Kan vi prata lite om en sak

Jag läser om IS och kriget i Iran. Att det äntligen är slut. Jag läser om de IS-anhängare som sitter i ”förvaring” under amerikanskt ansvar men att Trump nu vill att alla länder tar ansvar för sina medborgare och att de ska straffas i respektive land.

Men, jag blir lite kluven här. Läser om politikern/debattören Hanif Balif (M) och hans åsikt. Är dessvärre benägen att tycka att han har en hel del poäng. Jag blir på allvar äcklad av att läsa hur oskyldiga människor behandlas. Jag har så jäkla svårt att förstå hur man kan tycka att det är okej att ha ihjäl en annan människa och i synnerhet barn. Hur kan man vara gift med någon och tycka att det maken gör är helt okej? Och hur kan man, som konverterad svensk man, och som nu har förskansat sig i en kyrka i Irak, säga till anhöriga här i Sverige att han hellre låter sina 7 barn, som han har med sig i kyrkan, hellre får dö än att han ger upp. What the fuck!

Vad tycker ni?

Skärmavbild 2019-02-18 kl. 14.57.27
Skärmavbild 2019-02-18 kl. 14.57.50
Skärmavbild 2019-02-18 kl. 15.00.37

HÄR kan ni läsa hela debattartikeln.

 1. Är egentligen för dåligt insatt för att svara men tycker rent spontant att det är så fruktansvärt hemskt att det alltid är barn som ska få betala det högsta priset i alla krig. Båda sidors barn.

 2. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/unik-film-har-forbereder-sig-is-mannen-for-krig-framfor-sina-barn

  Jag vill inte ha dessa människor här. Inte ofta jag håller med Linderborg men de som har bevekelsegrunder om att kvinnorna MED barn alltid är offer, dvs att kvinnorna lurats eller av sig själva ”inget visste”- Tycker som Åsa att de är fett ute å hojar. OCH jag tycker som Bali i övrigt; Att vara terrorist MED barn ska inte ge greencard hit.
  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/3jALzP/aven-kvinnliga-terrorister-vet-vad-de-gor

  I England förlorar nu en kvinna medborgarskap. Helt rätt. Jag förstår inte öht dem som ömmar för terrorister på ledarsidor just nu. Ser på Twitter att folk på allvar föreslår ”räddning” av dessa ( det finns 1500 utländska kvinnor och barn i förvar vaktade av kurdiska styrkor)

  I en Svensk kontext kunde kanske ngt göras åt Skråmo, men han är inte här och har där han ör uppgett sig hellre se sina barn döda än att ge upp eller rättare sagt han vill inte evakuera barnen ens och dö som martyr själv/ensam.

  ”Kritiken” mot Bali inbegriper att han är som Is/Daesh och just där fimpar jag seriositeten hos ”kritikerna”

  Att vi öht befinner oss i en samtid där människor som Bali, som slagit larm så länge, kallas brunråtta av höga juridiska företrädare som kallas husblatte av islamister i landet och som avkrävs tystnad av ex kändisar som Dahlgren, som själv i sin tur skulle stenas eller kastas från ett tak som lesbisk- är i sanning en ”twist” i världsåskådningen som åtminstone jag inte såg komma för 10 år sen.

  Ha en bra dag! Alla trevliga quinns på Monas kommentarsfält! ✌️

 3. Har man aktivt och på eget bevåg lämnat ett ”säkert” land för att ansluta sig till IS så har man enligt mig gjort sitt val och man är därmed inte välkommen tillbaka i säkerhet. Jag tror inte deras synsätt förändras bara för att dom blir blåögt välkomnade tillbaka.

  Skit är vad IS är. Och folket som är anslutna lika så.

 4. nej . man är inte välkommen tillbaks till ”sitt” land om man valt att ansluta sig till terrorister. då kan de straffas på plats !!! Man har ju aktivt gjort ett val att byta land…….

 5. Jag tänker och håller med vad Magda Vad skrev för länge sen.
  De ska inte kallas för IS-återvändare de är IS-terrorister.
  Och har man valt att konvertera och ansluta sig då ska vi också kunna avsluta deras medborgarskap.

  Nej de kan gott stanna kvar i läger eller fångenskap därborta.
  Fy faan säger jag bara 😡😠

 6. Att vi öht har en debatt om detta beror på vår av välstånd snedvrina definition av empati. Vi mäter helt enkelt hur goda vi är baserat på hur vi behandlar de värsta av de värsta, vilket må vara ädelt men samtidigt livsfarligt.

  På samma sätt vi inte kan ge bort resurser vi inte har kan vi inte heller ge empati som är öronmärkt åt våra egna svaga – våra barn och äldre. Att försöka plocka ”humanitära” poäng på att välkomna och bidragsbelöna en grupp som utgör allra störst fara för våra egna mest utsatta är så korkat att det får mig att fundera på att lämna det Sverige jag har lärt mig att älska sen jag var nio år gammal.

  1. Jag gillar Bali och tycker att han oftast sätter fingret på den ömma punkten och säger det som vi PK-svenskar inte vågar säga i rädsla för att bli stämplade som brunråttor, nazister mm av det vänstervridna socialistetablissemanget. Svenska folket borde vara spyfärdiga av allt elände som pågår i vårt land just nu.

   1. Vissa PK-svenskar säger inte saker för att de inte vågar. Vissa av oss säger inte saker för att vi helt enkelt inte tycker så. Tänkt på det?
    Angående Is-terrorister har de inget här att göra. Men problemet är att om personen har svenskt medborgarskap. Tyckte först att det var helt rätt att den där engelskan skulle bli av sin medborgarskap. Men vid närmare eftertanke så är jag tveksam.

  2. +1 på den.
   Ibland glimtar det till men sedan är det borta lika fort igen.
   För övrigt, nej, rätten till empati och hjälp förbrukades i samma sekund dom anslöt sig. Lägg omsorgen, krutet och pengarna på barnen istället.

   1. Han är väldigt rakt på i sin argumentation och räds inte en diskussion om saker han anser vara galet i vårt samhälle.
    För många är han lite obekväm tror jag.

    Han fick förövrigt sparken från sitt riksdagsuppdrag i Moderaterna då han röstade FÖR att IS anhängare ska dömas för folkmord. Vilket övriga moderater inte tyckte då (2016).
    Fattar inte hur alla dessa PK tanter kan uppröras mer över hans sätt att uttrycka sig än över själva frågan. Att IS bränner människor levande och dödar barn….Suck!

    1. Jag håller med dig. Han kan ofta säga sånt som vi andra tänker men skulle bli anklagade för att vara rasister … trots att man inte är det.

 7. Har man lämnat ”trygga” Sverige för att bli terrorist så har man förbrukat sin rätt att kalla sig svensk. Barnen hjälper jag mer än gärna men dom vuxna kan stanna och ta sitt straff DÄR. Vi har tillräckligt med skit att ta hand om här. Detta är min åsikt och den står jag för. Punkt

 8. Hanif Bali är ett ljus i mörkret. En man som törs ha åsikter och står för dem. Varför ska vi i Sverige ta emot terrorister? Finns väl inget annat svar än NEJ. Hit ska dem inte tillbaka.

 9. Läste en bra artikel om den brittiska kvinnan. För det finns en parallell med en man som är av samma skrot och korn – poängen är att om jag kastar en sten på grannens tomt är risken stor att stenen kommer tillbaka. Kanske till och med en större sten. Så varför inte samla stenen på hög på min egen tomt, och hålla dem där? Med finns även argumentet att göra någon stadslös. För de här personerna har inte sitt medborgarskap i Bangladesh kvar då de inte ansökt om det. Så var finns ”ingen-mans-land”? Nä, det var just det …

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..