När man tror att ingen ser

Rasslar in på Wilmer Kaffebar då jag är svårt sugen på en semla. Vädret är vårligt så jag sätter mig på uteserveringen.

Handen i kakburken!

Nybakade semlor är nog det godaste jag vet och jag föredrar en vanlig klassisk. Har inte förstått mig på det här med pizzasemlor och annat hittepå.

Hur ska era favoritsemlor se ut? Har en kompis som bara kan äta dom med varm mjölk och kanel.🤮

  1. Åhh så gott med semla… är i Thailand en vecka till sen ska det bli gott med semla och kladdkaka när jag kommer hem 😊 semlan ska ätas som den är, gubben gillar med varm mjölk 😄

  2. Jag är inget fan av mandelmassa så jag njuter istället av semla med göttig vaniljkräm, bullen är dock densamma….Mums säger jag bara!!

  3. Bullen ska ha kardemummasmak. Det ska vara lite socker i grädden. Mandelmassan ska vara hemgjord och innehålla ett uns bittermandel.. Så.. Klassisk. Men har gått på en del nitar när vare sig grädden eller mandelmassan smakat ett dugg. Det är en konst det där med Semlor och jag är sjukt kräsen på det. Bakar gärna själv när orken faller på. Dottern älskar Semlor men nästan inga andra bakverk. Hon fyller år på juldagen. . En jul ställde jag mig och bakade en Semmeltårta till henne. De ögonen glömmer jag aldrig. Men ingen annan var speciellt sugen på det maffet efter all julmat. Så gästerna var väl så där glada. Men ungen.. Som hon var lycklig. 😀

  4. Absolut INTE med varm mjölk! Men favoritsemlan sen några år tillbaka är wienersemla, så gott med det frasiga brödet istället för en torr bulle

  5. Bor i en liten stad med en välkänd mack som säljer kopiösa mängder semlor. Årets edition där är Oreosemla, de har bl.a även haft Nutellasemla men jag föredrar klart deras Salted caramelsemla – så gott och saltet tar lite udden av sockerchocken jag drabbas av som opad. Värt det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..