolljägarna”. Ett program där han besöker kända profiler som blivit hårt ansatta av nättroll … för att sen ta med sig kamerateamet och söka upp utvalda idioter och ställa dom mot väggen.

En av mina kompisar, Johanna Toftby, har blivit extremt illa utsatt under 10 års tid av samma människa. En Linda som gjort sig känd på nätet hos många andra. Lurat folk att hon har cancer och ”snart kommer dö” och därmed tiggt till sig pengar för ”vård”. Hon går all in när hon får klorna i någon och hon har ett antal kontaktförbud och annat skit i belastningsregistret.

Robban Aschberg bestämmer sig för att försöka hjälpa Johanna och tar med sig både henne och kamerateamet hem till Linda. Som, efter ett kort tjafsande stänger dörren framför näsan på Robban. Denna inspelning skedde i höstas och visades för nån vecka sedan.

Många av dessa sjuka människor lägger av efter att Trolljägarna besökt dom. Inte den här dåren. Det har eskalerat och blivit tusen gånger värre. Nu har hon kapat Johannas identitet och utger sig för att vara henne. Skriver en massa vidriga saker på olika sociala medier. 

IMG_4206-980x1307
Johanna framstår ofta som stentuff då hon inte viker en tum från sina åsikter, som inte alltid landar i god jord hos alla. Till skillnad från en annan, som inte alltid vågar säga vad jag tycker … för att jag inte orkar ta tjafset … så törs Johanna, även om det är många gånger är jäkligt obekvämt. Men, känner man henne väl vet man att hon är en mjukis med ett varmt hjärta. Hon har tagit extremt illa vid sig av det här och mår asdåligt då hon verkligen inte vill att folk som inte känner henne ska tro att hon är den här vidriga människan som Linda försöker få folk att tro genom att utge sig för att vara Johanna.

Problemet för Linda är att hon har gett sig på fel människa. Johanna må vara känslig men när hon, eller någon som står henne nära, far illa så blir hon Hulken. Hon kommer inte ge sig förrän den här sjuka dåren lägger av.

Jag kan för mitt liv inte förstå hur nättroll fungerar i skallen. HUR kan man sitta hemma och skriva en massa skit? Vad ger det för tillfredställelse? Snacka skit göra alla, jag också. Dock har jag en regel: det jag säger till andra ska jag fanimej kunna säga till personen direkt. Kan man inte det är man en jefla ynkrygg. Man behöver inte hålla med människor, men att gå till personangrepp och skriva grova lögner … eller indirekt hetsa sina läsare till att skriva en massa skit … det går fetbort.

Men som sagt, den här dåren har gett sig på helt fel människa även om det kostar Johanna många tårar och mycket tid. HÄR kan ni läsa mer inne hos henne.

 1. MosterM skriver:

  Psykisktsjuka människor, väldigt tragiskt på något sätt. Att bakom en skärm med sitt tangentbord sprida lögner och ta över andras identiteter. Måste vara fruktansvärt för Johanna (och andra som blir utsatta) sen är väl kanske inte polis, åklagare etc rustade helt för just detta, tyvärr. Hoppas Johanna får uppbackning och bra hjälp.
  Mona, Bra att du skriver om det här, ”näthat” och troll går långt ner i åldrarna och tror att många fler behöver bli medvetna såg att det rullar kampanjer med Clean the internet etc starkt och bra.

 2. Tack älskade vän, så bra skrivet!

  Tack <3 Love U

  1. Anne skriver:

   Jag förstår inte hur du orkar, det måste genomsyra varenda minut av dygnet. Människan borde dömas och spärras in på psyket.
   Får man inte namnge denna Linda och hennes adress? Så kanske hon tänker till innan hon skriver eftersom hon måste kunna stå för det?
   Hon verkar ju bara triggas av uppmärksamheten, känns som om hon kan kliva över gränsen och bli rent utav direkt farlig?

 3. Malin skriver:

  De personer med lite vett i hjärnan kommer förstå att Johanna aldrig någonsin skulle skriva så.

  Man kan säkert jämför de texterna som läggs ut med den falsk identitet och de texterna som skrivs av rätt identitet i bloggen kommer skiljer sig mycket språkmässigt. Visst – alla kommer inte se detta, alla kommer inte tro på att någon kapat henens identitet. Jag tänker att låt de idioterna tro det då! Troligen är det ändå människor man inte vill ha i sitt liv!

  Det är bara fortsätta polisanmäla! Någongång kommer tjejen sluta – när, var och hur? Ja, det återstår att se. Karma, inte sant? Synden kommer straffa sig själv.

  Försökte mig på ett peppinlägg! Förstår att det är psykiskt påfrestande! Men ge inte upp!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..