Nisse – my love

En gång sa en hundförare inom polisen att hundar inte är särskilt intelligenta.De är i själva verket hyfsat korkade …. men det går ju att träna dom smarta. 

IMG_2991
Det är här min hund. Nisse. En blandras. För övrigt världens roligaste blandning: schipperke (vad nu det är för nåt), papillon, pomeranian och …. trumvirvel: cockerspaniel. Antar att dom hade väldigt kul på den festen!
Skärmavbild 2019-02-20 kl. 17.44.52
Nisse är inte supersmart. Det är inte jätteovanligt att han står så här. Faktum är att han gör det flera gånger i veckan. Han kan stirra på bollen i ett par minuter … innan han fattar att den faktiskt inte kommer röra på sig. 
Skärmavbild 2019-02-20 kl. 17.25.26
Man skulle kunna tro att den här hunden är understimulerad men låt er inte luras, han får stimulans så att det räcker varje dag. Men, ofta leker han själv och då brukar det se ut så här. På rygg i soffan eller i sin sovkorg och oftast håller han bollen med framtassarna, helt galet svårt att greppa bollen men han är skitduktig på det.

Så, han är inte världens brightaste men jag vetefan om jag inte skulle välja honom framför maken, om jag hade kniven på strupen.

Mvh

Hon som aldrig skulle skaffa en hund

 

 1. Elenor skriver:

  Hundar ja… har haft lyckan att ha hund sedan jag var barn. Lite olika raser både små och stora. Just nu har jag en 7 år gammal cotte. Heter också Nisse. Liksom människan har hundar olika personligheter och olika raser sina egenskaper. Alla mina hundar har varit smarta på sitt sätt men den ras som står mig närmast i hjärtat är trots allt schäfern. Arbetsvillig, trogen och lättlärd. Håller med Charlotta att om man kan lära sig läsa en hund är deras beteende inte så konstigt som det ibland kan uppfattas.
  Glöm inte bort att hunden är människans bästa vän😉

 2. Smulan skriver:

  DU är bannemig den roligaste bloggaren alla kategorier.😂👍🏻 Skrattar högt för mig själv då jag läser dina inlägg där du bjussar på dig själv med ironi och självdistans. You go girl!🤩🎉💫🎉🤩

  1. Tack snälla du. Jag var dock roligare för några år sen. Ska se om jag kan hitta tillbaka dit..

 3. Ingmari skriver:

  Köp en s k städboll till Nisse. Drivs med batteri och snurrar och har sig. Min Morris har så himla kul med sin städboll.

 4. Maria skriver:

  Jag har mist båda mina ben och vi har två hundar. En blandras, shitzu och pudel, och en Golden Retriever. Eftersom jag sitter i rullstol så brukar den lilla, Hedda, hoppa upp i mitt knä och när vi ska ut så åker hon ibland på permobilen. Till saken hör att nu tror båda hundarna att det är okej att gå fram till alla rullstolar och det är ju inte alltid uppskattat. Ja de bjuder på många skratt. Livet utan dem vore trist.
  Kram och tack för en underbar blogg 💐

 5. Eva skriver:

  Den uppfattningen att hundar skulle vara korkade har inte jag fått. Har ingen hund själv men har en i min närhet och jag måste säga att han är väldigt smart. Förstår ju precis vad man säger. Även fast man försöker prata tystare om vissa saker🙈haha!
  Läste en gång att en hund förstår som en 3-4 åring när man pratar med dom och jag kan ju säga att en 3-4 åring förstår ju väldigt mycket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..