Nisse – my love

En gång sa en hundförare inom polisen att hundar inte är särskilt intelligenta.De är i själva verket hyfsat korkade …. men det går ju att träna dom smarta. 

IMG_2991
Det är här min hund. Nisse. En blandras. För övrigt världens roligaste blandning: schipperke (vad nu det är för nåt), papillon, pomeranian och …. trumvirvel: cockerspaniel. Antar att dom hade väldigt kul på den festen!
Skärmavbild 2019-02-20 kl. 17.44.52
Nisse är inte supersmart. Det är inte jätteovanligt att han står så här. Faktum är att han gör det flera gånger i veckan. Han kan stirra på bollen i ett par minuter … innan han fattar att den faktiskt inte kommer röra på sig. 
Skärmavbild 2019-02-20 kl. 17.25.26
Man skulle kunna tro att den här hunden är understimulerad men låt er inte luras, han får stimulans så att det räcker varje dag. Men, ofta leker han själv och då brukar det se ut så här. På rygg i soffan eller i sin sovkorg och oftast håller han bollen med framtassarna, helt galet svårt att greppa bollen men han är skitduktig på det.

Så, han är inte världens brightaste men jag vetefan om jag inte skulle välja honom framför maken, om jag hade kniven på strupen.

Mvh

Hon som aldrig skulle skaffa en hund

 

   1. Samma här! Eller jag ska ju erkänna att jag just nu inte har någon katt.. Kanske är det just därför? Att jag inte ska behöva välja – för i det läget hade jag valt katten. Alla dar i veckan!
    /Från hon som tidigare alltid haft minst två katter och som mest hade åtta katter under ett par år.

    1. Fullkomligt självklart! Jag har två katter och ett tag trodde vi att maken hade blivit allergisk mot dem. Nu var det inte så men hade det varit fallet hade jag tagit katterna och flyttat. 😊

 1. En kompis till oss skilde sig för ett par år sedan och sade till exet att hon fick ta vad hon ville men katten var hans privata egendom den fick hon inte!
  Dessa underbara pälsklingar sån tur att de finns.

 2. Hundar som leker själva är underbara. Skaka handske och släppa den, hoppsan vart tog den vägen? Bita som en galning på sin leksaks räv, sedan ligga sig på rygg hålla den mellan framtassarna och stirra i taket några minuter, fundera på livet, sedan ska räven dödas igen osv. Underbart med djur.

  1. Kan bli lite störigt när det släpps boll ner från trappan och rusas efter gång på gång på gång. Kul först men …

 3. Min fyrvägskorsning Chanel (jack Russel, border terrier, tax och nakenhund = även de hade kul på sin fest!) ligger också ofta på rygg med ngt i tassarna och leker. Urgulligt!

 4. Den där kommentaren säger mer om hundförarens intelligens än om hundens och bygger på samma resonemang som att t ex fransmän och italienare måste vara väldigt korkade eftersom de inte förstår svenska. Medan hundar med tiden lär sig att förstå människor väldigt väl är det tyvärr inte självklart att människor gör motsvarande ansträngning för att lära sig förstå hundar (eller andra djur). Vem som då är smartast lämnar jag till var och en att avgöra.

  Hundar pekar med nosen och blicken. Nisses stirrande på bollen är hans sätt att peka och uppmärksamma dig (eller någon annan som finns i närheten) på den roliga leksaken och föreslå att du ska kasta den och leka med honom. När du inte förstår det drar han nog samma slutsats om dig som du gör om honom; Min matte är inte supersmart, men jag älskar henne mest av allt ändå. 😉

  1. …och som vanligt har du rätt! Men du, förklara varför han kan stå och stirra på bollen när inte någon är i rummet?

   1. Hade han ställt sig i det rum där du är och pekat med nosen mot bollen i ett annat rum så hade du inte sett vad han pekade på. Istället pekar han på det avstånd som gör hans önskan tydlig och hoppas att du ska komma och undra vad han gör och se att han pekar på bollen. Hundlogik i sin renaste form. 🙂 Det tar lite övning innan man lär sig skala bort allt sånt som vi människor lärt oss är underförstått i kommunikation, men när man väl gjort det blir ”hundiska” mycket tydligare att läsa.

    1. Underbart skrivet av er båda!

     Måste dock dela med mig av detta ( ingen kritik ..)- det är inte alla som vet om att vanliga tennisbollar är behandlade med ett slipmedel (för bästa effekt på tennisplan) som slipar ner och nöter ut hundens tänder- dvs om hunden ofta tuggar/leker/bär bollen i munnen.
     Tack för fortsatt intressant blogg med varierande innehåll 😙

     1. Först: TACK för komplimang, men du, är det sant?! Dessa bollar är köpta på hundavdelningen, är det samma sak med dom också?

     2. Det är sant . Det är riktiga tennisbollar som är behandlade . Bollar i djuravdelningen skall vara anpassade och utan slipmedel. 🐾🐾

 5. En sådan tur att man inte behöver välja ❤️ Jag tycker att äkta kärlek har inget platssystem. Hjärtat har rum för hur många som helst. Äkta hälft, barn, andra släktingar, vänner, sällskapsdjur. För min del trängs de alla på översta pinnen. Ju fler man älskar desto rikare blir livet. Sen är det ju så att när man kommit upp i den här åldern så försvinner folk till Nangijala. Så älska på. Ta vara på varje dag. Varenda kotte du har omkring dig är bara till låns. Det är det som är det fina i kråksången. Och det sorgliga. Livet är en sällsam men flyktig gåva. Njut. ❤️

 6. Den uppfattningen att hundar skulle vara korkade har inte jag fått. Har ingen hund själv men har en i min närhet och jag måste säga att han är väldigt smart. Förstår ju precis vad man säger. Även fast man försöker prata tystare om vissa saker🙈haha!
  Läste en gång att en hund förstår som en 3-4 åring när man pratar med dom och jag kan ju säga att en 3-4 åring förstår ju väldigt mycket.

 7. Jag har mist båda mina ben och vi har två hundar. En blandras, shitzu och pudel, och en Golden Retriever. Eftersom jag sitter i rullstol så brukar den lilla, Hedda, hoppa upp i mitt knä och när vi ska ut så åker hon ibland på permobilen. Till saken hör att nu tror båda hundarna att det är okej att gå fram till alla rullstolar och det är ju inte alltid uppskattat. Ja de bjuder på många skratt. Livet utan dem vore trist.
  Kram och tack för en underbar blogg 💐

 8. DU är bannemig den roligaste bloggaren alla kategorier.😂👍🏻 Skrattar högt för mig själv då jag läser dina inlägg där du bjussar på dig själv med ironi och självdistans. You go girl!🤩🎉💫🎉🤩

 9. Hundar ja… har haft lyckan att ha hund sedan jag var barn. Lite olika raser både små och stora. Just nu har jag en 7 år gammal cotte. Heter också Nisse. Liksom människan har hundar olika personligheter och olika raser sina egenskaper. Alla mina hundar har varit smarta på sitt sätt men den ras som står mig närmast i hjärtat är trots allt schäfern. Arbetsvillig, trogen och lättlärd. Håller med Charlotta att om man kan lära sig läsa en hund är deras beteende inte så konstigt som det ibland kan uppfattas.
  Glöm inte bort att hunden är människans bästa vän😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..