ANNONS

Det gäller att ha rätt kompisar, hehe

/

Det är väl få människor som inte gillar skor och mitt stora skointresse började när jag var tjock. Det var liksom den enda delen på kroppen som aldrig ändrade storlek (förutom när jag var gravid och gick upp en skostorlek … för att sen gå ner till 37 igen).

Jag älskar skor men är lite tråkig. Hittar jag ett skomärke jag tycker om så nördar jag in mig på så sätt att jag köper massor av samma modell fast olika färger. På somrarna älskar jag Pons och Calou och under höst/vinter/vår kör jag Primeboots och Calou-boots.

Det är ju då himla bra att man har ett par bästa vänner som råkar äga Calou. Innan jag lärde känna Carina (som designar) och Mats (som säljer) så hade jag använt deras skor i många år. Vi lärde känna varandra på en Formex-mässa för flera år sedan då i båda var utställare och saken blev ju inte sämre när vi konstaterade att vi bor en spottloska i från varandra. Nu för tiden umgås vi ofta och de är typen av vänner man har med sig i graven.

En fördel med att känna dom är att man är först att få reda på när de har reor och utförsäljning. De är ju grossister och säljer till butiker och näthandlare, men har även en egen hemsida samt ett showroom här i Stockholm dit vem som helst får komma.

Det är bara e n sak som är skittråkig med skobranschen (liksom i modebranschen): alla kollektioner som visas på mässor kommer ut i butik typ trekvarts år senare. Jag blir tokig på det där. Man hittar ett par snygga skor hos dom och så är det samma visa varje gång: ”ja, dom där kommer nästa vinter” …. ”ja dom där kommer till våren”. 

I förra veckan berättade Carina att de skulle ha rea från och med idag och i ett par dagar framöver. Jag vet ju hur det blir; storlekarna tar slut i dom snyggaste modellerna så i fredags rasslade jag in till dom på Sigtunagatan inne i stan för att hinna före alla andra den här veckan.

IMG_3644
Hit är alltså alla välkomna, bara att ringa innan och kolla så att de är där. (Går ännu bättre att beställa på nätet där alla storlekar finns.)
IMG_3649
På vägen in till dom hade jag bestämt mig för att budgeten var max två par. 
IMG_3651
… och vad är det första jag ser: leomönstrade! Men, givetvis tittade jag på fel hylla. ”Det är höstens modeller!” Gaaahhh! De gulgröna var också ascoola. 
IMG_3650
Här är deras nya sula. Just det, även fast det står ”träskor” på deras hemsida så är det gummisulor. GRYMT sköna för oss som har ryggproblem, eller om man har ett jobb där man står/går mycket.

Varje gång jag kommer dit så har jag samma problem: först har jag suttit hemma och kollat in deras hemsida, valt ut de jag vill ha … men väl i butiken så blir jag tveksam när jag ser vad som finns. 

IMG_3653
Denna ljusrosa heter Doris Rosa, finns HÄR.
164858625-origpic-790423
Bättre bild här. Superfin vårdojja. Det var den ena jag hade bestämt mig för.

IMG_3646
Den här är så SJUKT snygg i verkligheten. Jag får inte till den riktigt på bild. HÄR hittar du den. Det här var den andra jag hade bestämt mig för. 
IMG_3648
Sen har vi den här, Molly Boot Rost (HÄR). V a r e n d a gång jag är i butiken så tittar jag på den men har aldrig köpt den. Provar den, tar av mig, köper något annat. Har gjort det i ett år nu. 
IMG_3647
Men, den här gången bestämde jag mig. Det är något med färgen som tilltalar mig. Har aldrig ägt ett par rödrostiga skor så det ska bli intressant. 
IMG_3654
Det som däremot fick mig upp i brygga var dom här, Doris Glitter. S O M jag har väntat på dom! Ända sen förra sommaren.
Herregud så snygga dom är! Fattar inte hur jag kunde missat dom på hemsidan. HÄR

En av anledningarna till att jag har fastnat för det här skomärket är för att dom är tidlösa. Har haft Calou-skor i säkert 10-12 år och mina första använder jag fortfarande. En bra investering. Tycker att just tidlöst är ett bra miljötänk. Sen gillar jag att det är högklackat utan att man får ont i ryggen. Har fått många av mina vänner att börja använda dom. Börjar man så går det inte att sluta. Trust me. 

IMG_3662
Carina designar supersnygga jobbväskor också. Synd att jag inte behöver någon för den här svarta är to die for. (HÄR) Allt skinn de jobbar med är av mycket hög kvalitet. 
IMG_3660
Carina visade mig de nya skinnproverna för nästa kollektion. 
IMG_3661
Jag som är en riktig skata när det kommer allt som blingar, gick ju igång i 180 när jag såg det här. 
IMG_3658
Men GISSA om jag fick svårt att andas när jag såg den här orangea blingbiten! ”Snälla, SNÄLLA Carina, kan du inte ta fram ett par boots bara till mig i den där?!” Orange är ju ingen färg som säljer … tror jag att hon tror för hon svarade ”jag ska ha det i åtanke”. Ähum, då hör man ju lång väg att det inte blir aktuellt men jag tänker tjata hål i huvudet på henne för orange är en färg jag har haft i 40 år och kommer aldrig att tröttna på. Fifan som jag ska tjata. MÅSTE få ett par orangeblingiga. 
IMG_3663
Åkte därifrån raka vägen till Mall of Scandinavia med talibanen. Hon behövde köpa nya kläder samt nya tävlingskläder till hiphop:en som hon tävlar i. Hade en tävling igår och det var panik att hitta något som sticker ut. Alla hiphopare ser nämligen lika ut på golvet. 
IMG_3668
Men, jag kan ju säga att det här med att handla med tonårsdöttrar inte är det roligaste jag vet. Suck och stön. Inget passar. Inget är snyggt. In och ut i hundra jäkla provrum.
IMG_3669
Jag roade mig med att inte få nog av att titta på mina blingpjuck. Har många favoriter därifrån men dessa kommer tillhöra top 3-favoriter. 
Skärmavbild 2019-02-23 kl. 14.16.15
Dom här gröna är det många som ger mig komplimanger för. Supersnygg grön färg. 
Skärmavbild 2019-02-23 kl. 14.16.26
Nästa inköp kommer bli dom här. Hade inte råd just nu men måste ha dom för de är sjukt snygga och passar till precis allt.
IMG_3754
Andra samlar på frimärken, jag samlar på skor. Skodon och hudvård är något jag aldrig kommer dra ned på, vad än någon säger.

Just ja, lyckades ju med det helt otroliga att hitta en outfit till talibanens hiphop-tävlingar. Visade den för talibanen och hon tittade på mig som om jag vore helt jäkla dum i huvudet och typ ”aldrig-i-livet!”. Jag påminde henne om att man måste sticka ut och då gick hon med på att prova. 

IMG_3666
Väl på så var hon tvungen att hålla med om att den var ascool. Tänker inte tala om för henne att den passar jättebra på mig också, hehe. 

…. och den tog henne i alla fall till final igår!

11
59

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00